4 oktober 2017
 
 In oktober
Groninger Blaarkop Webshop Boerderij Blog
 
Uitzending 24Kitchen
Vanavond was de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van De Streken van Wim (24Kitchen), en we hebben bericht over wanneer 'onze' uitzending te zien is. Op 25 oktober (19u) zie je de uitzending waarin wij Wim meenemen naar de boerderij, onze koeien én het slachthuis. Ook zie je Wim een heerlijk gerecht maken van onze Blaarkop entrecote.
Wij vinden het heel leuk, maar ook heel spannend! Voor ons namelijk ook de primeur.
Ga jij ook kijken?
 
De Koeien
We bereiden ons voor op de winter en dat betekent ook dat de koeien deze maand allemaal op stal gaan: buiten is het nat, het gras groeit nog nauwelijks en de koeien merken dat. Ze gaan weer lekker naar binnen, waar ze 24/7 kunnen eten van het voedzame natuurhooi en kuilgras. 
Waar we vorig jaar winter slechts zo'n 38 koeien in de stal hadden staan, zijn dat er nu meer dan 100. We hebben veel koeien aangekocht en er zijn aardig wat kalfjes geboren. Zo breiden we onze Eytemaheert veestapel uit, met raszuiverheid als belangrijke voorwaarde. De échte Blaarkop, daar gaan we voor en dat ras moet groeien. Ook zijn er al heel wat (ruim 60) koeien drachtig, dat belooft veel goeds.
Deze toename in koeien betekent ook dat de koeien meer ruimte nodig hebben. We hebben nu dan ook een tweede boerderij met twee ruime stallen in gebruik, vlakbij Roderwolde. Hier gaan de koeien een fijne winter tegemoet en hier kan Eytemaheert verder groeien als inspirerende en natuurlijke Blaarkop boerderij.
 
 
Save The Polderpanda!
Vanuit onze inzet om het voortbestaan van de Groninger Blaarkop en andere zeldzame runderrassen te willen beschermen (in het kader van de fosfaatwet), zijn wij nauw betrokken bij Stichting Zeldzame Huisdierrassen en bij Slow Food. Vanuit deze betrokkenheid hebben wij een heel mooie bijdrage kunnen leveren aan het internationaal bekend maken van de situatie van de 'Polderpanda'. In China vond een internationaal congres plaats, in dé Panda hoofdstad van China. Hier droeg de Nederlandse Slow Food afvaardiging de t-shirts die wij hebben laten ontwerpen en drukken. Trots op deze bijdrage!
 
 
Stoofvlees en gehakt

Biologisch Meergranen Brood
 
€ 3,95
lamsschouder

Runderworsten
 
€ 2,95

Ondertussen in de webwinkel...
Bezorgdagen
Wij bezorgen sinds een paar weken, naast de zaterdag overdag, ook op de zondagavond en de woensdagavond. De keuze ligt bij de klant: in het bestelproces krijg je vanzelf de keuze welke bezorgdag jij wenst. Nog steeds geldt dat je van te voren een mail krijgt met het bezorgtijdsvak, zodat je weet waar je aan toe bent. 
 
 
Brood
Biobakker Van Esch ontwikkelde voor Eytemaheert een uniek biologisch afbakbrood: halfgebakken biologisch brood (viers soorten, de hardlopers bij de bakker), dat diepgevroren wordt geleverd, waardoor jij als klant het thuis kunt afbakken. Zo 'tover' je heerlijk, geurend en warm brood op tafel, met de smaak en beleving van versgebakken. het is inmiddels uitvoerig getest, waaronder de gasten van een tweetal Bed and Breakfast. Iedereen is unaniem enthousiast, wij zijn heel blij met dit kwaliteitsproduct!
 
 
Jouw ervaring met Eytemaheert
Wat is jouw ervaring met Eytemaheert? Ben je tevreden met de producten, de service en de communicatie? Wij zouden het ontzettend waarderen wanneer je een recensie voor ons wilt schrijven. Dit kan op Google of op Facebook. Mondeling krijgen wij veel positieve feedback, en dit vinden wij natuurlijk fantastisch (en dit zouden wij ook zeker niet willen inruilen voor alleen maar digitale feedback), maar de online wereld is er wel één van anonimiteit, waarbij veel potentiële kopers afgaan op de ervaringen van anderen. Wil jij ons hierbij helpen?
En ons volgen op de diverse Social Media vinden we altijd leuk!
Rechtstreeks van de boer Duurzaam kwaliteitsvlees Korte levertijden