MDT

View in browser
Pressmeddelande 12 februari
 

 

Verket StM av Ofelia Jarl Ortega som skulle ha öppnat vårsäsongen på MDT ställs in och flyttas till 2022. Istället bjuder MDT in till en säsongsöppning i form av ett samtal mellan koreografen/dansaren Ofelia Jarl Ortega och författaren/performern/projektledaren Tova Gerge den 19/2 kl 19.00. Ofelia Jarl Ortega, Natan Gullström och Christoffer Lloyd arbetar dessutom med ett självständigt verk - en filmversion av StM som kommer att visas vid senare tillfälle. 

 

Världspremiären av Barnformen av Malin Elgán består, men istället för att öppna upp för publik på plats live streamas verket två gånger:

 

27 februari kl. 18.00, 28 februari kl. 16.00.

 

***

 

Barnformen av Malin Elgán

 

”Samtidigt kan situationen liknas vid då barn prövar vuxnas skor, obrydda om vad som passar och inte placerar de sig själva i relation till världen.” Malin Elgán

 

Fyra dansare i 11-årsåldern gör en koreografi från 2007 – ”Formen sa: gör” av Malin Elgán. Resultatet blir föreställningen ”Barnformen”, där rörelser har skiftat plats från de vuxna dansarna i det föregående verket till barnen i det nya. Och precis som sina föregångare till dansare växlar barnen mellan diverse former, kroppar och gestik hämtade ur naturdokumentärer, spelfilmer och något i stil med folkdans. ”Barnformen” är på så vis en förlängning av tidigare idéer om – omfördelning av rörelser, vår rörelsefrihet, skifte av kontexter och friläggande av rörelsers betydelser. Det är en sak. Samtidigt kan situationen liknas vid då barn prövar vuxnas skor, obrydda om vad som passar och inte placerar de sig själva i relation till världen.

 

Koreografi: Malin Elgán, Dans: Ted Bäckström, Carla Crépin, Zizou Reinholdsson and Jannah Romdhane. Assistans dans: Pär Andersson and Rebecca Chentinell. Ljud: Daniel Söderberg. Kostym: Hanna Westerling. Fotografi press: Ulf Lundin. Fotografi streaming: Lars Siltberg. I samarbete med Kungliga svenska balettskolan. Med stöd från Kulturrådet and Konstnärsnämndens internationella dansprogram. Samproduktion: MDT, Norrlandsoperan. Tekniker: Ronald Salas, MDT. Producent och presskontakt: Masha Kotlyachkova, MDT.

 

För mer info om Malin Elgán se https://mdtsthlm.se/sv/program/8446/

 

**

MDT har släppt vårens program men lyssnar in restriktioner, tar beslut allt eftersom, och släpper upp eventuella biljetter efter hand.

 

 

För mer information och bokning av pressbiljetter kontakta:

Masha Kotlyachkova

masha@mdtsthlm.se

08-6111456

 

MDT (fd Moderna Dansteatern) är en plats för dans och koreografi med en teater och studios på Skeppsholmen i Stockholm. MDT samproducerar och presenterar internationella och Sverigebaserade danskonstnärer och önskar vara en plats för utveckling, diskurs och experiment inom dans och koreografi.

 
FacebookTwitter