Markt Frederiksoord Nieuwsbrief
  Juni 2015 
 
Huishoudelijke mededelingen:
Zaterdag 27 juni is de visboer wegens vakantie eenmalig niét aanwezig op de markt.
 
En de olijvenboer komt helaas niet meer naar de markt in Frederiksoord omdat hij niet mag afwisselen met de markt in Drachten (van de marktmeester aldaar). 
 
Bakkerij de Bakstee
Hallo Allemaal!

De zomer is officieel begonnen. En al is het nog herfstig af en toe, er zijn al volop aardbeien van eigen land. Deze worden verwerkt in heerlijke Aardbei-rabarbertaart en natuurlijk verse Aardbei-mascarpone taartjes.
 
Ook voor mensen die geen gluten, melk of geraffineerde suiker gebruiken bak ik lekkere cakes, muffins en taartjes. Daarnaast vindt u op de markt spelt quiches met telkens weer een verrassende en smakelijke combinatie van verse groenten en kaas. Of probeer eens een (glutenvrije) frittata.

  
   Tot ziens op de markt!
 
 

 
 
 
 
 
De kruidenkraam
Sinds kort staat Hessel Wiersma met zelf gekweekte verse kruiden op de markt.
 
Wie is Hessel en hoe is hij tot de stap gekomen om zelf kruiden te gaan kweken?
 
Ik ben Hessel Hans Wiersma en kom uit Sint Annaparochie. 
Een van de cursussen die ik heb gevolgd is een cursus healing medium. Tijdens deze cursus ontdekte ik dat er ook kruiden zijn die je medicinaal kan gebruiken. Deze ontdekking maakte iets in mij los en een nieuwe hobby was geboren. Zo kreeg ik het plan om achterhuis wat kruiden op te kweken. Dit ging goed en ik had meer dan ik nodig had en zo stond er een kraam aan huis om de kruiden te verkopen. Van de kraam ging ik naar een lokale streekmarkt en daar merkte ik hoeveel plezier mij dit gaf. Een totale andere vorm van werken dan ik gewend was in de wat meer statische vorm van werken in de Bruna/postkantoor waar ik hiervoor werkte. Deze hobby begon zich langzaam uit te breiden en zo kwam ik als vrijwilliger te werken in een biologische kwekerij in de buurt. Hier in deze kas heb ik de ruimte gekregen om mijn ding te kunnen doen en vanuit deze positie heb ik de stap gezet om als ondernemer verder te gaan.  
 
Om een lang verhaal niet al te lang te maken ben ik nu dus wekelijks te vinden op de biologische markt te Frederiksoord. Ik probeer elke week iets nieuws mee te nemen en ik sta open voor uw suggesties en verbeter punten. Ik hoor graag van u wat u van mijn kruiden vind en wat uw ervaring er mee is. Dit is voor mij waardevolle informatie waarmee ik kan werken aan een beter product. 
 
Naast verse kruidenplantjes ga ik mijn assortiment uitbreiden met losse theeën en keuken kruiden. deze laatste twee worden begin juli op genomen in mijn assortiment en wederom hoor ik graag uw wensen en behoeften tegemoet. 
 
U mag mij gerust mailen of aanspreken op de markt voor zowel suggesties als voor verbeterpunten. 
Mijn mail adres hhwiersma@hotmail.com
 
Een kruidige groet,
 
Hessel 
 
 
De actuele aanbiedingen staan op de website van de markt