Bethlehemkerk                                                   
April 2022 nr. 17
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
 
Zondag 24 april: Beloken Pasen
 
Kapelconcert
Duo Puur
 
Koningsdag in Hilversum
 
Expositie: Evelyn van Bruggen-Dijkstra
 
Wat kun je nu in Hilversum doen voor Oekraíne?
 
Concert COV Hilversum: "The Armed Man”
 
Kinderbijbelkeet
feest 3 mei
 
Groene Kerken: Escaperoom Terra
 
Klimaatmars
19 juni Rotterdam
 
Reünie:
De Bavinckschool
bestaat 100 jaar!
 
Word ook helpdeskmedewerker
bij HipHelpt!
 
 
 
Bethlehemkerk
 
Zondag 24 april
Beloken Pasen
 
Thema:
'Reis met OV'
 
Aanvang: 10:00 uur
ook online
 
ds. Loe Smelt
 
 
 
 
Sterretjes
samen@
bethlehemkerk.nl
 
________________
Samen:
__________________
 
Voorbede aanvragen
U kunt uw verzoek om voorbede in de week daaraan voorafgaand ook per e-mail: voorbedegevraagd
@bethlehemkerk.nl of telefoon aan de wijkpredikant doorgeven.
----------------------------
 
Steun Oekraïne e
help mee: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
----------------------------
Onze rubriek met vraag en aanbod in deze tijden van crisis!
 
samen@
bethlehemkerk.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kent u iemand die deze Nieuwsbrief nog niet ontvangt?
 
Kent u een gemeentelid zonder PC of Tablet?
 
Print dan deze nieuwsbrief uit en breng een zonnetje in huis tegen de eenzaamheid.
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 22 april
Nieuwsbrief
 
Zaterdag 23 april
Kapelconcert
met Duo Puur
 
Zondag 24 april
ds. Leo Smelt
 
Maandag 25 april
-
 
Dinsdag 26 april
Ontspanningsmiddag voor senioren 
 
Woensdag 27 april
Koningsdag
 
Vrijdag 29 april
Nieuwsbrief
 
Zaterdag 30 april
 
Zondag 1 mei
ds. Jetty Scheurwater
 
Friends & faith: 20.40 groep 
 
SAVE THE DATE
 
Theatervoorstelling met jongeren over het klimaat
 
 
Zondag 24 april
 
Mattheüs 10: 16-24

16  Bedenk wel, Ik zend jullie als schapen onder de wolven. Wees dus scherpzinnig als een slang en argeloos als een duif. 17  Pas op voor de mensen, want ze zullen je aan het gerecht uitleveren en je geselen in hun synagogen. 18 Jullie zullen omwille van Mij worden voorgeleid aan gouverneurs en koningen, en getuigenis moeten afleggen ten overstaan van hen en de heidenen. 19   Wanneer ze je uitleveren, vraag je dan niet bezorgd af hoe je moet spreken of wat je moet zeggen. Want wat je moet zeggen, zal je op dat moment worden ingegeven. 20 Jullie zijn het immers niet zelf die dan spreken, het is de Geest van jullie Vader die in jullie spreekt. 21  De ene broer zal de andere uitleveren om hem te laten doden, en vaders zullen hetzelfde doen met hun kinderen, en kinderen zullen zich tegen hun ouders keren en hen ter dood laten brengen. 22  Jullie zullen door iedereen worden gehaat omwille van mijn naam; maar wie standhoudt tot het einde zal worden gered. 23 Wanneer ze jullie vervolgen in de ene stad, vlucht dan naar de volgende. Ik verzeker jullie: voor je in elke stad van Israël bent geweest, is de Mensenzoon gekomen.
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
 
Wijkkrant 1215
Hilversum Zuid
 
 
"Op weg naar Pasen"
 
 
Website van de PgH www.pknhilversum.nl
 
 
BEZOEK ONZE SITE
Als gastvrij en betrokken kerkgemeente heten we u van harte welkom om onze diensten mee te vieren en te beleven. Dat kan rechtstreeks op zondagmorgen en later in de week door de dienst terug te kijken.
 
Zondag 24 april: Beloken Pasen
 
Van deze Paasoctaaf-zondag kan gezegd worden dat hij vooruitwijst naar volgende week zondag, de dag van de Goddelijke barmhartigheid.
 
De serie van het jaarthema ‘vruchten van de Geest’ wordt vanaf vandaag weer voortgezet in de PgH-wijkgemeenten. In de Bethlehemkerk is dat deze zondag ‘Oprechtheid’.
 
