Artist: Laakso
Albumtitel: Grateful Dead
Label: Adrian Recordings
Släppdatum: 22 april
 
Kommande singel: So Happy, So Sad - ute 5 feb
 
Tiden är inte linjär, allt händer samtidigt. 2002 sitter Magnus på Adrian Recordings i ett studentrum i Uppsala på en sen efterfest. Han snackar med en kille som säger att han skriver låtar men inte kan bestämma sig för om han ska skriva på engelska eller finska. “Kör på finska”, säger han. Han får också en demo med 4 spår - 4 spår som snart släpps på Adrian Recordings som Laaksos debut-EP, "Long Beach".

2016 är allting annorlunda och ingenting har förändrats. Adrian Recordings ska snart släppa Laaksos femte album. Albumet ska heta “Grateful Dead” och kommer 22 april. Första singeln "Time of My Life", kom i samband med deras Popagandaspelning. Den 5 februari släpps den andra singeln, bitterljuva "So Happy, So Sad".
 

Sångare och låtskrivare i Laakso är Markus Krunegård, en av Sveriges mest framgångsrika artister. De senaste åren har han skrivit låtar till både svenska och internationella storheter, samt turnerat landet runt. Något han fortsätter med under våren då han ger sig ut på en gigantisk soloturné innan det är dags för Laakso på heltid. 

Men allt började 2003 med Laakso och under några energiska år tillsammans med bandkamraterna David NygårdLars Skoglund och Mikael Fritz radades det upp klassiska indiehits så som "High Drama", "Norrköping", "Västerbron" och "Italy vs Helsinki" innan bandet gick i dvala. 

Nu är de alltså tillbaka med ett nytt album. Återigen på Adrian Recordings, där allt började. Återigen producerat av Jari Haapalainen.
 
Högupplösta pressbilder här: https://www.dropbox.com/sh/c1yji70sphkl0mm/AABKshAjoZK0RqzqoVlU9r8za?dl=0
 
Foto: Marcus Palmqvist
 
 
 
 
PRESSKONTAKT:
Ebba Lindqvist PR
brev@ebbalindqvist.se
070-480 33 00