Nieuwsbrief juni 2013
  
Jumbo Run Nederland: de 50e keer!
In 1964 is het begonnen, als idee uit Engeland overgewaaid hebben een aantal zijspanrijders  destijds de eerste Jumbo Run Nederland georganiseerd. Een dag eens een keer niet voor je familie of jezelf, maar een dag erop uit met een gehandicapt kind in het zijspan om dat kind een overgetelijke dag te bezorgen. Dat was en is nog steeds de kern van wat inmiddels al 50 jaar wordt georganiseerd.
  
Op zaterdag de 22. Juni was het zo ver en de 50e uitgave van de Jumbo Run Nederland kon onder de wielen worden afgelegd. Vanwege het grote aantal zijspannen dat sinds jaren op komt dagen start de Jumbo Run tegelijkertijd in Arnhem en Nijmegen en de twee kolonnes ontmoeten elkaar dan ergens onderweg om dan gezamenlijk naar het hoogtepunt van de dag te rijden.
  
De Motorclub Berghem had dit jaar de organisatie van de hoofdattractie op zich genomen en ondermeer het stadje Berghem in een vlaggenzee omgetoverd. De kolonne werd langs de hoofdstraat geparkeerd en samen met hun chaufeurs wandelden de kinderen hand in hand naar het feestterrein.
 
Ritjes met oude brandweerauto's, trikes of paardenkoetsen, springkussens maar ook muziektenten, acrobaten en knuffeldieren boden voor elk kind gepaste activiteiten voor een halve dag kinderplezier.
  
Rond half zes werden de enthousiaste kinderen weer aan hun ouders teruggegeven en konden de verhalen over een schitterende dag worden verteld.
  
Mijn vaste bijrijder heet Stan van Gelder en is 8 jaar oud. Toen ik hem vertelde dat we dit jaar met onze Chang Jiang 750 M1 de Jumbo Run zouden rijden en hij de foto's kon zien, was zijn korte commentaar "vet cool!" - en precies zo verliep dan ook de gehele dag.
  
Wie op 21 juni 2014 ook wil meedoen, graag en altijd weer! Informatie rond de Jumb Run Nederland staat hier: http://www.jumborun.nl/

Jialing JH600B productie gereed
Eind juni kwam van Jialing in Chongqing de "verlossende" mededeling dat de bestelde serie Jialing JH600B was geproduceerd en de container werd klaargemaakt voor verzending naar Rotterdam.
 
"Verlossend" omdat MOTORWERK eind augustus deelneemt aan de zijspanbeurs die tijdens het Europees Zijspan Treffen plaatsvindt en daar enkele gloednieuwe Jialing JH600B wil presenteren.
 
Het schip moet dan wel op tijd in Rotterdam aankomen.....

Stichting Legermotoren Nederland (SLN) organiseert groot treffen in De Harskamp
Op 7, 8 en 9 juni j.l. heeft de SLN weer het inmiddels wijd en zijd bekend staande "Internationale Treffen voor Klassieke Legermotoren" georganiseerd. Met een opkomst van meer dan 50 klassieke legermotoren (zijspannen, solo-motoren en een enkele 4-wieler) en uitstekend weer was het ook dit jaar weer een erg geslaagd treffen.
 
Dit treffen is bedoeld om de machines te gebruiken waarvoor ze ooit zijn gemaakt, namelijk stevige ritten over vrijwel alleen onverharde wegen die in de Veluwe gelukkig nog veel te vinden zijn.
 
Daartoe had de organisatie drie ritten uitgezet. Op vrijdagavond "om er een beetje in te komen" een rit naar en van een braakliggend terrein met flink veel zandheuvels. Op zaterdag de grote toerrit door De Veluwe met de lunchpauze op ons kampeerterrein in De Harskamp en aansluitend een gezellige barbecue, kampvuur en veel verhalen tot in de kleine uurtjes.... Op zondag dan de derde rit naar een schitterende locatie: veel rul zand met fikse heuvels omdat de inmiddels ontstane honger naar nog meer zand en stof niet te stillen bleek....
 
Dat het oude spul in erg goede staat blijkt te zijn wordt hier wel duidelijk. Afgezien van een enkele uitvaller op zaterdag blijken de legermotoren zich nog uitstekend van hun taak te kunnen kwijten.
 
Op de foto's duidelijk te zien: een Chang Jiang 750 M1 was ook van de partij en behalve één heel gemeen heuveltje, kan onze Chinese kameraad alles dat een Zündapp KS750 ook kan... Tong uitsteken
 
Heb je ook een klassieke (ex)legermotor van europese, amerikaanse, russische of chinese makelij en wil je ook eens meedoen, hou dan de website van de SLN in de gaten: www.legermotoren.nl

Sidecar Traveller publiceert testbericht Jialing JH600B
Sinds dik een jaar is er een nieuw, duitstalig blad voor zijspanliefhebbers te koop genaamd "Sidecar Traveller". Voor verdere informatie rond deze publicatie verwijzen we graag naar hun website:
www.sidecar-traveller.com
 
In uitgave 8 (juni 2013) staat een uitgebreid testverslag met gebruikersberichten van de Jialing JH600B. Over de conclusie van de redactie kunnen we kort zijn: de Jialing JH600B is met vlag en wimpel geslaagd. Niet alleen het gebruik in de milde jaarperioden, maar ook het uitvoerig gebruik in de koudste winterperiode werd getest in de Alpen. En daarvoor krijgt deze chinese constructie van Jialing een uitstekende beoordeling. Een aantal gebruikers komen ook aan het woord en zijn zonder uitzondering positief in hun oordeel.
 
De Jialing JH600B blijkt een goede zijspanmotorfiets te zijn met een uitstekende prijs/prestatie verhouding.

Tips & Tricks - een zijkoffer aan je Jialing JH600B
Een van onze Jialing JH600B klanten van het eerste uur - Burkhard Reichow - heeft ons eens gevraagd of er voor de Jialing JH600B ook een koffersysteem bestaat. Navraag bij de fabriek bleek inderdaad een dergelijk systeem op te leveren.
 
Maar, als de prijs van de gehele zijspanmotorfiets zonder meer laag kan worden genoemd, geldt dit niet voor het Jialing koffersysteem. Dat is gewoon veel te duur gebleken en dat hebben wij de fabriek ook laten weten.
 
Onze klant heeft toen maar zelf de handen ineen geslagen en zelf een koffer aan zijn Jialing JH600B bevestigd. Dat dit prima is gelukt valt te zien op de bijgaande foto.
 
Voor meer informatie kunnen wij graag de verbinding met Burkhard doorgeven, stuur ons daartoe dan even een e-mail.
 
 
 
 
Agenda
 

Vakantie             15 t/m 26 juli
                        MOTORWERK is dan op vakantie
 
  
 
 
 
22 t/m 25 aug.  Europees Zijspan Treffen
                        Hatzfeld /  Reddighausen
                        Duitsland
 
 

 
Inhoud
Jumbo Run Nederland: de 50e keer!
 
Jialing productie gereed
 
Stichting Legermotoren Nederland organiseert groot treffen in De Harskamp
 
Sidecar Traveller publiceert testbericht Jialing JH600B
 
Tips & Tricks - een zijkoffer aan je Jialing JH600B
 
Agenda
 
 
 


50e Jumbo Run NL

 
 
 
 
Jialing JH600B productie
 
 
 
 
SLN - De Harskamp
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sidecar Traveller test de Jialing JH600B
 
 
 

Zijkoffer Jialing JH600B

 
 
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl