Quote
 Week 33
Jaar 2012
  ___________________________________________________________________________
 
Van zodra je een leidinggevende functie opneemt,
verlies je het recht om aan jezelf te denken. 
 
Als leidinggevende weet je dat je er niet bent voor jezelf. Je bent leidinggevende om de doelstellingen van je organisatie waar te maken en je doet dit met de medewerkers die aan jouw zorgen zijn toevertrouwd.
 
De quote van gerald Brooks illustreert de 18e wet van John C. Maxwell: ‘the law of sacrifice’. In zijn boek “The 21 Irrefutable Laws of Leadership” geeft hij die leiderschapsprincipes mee die door de eeuwen heen een constante blijken te zijn. Onafhankelijk van de organisatie of het bedrijf en onafhankelijk van de tijdsgeest of de evolutie van nieuwe technologische ontwikkelingen. De twintig andere wetten kan je via deze link downloaden.
 
Als leidinggevende ben je niet de ‘Superman’ of ‘Supervrouw’ die alle 21 wetten perfect onder de knie kan hebben. Maar hoe meer je er je eigen kunt maken hoe beter. Diegene die je niet echt beheerst moet je uiteraard niet negeren. Je kan ervoor zorgen je te omringen met medewerkers binnen je team die hierin beter scoren. Want het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden van individuele medewerkers draagt ertoe bij dat iedereen er beter van wordt. 
 
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.