Nieuwsbrief
 
Speciale rondleiding Dag van het Kasteel

Op 16 mei 2016, Tweede Pinksterdag, is het weer zover: de Dag van het Kasteel. In het hele land openen kastelen hun deuren voor bezoekers. Hoewel de Gevangenpoort geen kasteel is, is het wel lange tijd de toegangspoort geweest tot het kasteel van de graaf op het Binnenhof. Reden genoeg om een speciale activiteit te organiseren:
 
Rondleiding ‘Van Voorpoort tot Gevangenpoort’
In deze bouwkundige rondleiding maken we een reis door de tijd: van het ontstaan van de Gevangenpoort, één van de vier toegangspoorten tot het Binnenhof, tot de gevangenis met cellencomplex zoals we het nu kennen. Na de rondleiding verkennen we het Binnenhof, zoals het eeuwen geleden was.
  • Van 13.15 tot 14.45 uur
  • Aanmelden via info@gevangenpoort.nl
  • Kosten €7,50 (de reguliere entreeprijs / Museumkaart geldig)
 
Luister naar het verhaal van Catharina de Chasseur
 
 
Op dinsdag 3 mei kun je in Museum de Gevangenpoort weer luisteren naar het spannende verhaal van Catharina de Chasseur, die hier ooit gevangen zat in de koude gajolen. Catharina de Chasseur was een Franse herbergiersdochter die in de 16e eeuw trouwde met een Hollandse raadsheer. Dit tot groot ongenoegen van zijn familie, die geen vrouw van 'het gewone volk' wilde accepteren. Catharina wachtte een tragisch lot en kwam uiteindelijk in de Gevangenpoort terecht. Ben je benieuwd wat er is gebeurd met haar? Kom dan luisteren naar dit spannende familieverhaal!
 
  • Om 12:50, 13:50 en 14:50 uur
  • Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom
  • Lees meer
 
Kom naar de Gevangenpoort in de meivakantie!

Tijdens de meivakantie zijn kinderen (adviesleeftijd 8+) van harte welkom in de Gevangenpoort. Luister op 3 mei naar het verhaal van Catharina de Chasseur, ga mee met een rondleiding of doe een speurtocht door het museum. Vergeet je speurtocht niet in te leveren bij de kassa, want dan krijg je nog een leuke verrassing!