Nieuwsbrief #43 - Januari 2016
 
     In deze uitgave  
 
Wie, wat, waar?
Elke maand geven wij u een update van één of meerdere projecten die via onze verwerkers zijn uitgevoerd met Liquid Rubber. Sommige zijn groot (qua oppervlak of qua liters), andere kleinschaliger, maar hiermee geven we een beeld van de vele toepassingsmogelijkheden die er zijn met Liquid Rubber. Heeft u vragen over een van deze projecten, neemt u dan gerust contact met ons op.

Project:
Betonafdichting
Beschrijving:
Liquid Rubber HBS-200 is een universele afdichter die breed toepasbaar is. Bij dit project voorziet de HBS-200 een duurzame afdichting op de kim tussen kelderwand en prefab betonnen wand-elementen. Een eenvoudige en duurzame manier om deze lastige aansluiting volledig dicht te krijgen. Gezien de hoge flexibiliteit van HBS-200 kan de werking in de constructie eenvoudig worden opgevangen.
 
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Project:
Staalbescherming Amsterdam CS
Beschrijving:
Corrosie aanslag is op veel stations een veel voorkomend probleem. Gezien het vocht en het strooien van dooizouten worden de diverse stalen kolommen op Amsterdam CS aangetast door corrosie.
 
Liquid Rubber HBS-200 is aangebracht op de onderzijde van de diverse staalkolommen. Het product biedt weerstand tegen zowel vocht als zout en resulteert daarom in een duurzame bescherming.
 
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Project:
Afdichting ijsbaan Thialf
Beschrijving:
Tijdens de renovatie van het Thialf stadion in Heerenveen werd Liquid Rubber gebruikt voor een speciale en lastige afdichting.

De bestaande betonvloer werd gerenoveerd met een nieuw isolatiepakket en een nieuwe betonvloer. Over het gehele oppervlakte lopen diverse draingoten om het lekwater van de ijsbaan op te vangen. Liquid Rubber HBS-200 i.c.m. geotextiel voorziet de volledige afdichting van de diverse draingoten. Hierbij moet ook de overgang van nieuwe betonvloer, isolatie en oude betonvloer waterdicht gemaakt worden. Gezien Liquid Rubber hecht op diverse ondergronden, kon het hiervoor perfect toegepast worden

Liquid Rubber is bestand tegen -40˚C en dus ideaal geschikt voor deze specifieke situatie.
 
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
 
WinterGrade voor de koude maanden
De winter is nu toch echt in het land. Helaas gaat dit altijd gepaard met lastige werkomstandigheden waardoor de bouw vaak vertraagd wordt.

Wij doen daar met Liquid Rubber niet aan mee. Liquid Rubber HBS-200 is standaard toepasbaar tot +5˚C. Echter met de toevoeging genaamd WinterGrade kan de Liquid Rubber HBS-200 verkwerkt worden tot -10˚C.

Dit maakt de applicateurs een stuk flexibeler in verwerking. Hopelijk zal het kwik niet onder de -10˚C duiken en kan er gewoon doorgewerkt worden met Liquid Rubber.

De Liquid Rubber WinterGrade kan besteld worden via info@liquidrubbereurope.com of via +31297-587866.
 
Foto: Liquid Rubber Europe
 
Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube
Op onze social media account plaasten wij informatieve, interessante en amusante posts. Op YouTube hebben wij video's die informatief zijn en geven een goed beeld van de diversiteit van het assortiment van Liquid Rubber. Naast het volgen van onze ontwikkelingen kunt u hier ook uw eigen opmerkingen over Liquid Rubber delen met de rest van de wereld.

Klik op de onderstaande buttons en volg Liquid Rubber Europe!

                                        

Liquid Rubber Europe, Groot Mijdrechtstraat 15, 3641 RV  Mijdrecht
www.liquidrubber.nl