VZW DUIKCLUB SCUBA COLLEGE
0488/41.11.96
www.scubacollege.beinfo@scubacollege.be
http://www.facebook.com/ScubaCollege
 IBAN BE57 0016 8546 5835  (BIC GEBABEBB)
Monday
morning
mail
jaargang 2022
 
nummer 14
 Mmm ... Scuba College Duikclub! - mmm20220418
"Mmm" Scuba College staat voor de "Monday Morning Mail" van onze duikclub, dewelke - hoe kan het ook anders ! -  op maandag verschijnt en jou op de hoogte brengt van recente of toekomstige weetjes of activiteiten. Zo blijf je altijd op de hoogte van het reilen en zeilen van onze duikclub en hoef je echt niets te missen !
 
Het feit dat je deze mmm ontvangt, betekent dat je ingeschreven bent in de 2022 ledenlijst en mailinglijst van Scuba College Duikclub.  Enkel leden 2022 van onze club ontvangen immers de mmm.  Mocht je om een of andere reden bv. in de Nekker je lidmaatschap moeten bewijzen en je hebt (nog) geen officiële lidkaart van ons, dan kan je de ontvangst van de mmm hiervoor eventueel gebruiken.
 
 
In deze mmm :
 
 
 
  
 
 
Clubduik in de Nekker, maandag 18 april 
 
 
 
Omdat het die maandag paasmaandag is, gaan we een keertje op maandag duiken in de Nekker. We verzamelen om 10 uur op de parking aan het watersportgebouw.  Kom je mee duiken, geef dan een seintje via duikclub@scubacollege.be
 
Meer informatie over het duiken in de Nekker, en zelfs 2 kaartjes die je onderwater kunnen verder helpen, vindt je terug in de bijgevoegde infopedia.  In die infopedia staat nog meer informatie over de duikclub en duikschool, dus zeker eens lezen. 
 
 
Kostprijs : gratis voor clubleden
Minimum brevet : alle niveaus
Datum : maandag 18 april (paasmaandag) om 10.00
 
De camionette zal ter plaatsen zijn, je kan dus materiaal huren indien je dit nog nodig hebt.
 
Clubduik Wemeldinge Parking, zondag  24 april
 
 
 
Oosterschelde, we komen eraan!.  Op 24 april gaan we naar Wemeldinge parking - Kattendijke (dus niet op 18 april, zoals hier verkeerdelijk stond).  Het gaat hier niet om een moeilijke duikplaats, maar het kan hier wel eens goed doorstromen. Het is dan ook aangeraden op de duikplaats Kattendijke bij de kentering te duiken. Na een periode van overvloedige regenval kan het zicht op Kattendijke tegenvallen door de sluizen die dan openstaan om water van het binnenland af te voeren. Je kan op Kattendijke zowel bij hoog als bij laag water duiken.
Vanaf de parking steek je de weg over en gaat recht ertegenover te water. Afhankelijk van het tij duik je hier naar links (eb) of naar rechts (vloed). Je kan op Kattendijke zowel diepere als minder diepe duiken maken, calculeer dit in je plan en let op je nultijd. De bodem op Kattendijke loopt geleidelijk aan af tot -40m (maar zo diep hoef je dus niet te gaan!)
 
We spreken af om 9 uur op de parking, te water om 10.00, omdat het tij om 10.30 is. Dit is een duikstek geschikt voor alle niveaus, maar als dat je eerste Oosterscheldeduik is, koppelen we je wel aan een meer ervaren buddy.
De camionette zal ter plaatsen zijn.  Je schrijft je best in via duikclub@scubacollege.be zodat we je kunnen waarschuwen als er op het laatste moment wijzigingen zijn (slecht weer bv)
 
Na de duik van we het zilte water afspoelen in de put van Ekeren, waar we rond 14.00 zullen aankomen.  Wil je alleen in Ekeren gaan duiken, dan kan dat ook, maar dan laat je best ook iets weten via duikclub@scubacollege.be
 
Adres : Stelweg, Wemeldinge (3°57'54'' , 51°31'44'')
Kostprijs : duiken in de Oosterschelde is gratis 
Minimum brevet : Open water
Datum : 24 april.
Uur :  9:00 uur op de parking (tij om 10.30)
De camionette zal ter plaatse zijn.
 
Voor de put van Ekeren :
 
Adres : Ekersedijk, 2030 Antwerpen
Datum : 24 april
Uur : rond 14:00 uur
Kostprijs : Gratis als je een vergunning hebt (aan te vragen via duikclub@scubacollege.be)
Minimum brevet : alle niveaus
 
 
Trainingen op vrijdag.
 
 
 
 
 
De eerste en derde vrijdag van de maand is het training met materiaal.  Dat wil zeggen dat de camionette aanwezig is, en dat jullie het duikmateriaal kunnen gebruiken.  Die vrijdagen zijn dus de ideale gelegenheid om je PADI-vaardigheden nog wat in te oefen in, of eventueel nieuw materiaal dat je hebt uit te testen in het 4 meter diepe zwembad van de Nekker. Het gebruik van het duikmateriaal is gratis (je hoeft dus geen huur te betalen).
 
De andere vrijdagen is de camionette niet aanwezig. We verwachten dat je dan je je eigen bril, vinnen en lood meehebt. Op die vrijdagen trainen wel vooral op conditie en apneu, onder de zeer gesmaakte leiding van Anita, die we, na meer dan een jaar, weer van stal hebben gehaald….
 
We trainen dus van 20.30 tot 22.00Het is een beetje gewoonte geworden om na de training nog van één of meerdere afsluiters te genieten in het cafetaria van de Nekker, en het zou niet de eerste keer zijn moesten we daar ook de laatsten zijn die dan naar huis gaan.
 
Praktisch : we verzamelen om 20.10 ten laatste in de centrale hal van de Nekker (aan de grote trappen). Op die manier kunnen we gezamenlijk naar binnen gaan, en om 20.30u in het water springen (kwestie van van elke minuut gebruik te kunnen maken).  Deelname aan de trainingen is gratis (zowel de inkom als het gebruik van het materiaal tijdens de materiaaltrainingen). We hebben wel graag dat je je inschrijft via duikclub@scubacollege.be. Dat kan je eventueel nog de dag zelf doen.
 
Let op : zwemshorts zijn niet toegelaten in de Nekkerpool!
 
 
Duiken in de Nekker 
 
 
 
Wil je samen met ons duiken in de Nekker, dan  moet je je inschrijven via duikclub@scubacollege.be.  Op die manier weten we met wie we allemaal rekening moeten houden.
 
Meer informatie over het duiken in de Nekker, en zelfs 2 kaartjes die je onderwater kunnen verder helpen, vindt je terug in de bijgevoegde infopedia.  In die infopedia staat nog meer informatie over de duikclub en duikschool, dus zeker eens lezen. De temperaturen beginnen te dalen, maar dan wordt het zicht in de Nekker ook veel beter.
 
Let wel : de camionette komt alleen maar als er inschrijvingen zijn, en als die mensen materiaal van de camionette nodg hebben.  Vermeld dat dus duidelijk bij je inschrijving!
 
 
 
 
Kostprijs : gratis voor clubleden
Minimum brevet : alle niveaus
Datum : elke donderdagavond (19.00 u) en elke zaterdagvoormiddag ( 9.00)
 
 
 
het bestuur.                  
onze sponsors
 
DVHydraulics
 
 
Immo Dyck