VZW DUIKCLUB SCUBA COLLEGE
0488/41.11.96
www.scubacollege.beinfo@scubacollege.be
http://www.facebook.com/ScubaCollege
 IBAN BE57 0016 8546 5835  (BIC GEBABEBB)
Monday
morning
mail
jaargang 2022
 
nummer 22
 Mmm ... Scuba College Duikclub! - mmm20220613
"Mmm" Scuba College staat voor de "Monday Morning Mail" van onze duikclub, dewelke - hoe kan het ook anders ! -  op maandag verschijnt en jou op de hoogte brengt van recente of toekomstige weetjes of activiteiten. Zo blijf je altijd op de hoogte van het reilen en zeilen van onze duikclub en hoef je echt niets te missen !
 
Het feit dat je deze mmm ontvangt, betekent dat je ingeschreven bent in de 2022 ledenlijst en mailinglijst van Scuba College Duikclub.  Enkel leden 2022 van onze club ontvangen immers de mmm.  Mocht je om een of andere reden bv. in de Nekker je lidmaatschap moeten bewijzen en je hebt (nog) geen officiële lidkaart van ons, dan kan je de ontvangst van de mmm hiervoor eventueel gebruiken.
 
 
In deze mmm :
 
Specialty of the month - PPB
Clubreis naar Egypte :deel2
Clubduik Put van Ekeren 18 juni
  
 
 
Specialty of the month - PPB
 
 
Hebben je buddies een lager luchtverbruik dan jij? Wil jij ook bijna moeiteloos door het water glijden? Neem je graag foto's onder water? Wil je een perfecte uitloding? Dan is dit de cursus voor jou! In de Peak Perfomance Buyoncy cursus leer je alles over hoe je je drijfvermogen perfect onder controle kan houden. En een goed drijfvermogen leidt naar rustiger duiken, en dat zorgt dan weer voor een lager luchtverbuik.
 
Deze specialty telt mee als één van de 5 specialties die je nodig hebt voor het Master Scuba Diver brevet. Indien je 5 PADI specialties hebt, kan je dit brevet aanvragen!
 
 Vereisten
  • 10 jaar zijn of ouder
  • (Junior) Open water diver (of gelijkgestelde certificering)
 Theorie via handboek
  • Zelfstudie thuis
  • Handboek met alle nodige info
  • Doorlopen van de theorie met de instructeur voor de eerste duik
 Buitenwaterduiken
In totaal zal je 2 buitenwaterduiken maken in dit programma.
 
Specialty of the month korting!
 
Als  je je inschrijft voor 1 juli, krijg je deze korting aan de prijs van 109€ (als je lid bent van scubacollege)
 
 
 
Clubduik Put van Ekeren 18 juni
 
De put van Ekeren is een ideale duikplek voor de beginnende duikers. In de put zelf, is er ook een put, die tot 18 meter gaat.  In de kleiwanden van die put kan je fossiele schelpen zien. Buiten de put bedraagt de diepte ongeveer 8m. Het water is er over het algemeen helder, en er is veel plantengroei. Er zit aardig wat leven in de put, en overal in de put staan standbeelden afgezonken.  Een absolute aanrader voor je eerste duiken. Ook meer ervaren duikers kunnen er genieten van de fauna en flora die er meer aanwezig is dan in de Nekker.
 
Om te mogen duiken in de put, heb je een vergunning nodig.  Deze kan je aanvragen bij ons, en kost   10€ voor 1 jaar, of 25€ voor 3 jaar. Als je ons snel laat weten dat je nog een vergunning nodig hebt, lukt het normaal gezien wel om die tegen zondag te hebben. Graag op voorhand inschrijven via duikclub@scubacollege.be.
We spreken af om 10.00u aan de parking, en doen om 13.00 een tweede duik. De camionette zal aanwezig zijn en je kan dus materiaal huren.
Er gaan vrij veel lessen door die zaterdag, vrije duikers nemen best zoveel mogelijk hun eigen materiaal mee (studenten hebben voorrang op het materiaal)
 
 
Adres : Ekersedijk, 2030 Antwerpen
Datum : 18 juni
Uur : op de parking vanaf 9.00, tweede duik rond 13.00
Kostprijs : Gratis als je een vergunning hebt (aan te vragen via duikclub@scubacollege.be)
Minimum brevet : de Put van Ekeren is geschikt voor alle niveaus
 
 
 
 
 
Vintechniekentraining-outdoor verplaatst naar 25 juni.
 