Op deze Beloken Pasen zondag gaat ds. Leo Smelt uit Voorthuizen voor in de Bethelhemkerk. Als thema van de viering koos hij voor: Reis met OV
 
We lezen uit de bijbelboeken: Psalm 25 en Mattheüs 10 en 22.
 
Klik hier voor de liturgie voor deze zondag.
 
Kapelconcert zaterdag 23 april 2022
 
Een Kapelconcert met Duo Puur: Petra van Dolder (dwarsfluit) en Annegreet Rouw (harp). Zij spelen werken van o.a. Ibert, Piazzolla, Andriessen en de Brita.

Annegreet heeft op het conservatorium in Enschedegestudeerd. Daar heeft ze Petra leren kennen en is Duo Puur gestart. Na haar afstuderen heeft ze gedurende drie jaar gestudeerd aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen.
 
Petra heeft aan het conservatorium in Enschede gestudeerd. Tegelijkertijd volgde zij de studie Onderwijskunde aan de Universiteit Twente. De combinatie van een academische studie en culturele prestaties leverde haar destijds zelfs de Schuijer Campus Cultuurprijs op.
 
 

Koningsdag in Hilversum

De Hilversumse Christelijke Oranjevereniging, afgekort H.C.O.V. bestaat al 101 jaar.
Wat doen we?
We houden in de Grote Kerk een Oranjeavond aan de vooravond van Koningsdag.
 
Koningsdag kan eindelijk weer goed gevierd worden, zonder lockdown, zonder maatregelen, maar weer ouderwets gezellig. In Hilversum staan veel leuke activiteiten gepland voor jong en oud en voor ieder wat wils. Lees snel verder en kijk waar jij aan wilt sluiten op woensdag 27 april 2022.
 

Expositie: Evelyn van Bruggen-Dijkstra

Het is voor mij wel heel leuk om in de Bethlehem kerk te mogen exposeren omdat deze kerk in mijn leven veel betekend heeft. Henk en ik zijn in de Bethlehem kerk in 1964 getrouwd. De kinderen, Mariët en Petra, zijn er gedoopt. Mijn ouders zaten in het kerkkoor en mijn vader was er ouderling. Mijn schoonouders kerkten er ook. Henk en ik hebben elkaar leren kennen op de HCJMV*.
 
Ik schilder al heel lang. Bloemen en de verschillende seizoenen inspireren me. Ik probeer bloemen zo te schilderen dat je ze bijna ruikt. Ik hou van de natuur. Aquarelleren vind ik het fijnst. Het water gaat zijn eigen weg.
 
 

Wat kun je nu in Hilversum doen voor Oekraïne?

Met elkaar kunnen we het leed voor mensen uit Oekraine verzachten.
Samen helpen we Oekrainers.

Wij zijn Hilversummers. Gastvrij en behulpzaam.
 
Afgelopen maand zijn de eerste Oekrainers in Hilversum aangekomen.
Met dank aan De Verbinding is er in de Schuilhof, Dalweg 8A van 13.00 - 17.00 uur (maaandag t/m vrijdag) een 'open huis' zijn voor Oekraïense vluchtelingen die behoefte hebben aan afleiding, gesprek,stilte, speelruimte voor haar kinderen.
 
Update Raad van Kerken en Oekraïne
Periodiek geeft de Raad van Kerken Hilversum een update over de opvang van Oekraíners in Hilversum:
  • ’still going strong’ spelen bij de Schuilhof in de middagen. Heroverweging volgt als de school voor de onderbouw van start gaat. 
  • Koken door moeders zelf voor de kinderen in de Akker is groots succes. Het wordt bijna afgerond, omdat de keuken in de Heuvellaan bijna klaar. 
  • Weekend koken door Natuurlijk Samen is afgerond. Het koken in het weekend is overgenomen door een andere groep, rondom de Unie. Natuurlijk Samen blijft koken voor daklozen. 
  • Ondersteuning Oosters Orthodoxe Pasen is diepgaand verkend. Het wordt eenvoudig van opzet. Vanuit de kerken worden op zondag 600 zonnebloemen aangeboden als geschenk samen met een uitnodiging om een kaarsje aan te steken in de beide Vitus-kerken aan het Melkpad en de Emmastraat. In beide kerken zijn enkele gastheren en vrouwen als ook een priester of predikant. 
Als er nadere details zijn over de zondag zijn, worden ze gedeeld [zie app of website].
Jan Willem Meinsma, voorzitter Raad van Kerken Hilversum
 
 

Concert COV Hilversum: "The Armed Man”

COV Hilversum geeft samen met het Goois Symfonie Orkest uitvoering aan “The Armed Man” van Karl Jenkins.
 
