ART oktober
22 oktober 2021
 

Nieuws en activiteiten
Hilversumse kunstenaars
Dag kunstliefhebbers,

We hebben een prachtige plek om te exposeren de komende maanden: Kerkstraat 92, vlakbij Lunchroom Van Drimmelen.
Tot 31 december organiseren we  daar 4 exposities. Lees deze nieuwsbrief.

Groet van ART Hilversum
    
 
Prachtige expositieruimte: Kerkstraat 92
Er komen vier prachtige exposities aan, midden in het centrum van Hilversum. Het adres: Kerkstraat 92, in het rijtje van Lunchroom Van Drimmelen. De 1e expositie is nu open!
 
Art Hilversum huurt de winkelruimte tot eind december 2021, mede dankzij een subsidiebedrag van de gemeente Hilversum. Er zullen 35 kunstenaars exposeren, in vier groepen.

Tot en met 6 november
exposeren: Rob Jacobs, Hetty Kok, Marga Niederer van Huizen, Françoise Stoop, Ludek Tikovsky, Anna Visser, Deodaat Visser en Arnoud Zijpveld.
 
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur, en op de laatste zondag van de maand van 13.00-17.00 uur. Deze eerste tentoonstelling is te bezoeken tot en met zaterdag 6 november a.s.
 Een kijkje van achter uit de winkel
Kleibeelden van Deodaat Visser
    


Werk van Françoise Stoop.
        Keramiek van Hetty Kok
     
 
Andere exposities
    
Eric Tiggeler in de bibliotheek
Eric Tiggeler exposeert nieuwe schilderijen in het leescafé van de bibliotheek. ‘Van buiten naar binnen’ is het thema: het onderwerp zijn verstilde, lege interieurs. Plekken waar je de sporen terugziet van jarenlang gebruik: afbladderend behang, versleten vloeren, barsten in de muren. Het zijn scènes waar iedereen zijn eigen verhaal bij kan bedenken.
Tot en met 10 november in de bibliotheek.
    

_____________
 
Ozlem Tas bij de Nationale Kunstdagen


Ozlem Tas doet mee aan de Nationale Kunstdagen, op 16 en 17 november in Gorinchem.

Aan de Nationale Kunstdagen in een evenementenhal in Gorinchem doen circa 200 kunstenaars mee. De meeste kunstenaars zijn zelf aanwezig.
    

_____________
 
Gerard van Santen in Amsterdam
Gerard van Santen exposeert bij het Grafiekplatform. De tentoonstelling op 30 en 31 oktober is te zien in expocafé Zamen, gelegen aan de Zamenhofstraat 150 in Amsterdam. De opening is op zaterdag 14.00 uur. Het thema is Contact in Coronatijden. Lees verder.     

_____________
 
 
Nieuwe cursussen
Bedrieglijk echt: van fijnschilders tot hyperrealisme
Kent u de neiging als u in een verstilde museumzaal rondloopt en oog in oog staat met een stilleven waarvan u het geschilderde smakelijke ontbijtje zo zou willen opeten? De kunstgeschiedenis kent vele voorbeel-den van 'trompe l’oeil' en bloeide op in de tweede helft van de 17e eeuw.
In deze cursus kijken wij naar een aantal stromingen in de kunst waarin de 'werkelijkheid' zo bedrieglijk echt wordt verbeeld dat we onze ogen niet meer kunnen vertrouwen.
U leert over onder meer de Leidse fijnschilders, waaronder Gerard Dou, het Magisch Realisme met als bekendste voorbeeld Carel Willink en het hyperrealisme dat in de jaren zestig van de twintigste eeuw ontstond en nog altijd ongekend populair is.
   


Kramskoj, Portret van een onbekende vrouw, 1883, Tretjakovgalerij, Moskou

 
Data
Vanaf 4 november op diverse locaties óf online. Door Diana Kostman.
Zie www.artemisomnibus.nl
   
 
Lezing: Dürer was hier. Een reis wordt legende
Het is 500 jaar geleden dat de ‘superster’ Albrecht Dürer, ‘de belangrijkste renaissancekunstenaar benoorden de Alpen’, vanuit zijn woonplaats Neurenberg een lange reis maakte naar de Nederlanden. Voor het Suermondt-Ludwig Museum in Aachen was dat de aanleiding om een fantastische vijfsterrententoonstelling te organiseren, samen met de National Gallery in Londen. Het is werkelijk een tentoonstelling uit de ‘buitencategorie’, lovend bejubeld in vele Europese recensies.

Aanleiding voor een kunstlezing, op initiatief van Senver-Hilversum. De lezing neemt je mee naar het museum, en toont een visueel monument met ontroerende, en fabelachtige kunstwerken, vele tekeningen, prenten en schilderijen, waarvoor de beide musea bruiklenen uit Europa en de VS bijeen hebben gebracht.    

 
Op dinsdag 9 en woensdag 10 november 10.30 uur, door Henk Roos in de bibliotheek. Aanmelden bij www.bibliotheekhilversum.nl

 
Wenskaarten met werk van Hilversumse kunstenaars
Maak kennis met werk van Hilversumse kunstenaars, we hebben twee mooie sets kunstkaarten samengesteld. Zie hier welke kunstenaars meedoen.

Het zijn elk sets van 10 kaarten, maat A5, met 10 enveloppen. En dat voor maar 10 euro.
Leuk om te sturen, fijn om te krijgen.
Te koop in onze expositieruimte

   

 
Contact over deze nieuwsbrief