Nieuwsbrief 15, december 2021  
 
 
Beste leden en geïnteresseerden van onze ondernemersvereniging,
 
 
 
 
Een nieuw jaar staat voor de deur. 2021 was een jaar met grote uitdagingen.
We zijn onder de indruk van de veerkracht, creativiteit, het doorzettingsvermogen en optimisme
dat we bij jullie hebben gezien.
 
We wensen jullie liefdevolle en gezellige kerstdagen toe.
 
Namens het bestuur en commissies
Bas Brüll, voorzitter OVHZW.
 
 
 
In deze Nieuws:
Aanvragen subsidie coronamaatregelen MKB bij de gemeente Hilversum.
Pallets opruimen.
Calamiteit !!  gebruik whatsapp 
BOA’s tot maart in het Havenkwartier.
SPOT035 gratis digitaliseringsworkshops.
 
 

 
 
 
Aanvragen subsidie coronamaatregelen MKB kan nog tot eind december
Extra kosten gemaakt voor de anderhalvemetermaatregelen of controle coronatoegangsbewijs? Hilversumse ondernemers kunnen nog tot en met 31 december subsidie aanvragen.
Vragen? Bel Els Kruijt, relatiemanager: (035) 629 20 00 / 14 035. Of mail e.kruijt@hilversum.nl.
 
Omgevingsvisie 2040
Brief van de Gemeente Hilversum aan alle ondernemers op onze website.
Betreft: Praat mee over de Toekomst van Hilversum
 
Op de website van OVHilversum Zuid West zijn meer berichten van de gemeente Hilversum te lezen.
 
 

 
 
Let op!! oliebollen voucher inwisselen
Door de aangescherpte maatregelen staat de oliebollenkraam van ZinineenBroodje op 29-30-31 december
op de 1e Loswal 26 Hilversum.
 
 
 

 
 
 
 
SAMEN DUURZAAM SCHOON HEEL EN VEILIG, ZEKER IN DECEMBER!
“Pallets, containers afsluiten overige handels waar, opruimen, afsluiten naar binnen”
Brandweer, Politie, Handhaving en PMO-KVO organisatie attenderen alle ondernemers het gehele jaar door op het gevaar van opgeslagen en of rondzwervende pallets rondom gebouwen en de risico’s die ontstaan door niet afgesloten verplaatsbare containers. Pallets en containers kunnen gemakkelijk gebruikt worden voor diverse vormen van criminaliteit en baldadigheid waaronder brandstichting, inbraak en vernieling. Dit geld ook voor lang geparkeerde stilstaande voortuigen waaronder o.a aanhangers schaftketen enz.
LET OP: Schade die ontstaat door niet juist opgeslagen pallets of door brandbare inhoud in een container is niet verzekerd en dus niet te claimen.
 
Vooral nu in de december maand roepen we alle ondernemers op om nog eens met een  kritisch oog om het pand en terreinen te lopen en vooral pallets te verwijderen van de gebouwen (liefst naar binnen of laten ophalen).
Wat betreft containers: sluit ze af en daar waar mogelijk zet ze binnen.
 
De hulpdiensten en PMO organisatie zullen de komende tijd ook ondernemers wijzen op bovenstaande oproep en noodzakelijke preventie maatregelen.
Let goed op elkaar, ook dit lossen we samen met en voor elkaar op, houd zelf het initiatief!
 
Sneeuw overlast
Bij sneeuwval maakt de gemeente de openbare wegen schoon. Zorg zelf voor het sneeuwvrij maken van uw eigen terrein. Of maak zelf een afspraak  met een leverancier om het sneeuwvrij te maken.
 
Calamiteitenkaart en  Whatsapp buurtpreventie
Wij hebben een Whatsapp buurtpreventie app, het helpt jou en je omgeving bij een calamiteit.
Veel ondernemers hebben zich inmiddels aangesloten dus meld je aan!
Op onze calamiteitenkaart vind je veel nuttige informatie over de terreinen. De calamiteiten kaart is voor iedereen van belang. De locaties van de camera’s staan erop en van de AED’s. Ieder jaar ontvangen alle bedrijven op de terreinen deze van de OVHZW. Lees hem door en hang hem op een zichtbare plek. Heb je hem niet kijk dan op onze site www.ovhilversumzuidwest.nl en of stuur mail naar info@ovhilversumzuidwest.nl.  
Wij sturen een exemplaar toe.
 
BOA’s in opleiding in het Havenkwartier
Samen met de gemeente Hilversum is richting gekozen voor de omgang met problematiek in de openbare ruimte (parkeren/plaatsen van spullen/etc.) op het industrieterrein Havenkwartier en de Diependaalselaan in Zuidwest Hilversum. Het project is in november gestart en is loopt  van observeren tot signaleren, constateren, aanspreken, verbaliseren en/of bestuurlijk optreden als dit nodig mocht blijken. Elke week zullen de BOA studenten een dag aanwezig zijn.
Februari 2022 eindigt dit project en moet de openbare ruimte er weer netjes uitzien.
Naast dit project is er de mogelijkheid om met de verschillende wijk BOA’s op pad te gaan om in de maand december verschillende rondes te maken gericht op ‘brandbare objecten’ (schouwen, flyeren en informeren).
 
 
Heeft u nog vragen of wilt u meer info:
of bellen op 06-57822894.
 
 

 
 
 
leden en contact inventarisatiegesprekken
In 2021 hebben er weer 28 nieuwe leden zich aangemeld, ons streven om einde van het jaar 220 leden te hebben is hierbij bijna behaald. De contact inventarisatie gesprekken zullen in 2022 blijven doorgaan. Door elkaar samen te helpen komen we tot geweldige resultaten. Zijn de buren nog geen lid? Wijs ze op de altijd vrijblijvende persoonlijke kennismaking c.q contact gesprekken dit is mogelijk via info@ovhilversumzuidwest.nl . Direct Lid worden via de website kan altijd!
 
 
 
 
 

 
 
Het Gooi on Stage beroepenfeest
Laat VMBO’ers jouw beroep ervaren.
 
Het Gooi On Stage is een project voor jaarlijks +- 900 vmbo leerlingen uit de regio Gooi en Vechtstreek. Het project wordt gefinancierd door landelijke financiers, de deelnemende scholen, lokale financiers zoals gemeenten (waaronder de Gemeente Hilversum), fondsen, sponsoren, bedrijven/organisaties. Allemaal partijen die er belang bij hebben dat wij deze jongeren helpen. Met voorbereidingen op school, het Beroepenfeest en de daaropvolgende Doe Dag geven wij vmbo’ers de ruimte om de eerste stappen te zetten in hun loopbaankeuzes én het vormen van een (zakelijk) netwerk.
Want in de praktijk blijkt hoe belangrijk dat is.
Lees verder op de website www.hetgooionstage.nl
 
 
 
SPOT035 biedt gratis digitaliseringsworkshops voor het MKB
 
SPOT035 is een nieuw platform voor ondernemers uit de regio Gooi en Vechtstreek, en helpt bedrijven met digitale vraagstukken. Het platform is een initiatief van de gemeente Hilversum, de Regio Gooi en Vechtstreek, Hogeschool van Amsterdam, MBO College Hilversum, Media Perspectives en diverse ondernemersverenigingen uit de regio.
Lees verder op de website www.spot035.nl
 
 

 
 
 
Nieuwe leden 2021
Wij begroeten de nieuwe leden van 2021
 
 
 
   Website:   www.ovhilversumzuidwest.nl
 
 
 
BewarenBewaren
BewarenBewaren