Speciaal voor de laatste eeuwwisseling heeft de Royal Armories (UK) aan Karl Jenkins de opdracht gegeven deze muziek te componeren.

De bedoeling hierbij was een terugblik te geven over de afgelopen eeuw.
Een eeuw: geplaagd door geweld en oorlog tot het einde.

The Armed Man is in het bijzonder opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo-oorlog (1998-2000.)
 
 

Kinderbijbelkeet-feest 3 mei

Op dinsdag 3 mei is er weer een Kinderbijbelkeet-feest. Dit keer met het thema: ‘Jij telt mee’. Knutselen, zingen, spelletjes, een Bijbelverhaal en poppenkast. Én er is een speurtocht. Alle kinderen van 4-12 jaar zijn welkom, dus ook vriendjes en vriendinnetjes.
 
Om 10u00 uur gaat het feest beginnen. De inschrijving begint al eerder om 9u45 uur zodat er op tijd gestart kan worden. Het feest duurt tot ongeveer 13u00 weer. 
 
Groene Kerken: Escaperoom Terra
 
Op uitnodiging van de Groene Kerken in Hilversum komen jonge theatermakers naar de mediastad met de voorstelling ‘Escaperoom Terra’. Een theatervoorstelling over klimaatdilemma’s.
 
Op vrijdag 13 mei, in de Bethlehemkerk. Aanvang 20u00.
 
Theatervoorstelling met jongeren over klimaat
Wat begint als een onschuldig uitje naar de escaperoom, verandert al snel in een bizarre race tegen de klok om te redden wat er nog te redden valt. Een groep jongeren raakt verzeild in de grote vraagstukken van deze tijd rondom klimaat en een leefbare aarde. Krijgen ze vat op wat er gebeurt? Komen ze er samen uit? Vinden ze de sleutel tot de essentie of verdrinken ze in de stijgende zeespiegel en een groeiende afvalberg?
 
 
 
Klimaatmars 19 juni Rotterdam
 
Geen woorden maar daden!
De klimaatcrisis is nu. Hitterecords sneuvelen keer op keer, met als gevolg diepgaande veranderingen voor al het leven op aarde. Toch kiest Kabinet Rutte IV wéér de kant van degenen die voor de klimaatcrisis verantwoordelijk zijn. Dit moet nu stoppen: zonder de oorzaken van de klimaatcrisis aan te pakken, blijven we namelijk niet onder 1,5 graad opwarming.
 
Op zondag 19 juni gaan we daarom massaal de straat op voor een Klimaatmars in Rotterdam. Gezamenlijk kunnen we de klimaatcrisis bestrijden en tegelijkertijd iedereen in Nederland en daarbuiten een waardig bestaan geven.
 
De oplossingen liggen er, nu de actie nog.
 
 

Reünie: De Bavinckschool bestaat 100 jaar!

Vrijdag 10 juni van 15.00 - 17.00 uur is er een reünie voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten. Dé gelegenheid om door je prachtige, oude school te lopen en klasgenoten en leerkrachten van vroeger weer te ontmoeten aan de Bosdrift.

Geef je op via onze site:  www.bavinckschoolhilversum.nl
Onderaan de startpagina vind je een link, waar je je kosteloos kunt aanmelden. Neem foto's mee!
Er is een barista (voor koffie, thee en fris) en ook een photobooth (voor nieuwe oude foto's).
 
 

Word ook helpdeskmedewerker bij HipHelpt!

HipHelpt biedt sociale en praktische hulp aan mensen zonder netwerk en financiële middelen.
 
HipHelpt Hilversum is op zoek naar twee of drie vrijwilligers uit Hilversumse kerken om de lokale helpdesk te bemensen.
 
Denk aan: één dagdeel beschikbaarheid per week, per helpdeskmedewerker, vanuit je eigen huis. Je krijgt een duidelijke training en komt te werken in een leuk team, onder het bestuur van HipHelpt Hilversum. Het bestuur bestaat uit leden van de Grote Kerk, De Verbinding en Vitamine G.
 
Help jij mee in het één op één matchen van hulpvragers aan hulpbieders?
 
 

Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl voor woensdag 20:00