Ontdek de wereld vanaf het water
 
Nieuwsbrief week 34
 
"Volendam Special"
 
Sailing de Sanne Sophia
 
 
Opstappers gezocht! Zeil jij mee naar Volendam?
 
Er zijn nog enkele plaatsen vrij op Driemastklipper Sanne Sophia voor een heerlijk dagje uit naar Volendam op zaterdag 28 augustus.
 
Tijdens de tocht wordt een uitgebreide lunch geserveerd. Na de lunch is er tijd om op eigen gelegenheid een korte wandeling door het pittoreske vissersdorp te maken. 
 
Daarnaast ziet de weersvoorspelling voor aanstaande zaterdag er veelbelovend uit. Kortom, alle ingrediënten voor een heerlijk dagje zeilen én flaneren op de Dijk van Volendam zijn aanwezig. 
 
Wil je zeker zijn van je plekje aan boord van Driemastklipper Sanne Sophia tijdens Volendam voor de Boeg?
 
 
 
 
 
Over Volendam
 
Volendam is een Noord-Hollands dorp met zo'n 22.715 inwoners. Het dorp is ontstaan omdat er in 1357 door de inwoners van Edam een kortere verbinding tussen het Purmermeer en de Zuiderzee werd gegraven. Na het voltooien van deze werkzaamheden bleven veel vissers en grondwerkers achter in de nieuw ontstane plaats. 
 
Vandaag de dag is Volendam een populaire bestemming onder binnen- en buitenlandse toeristen. Deze toeristen bezoeken het dorp vooral op zoek naar historische vissersboten en traditionele klederdracht.
 
 
 
 
Een Volendamse dame in traditionele klederdracht (jaar: 1955)
 
 
De route
 
Driemastklipper Sanne Sophia met gehesen zeilen

 
 
Volendam voor de Boeg start in Muiden, waar we het Muiderslot en de Groene Draeck passeren alvorens we het Markermeer op varen.
 
Op het Markermeer zetten we koers langs Forteiland Pampus richting schiereiland Marken en de bekende vuurtoren "het Paard van Marken".
 
Zodra we Marken voorbij zijn zeilen we verder richting het westen en komt de haven van Volendam langzaam in zicht. 

 
Actuele vaardata per tocht in 
augustus en september
 
Zondag onder Zeil

 
 
Rondje Amsterdam

 
 
Volendam voor de Boeg


Varen op de Vecht

 
 
 
 
Scheepspraat
 
Betekenis: de toestand meester zijn, de grootste moeilijkheden te boven gekomen zijn.

 
Roddels (wat anderen zeggen)
 
Luc en Miriam: Op onze trouwdag mee geweest met de boot. Wat een top ervaring, en het weer werkte ook mee. Heerlijk zeilen op het IJmeer, met zeer uitgebreide en goed verzorgde lunch. Iedereen mocht (hoefde niet) helpen met de zeilen hijsen of zelf aan het roer staan. 
 
Na het bezoek aan Pampus, nog een heerlijke tocht onder genot van een borrel en veel hapjes. Het personeel was zeer vriendelijk.
 
We gaan zeker nog een keer! 
 
 
Algemene informatie over:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Schrijf je in via onze website.
 
Volg ons op:
 
 
Informatie en reserveringen
Uitgebreide informatie over de evenementen van Salling / Hollands Glorie, vindt u op onze website https://www.sailing.nl/. Natuurlijk kunt u ons ook mailen of bellen: +31 - (0)294 - 271 561.