Nieuwsbrief februari/maart 2020
Ritueel op de vooravond van 65
 
Ze wilde graag met haar zes zielsvriendinnen de overstap naar een nieuwe levensfase beleven.
Op haar ‘oudejaarsavond’ legde ze in een ruimte haar levenswiel neer in de vorm van acht bladeren rond een midden. Op de vier punten die correspondeerden met de windrichtingen stond een kaars. Ze zette de vrouwen intuïtief bij een blad zodat allen er in een kring omheen stonden, als getuigen van haar pad. Bij het noorden stond een grote bergkristal.
Ik nodigde de acht windrichtingen uit met woorden die bij haar resoneerden.
Toen startte ze in het midden, haar eigen midden, en liep haar leven in.
Aan de hand van symbolen vertelde ze over een aantal momenten in haar leven die belangrijk waren voor haar levensweg. Ze eerde haar vader en haar moeder in wat ze van hen had meegekregen. Het blije kind werd benoemd, de angstige puber en de jonge getrouwde vrouw die haar weg zocht in het leven, pijnlijke keuzes, en mooie gebeurtenissen, zoals de geboorte van haar eerste kleinkind waarvoor ze de vlag uithing.
Bij het moment van nu kreeg ze een ‘pauwensjaal’ om, als symbool van waardigheid en waarachtigheid. Ze eindigde weer in het midden en sprak haar intentie voor de toekomst uit. Met een gedicht sloten we af.
Toen waren er bubbels, een mand met cadeaus en werd ze toegezongen met een madley van liederen over haar en haar kwaliteiten. De overstap naar 65 werd voluit gemaakt.

Agenda: klik website  
Zingen:
Mantrazang in het Couveehuis:
vanwege de uitstekende ventilatie kunnen we binnen zingen, -behalve in deze lockdown-maanden-, iedere maandagmiddag, met voldoende afstand. Er zijn twee groepen, van 13.30 tot 15, en van 15.45 tot 17.15. Op het moment is er in beide groepen plek en betaal je per keer ipv voor 8 x  info 
Zingen in de duinen zal ik spontaan organiseren (in samenwerking met het weer), dus als je wilt meezingen, meld je aan voor de app-groep 'zingen in de duinen' 
NieuwWandelen en zingen in de duinen: 1 maart 13 uur info
 
Labyrint:
Labyrintloop op het strand
: hoe houd ik mijn eigen midden? do 4 maart 13 uur info 
 Lente-equinox-labyrintloop: verwelkom het voorjaar, za 20 maart 14 uur info
 
Sterven en dood:
Nieuw: Wandelen met de dood info 
Nieuw: Online drieluik: Hoe bereid ik me voor op het sterven en de dood? info

Bijzondere vermeldingen
:  
Op mijn Blog kan je lezen over het ontstaan van een nieuw heilig moment
Boekentip: Bruggen tussen leven en dood door Iris Paxino, ontmoetingen met gestorvenen, boeiend en fijnzinnig boek over de verbindingen die er (te maken) zijn tussen de mensen op aarde en de overledenen, vanuit een enorme schat aan ervaring geschreven.
Het labyrintboek is verschenen, waarover jullie al hebben kunnen lezen. Voor wie het heeft gemist: Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen, een co-productie van 15 labyrintwerkers, is tot 17 februari met korting te koop, hier lees je er alles over 
Verder: prachtige kunstwerken in de sneeuw
Ook: een mooi initiatief op internationale vrouwendag
En: een hoopgevend geluid van de vice-president van Bolivia
Tenslotte: een hoopgevend geluid uit Maastricht: co-productie van conservatorium studenten, met dank aan Jan-Willem de Goeij voor de tip
 
 
Wil jij een bepaald moment in je leven extra aandacht geven of een bepaalde periode afsluiten of markeren met een ritueel op maat?