Nieuwsbrief Studiekeuze123
mei 2015
 
Resultaten Nationale Studenten Enquête 2015 bekend
In tegenstelling tot de recente luide studentenprotesten in Amsterdam blijken studenten in Nederland tevredener dan ooit over hun opleiding. Dit blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2015 die Studiekeuze123 openbaar heeft gemaakt.

Meer dan 700.000 studenten van 72 hogescholen en universiteiten werden uitgenodigd om de NSE 2015 in te vullen. Maar liefst 38,9% deed mee. Lees meer over de resultaten van de NSE.
 
 
Bekijk de resultaten van de NSE per opleiding op www.studiekeuze123.nl.
Studiekeuzeconferentie 12 november: save the date!
Op 12 november organiseert Studiekeuze123 de jaarlijkse Studiekeuzeconferentie, ditmaal in Rotterdam. Binnenkort volgt meer over de inhoud van deze bijeenkomst. Reserveer alvast de dag in je agenda. We verwelkomen je graag.

Duidelijke piek bezoekers Studiekeuze123.nl rond 1 mei
In de aanloop naar de aanmelddatum van 1 mei is er veel gebruik gemaakt van Studiekeuze123.nl. In de eerste maanden van het jaar werd de site sowieso veel bezocht; gemiddeld 100.000 keer per maand (bijna 25% meer dan in dezelfde periode vorig jaar). We zien de deadline van 1 mei duidelijk terug in de bezoekcijfers.


Diploma binnenkort automatisch erkend in Benelux
Goed nieuws voor wie in België of Luxemburg wil gaan werken of studeren: het Nederlandse bachelor- of masterdiploma is straks automatisch geldig. Dit hebben de onderwijsministers van de Benelux afgesproken. Lees meer

Update Studie in Cijfers op 4 juni
Op 4 juni worden op Studiekeuze123.nl de nieuwste plaatjes van Studie in Cijfers gepubliceerd. In de weken daarna zullen deze plaatjes ook terugkomen in de voorlichtingsfolders en op de websites van de deelnemende instellingen. De data in de plaatjes zijn dit jaar compleet geactualiseerd, o.a. met de nieuwste studentenoordelen uit de NSE, de nieuwste doorstroomgegevens en de meest recente arbeidsmarkt-cijfers.
 
 
Voorlichtingsmateriaal scholieren havo/vwo en mbo-4 studenten
Studiekeuze123 ontwikkelt ook dit jaar weer gratis voorlichtingsmateriaal voor scholieren havo/vwo en mbo-4 studenten om hen te helpen bij het maken van hun studiekeuze. Naast een folder en poster bevat het materiaal dit jaar ook een digiles die docenten en mentoren kunnen gebruiken om één lesuur te besteden aan het onderwerp studiekeuze. Vanaf eind mei kunnen scholen het materiaal bestellen. Alle decanen krijgen hierover binnenkort een e-mail.

Kwaliteit pabo's verbeterd
De pabo-opleidingen in Nederland zijn de afgelopen jaren een stuk beter geworden. Dat blijkt uit de visitaties van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO. Van de 24 opleidingen hebben er 7 het eindoordeel ‘goed’ gekregen en 17 ‘voldoende’. Lees meer

 
 
 
 
 
 
 
 
Bezoek onze sites
 
Volg ons via
 
 
In deze nieuwsbrief
 
Bijeenkomsten
 
12 november 2015: Studiekeuzeconferentie Studiekeuze123
 
Studiekeuze123 is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Hogescholen, ISO, LSVb, NRTO en VSNU. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW.