Nieuwsbrief inetactief September 2016
 
Geachte klant en geïnteresseerde,
 
Als je zelf een website hebt zal het je niet ontgaan zijn: Google wil een veiliger internet.
Google wil dit onder andere stimuleren door het belonen van het gebruik van SSL beveiliging.
Een SSL certificaat op je website voorkomt onderschepping van gegevens tijdens verzending en kan een legitieme website onderscheiden van een phishing website.
Google beloont websites die gebruik maken van een SSL certificaat tegenwoordig met een hogere positie in de zoekresultaten.
En een hogere positie in de zoekmachine kan zorgen voor meer clicks, bezoekers en conversie. Chrome security team overweegt alle HTTP pagina's te markeren als 'niet-veilig'

Wat zijn de bezwaren tegen SSL?
De maatregel van Google zou kleine partijen op kosten jagen omdat de certificaten die standaard door clients en browsers worden vertrouwd, over het algemeen veel geld kosten.  SSL certificaten worden uitgegeven door een CA zoals Symantec of Comodo en moeten vooraf worden betaald.  Ook wordt er gedacht dat er voor ieder te beveiligen domein een uniek IP-adres nodig is. En IPv4 adressen zijn tegenwoordig schaars.

Conclusie
SSL is belangrijk voor een veilige website, daarnaast biedt het voordelen op commercieel gebied. De kosten en technische implicaties vallen tegenwoordig erg mee. Wel is het handig om rekening te houden met een aantal zaken:
Om te profiteren van een hogere positie in de zoekresultaten is het van belang alle pagina's van je website te beveiligen met het certificaat, en niet alleen de pagina's waar bezoekers gegevens kunnen invullen. Een SSL certificaat hoeft echter niet duur te zijn: voor € 20 per jaar heb je al een volledig vertrouwd certificaat.

Een EV SSL certificaat met groene adresbalk wordt uitgegeven volgens strenge richtlijnen, er is onder andere een telefonische controle van de organisatie voor nodig. Hierdoor kan de levertijd behoorlijk oplopen, een levertijd van twee weken is niet ongewoon.
De kosten van een EV SSL certificaat beginnen bij 150 euro per jaar.

Wij hebben onze websites met de betaalbare certifcaten geimplemteerd, kijk maar eens:

https://www.inetactief.nl
https://www.live-streams.nl
https://www.video-streams.nl

https://www.streamreporter.nl  (login met gebruikersnaam:demo  en w: demo)

Radio station: https://www.intenseradio.net
Ook Icecast streaming SSL: https://secure.live-streams.nl

Aanbieding
Op onze website vind je nu webhosting inclusief een SSL certificaat. De hosting pakketen met SSL certificaat zijn enkele euro's duurder dan zonder een SSL certificaat.

Wilt u ook een SSL certificaat neem dan met ons contact op via email of telefoon.

Met vriendelijke groet,

Inetactief/Live-streams.nl
T:    0174 712459
E:    info@inetactief.nl

Audio streams:   www.live-streams.nl
Video streams:   www.video-streams.nl
Inetactief, Honderdland 109A, 2676 LT Maasdijk, www.inetactief.nl