 
Veel mensen kennen hem al: de frog kick, maar wat ons betreft kunnen het er niet genoeg zijn.
Door al het water naar achteren te verplaatsen maak je minder stof… en dat willen we natuurlijk allemaal wel. Maar wist je dat er meer vintechnieken zijn om van A naar B te gaan? En dat het ook heel goed mogelijk is om perfect op je plaats te roteren, of zelfs achteruit te zwemmen? Bedenk eens hoe handig dat kan zijn als je met je gezicht naar het rif ligt om een foto te maken en vervolgens je weg te vervolgen, zonder je af te hoeven duwen op een kwetsbaar koraalrif…Deze kursus hebben we al eens laten doorgaan in het maanhoevenbad nu nemen we hem next-level : we gaan de technieken aanleren en toepassen in ons huisrif :  De Nekker.
 
Wil je dat ook kunnen? We lassen een vintechniekenkursus in op zaterdag 25 juni, deelname is gratis,maar wel graag inschrijven via duikclub@scubacollege.be
 
Waar : De Nekker - duikersparking
Wanneer: 25 juni, 9 uur
Ingang: GRATIS!(voor leden van scubacollege natuurlijk)
 
 
Trainingen op vrijdag.
 
 
 
 
 
De eerste en derde vrijdag van de maand is het training met materiaal.  Dat wil zeggen dat de camionette aanwezig is, en dat jullie het duikmateriaal kunnen gebruiken.  Die vrijdagen zijn dus de ideale gelegenheid om je PADI-vaardigheden nog wat in te oefen in, of eventueel nieuw materiaal dat je hebt uit te testen in het 4 meter diepe zwembad van de Nekker. Het gebruik van het duikmateriaal is gratis (je hoeft dus geen huur te betalen).
 
De andere vrijdagen is de camionette niet aanwezig. We verwachten dat je dan je je eigen bril, vinnen en lood meehebt. Op die vrijdagen trainen wel vooral op conditie en apneu, onder de zeer gesmaakte leiding van Anita, die we, na meer dan een jaar, weer van stal hebben gehaald….
 
We trainen dus van 20.30 tot 22.00Het is een beetje gewoonte geworden om na de training nog van één of meerdere afsluiters te genieten in het cafetaria van de Nekker, en het zou niet de eerste keer zijn moesten we daar ook de laatsten zijn die dan naar huis gaan.
 
Praktisch : we verzamelen om 20.10 ten laatste in de centrale hal van de Nekker (aan de grote trappen). Op die manier kunnen we gezamenlijk naar binnen gaan, en om 20.30u in het water springen (kwestie van van elke minuut gebruik te kunnen maken).  Deelname aan de trainingen is gratis (zowel de inkom als het gebruik van het materiaal tijdens de materiaaltrainingen). We hebben wel graag dat je je inschrijft via duikclub@scubacollege.be. Dat kan je eventueel nog de dag zelf doen.
 
Let op : zwemshorts zijn niet toegelaten in de Nekkerpool!
 
 
Duiken in de Nekker 
 
 
 
Wil je samen met ons duiken in de Nekker, dan  moet je je inschrijven via duikclub@scubacollege.be.  Op die manier weten we met wie we allemaal rekening moeten houden.
 
Meer informatie over het duiken in de Nekker, en zelfs 2 kaartjes die je onderwater kunnen verder helpen, vindt je terug in de bijgevoegde infopedia.  In die infopedia staat nog meer informatie over de duikclub en duikschool, dus zeker eens lezen. De temperaturen beginnen te dalen, maar dan wordt het zicht in de Nekker ook veel beter.
 
Let wel : de camionette komt alleen maar als er inschrijvingen zijn, en als die mensen materiaal van de camionette nodg hebben.  Vermeld dat dus duidelijk bij je inschrijving!
 
 
 
 
Kostprijs : gratis voor clubleden
Minimum brevet : alle niveaus
Datum : elke donderdagavond (19.00 u) en elke zaterdagvoormiddag ( 9.00)
 
 
 
het bestuur.                  
onze sponsors
 
DVHydraulics
 
 
Immo Dyck