NIEUWSBRIEF HUISARTSENPRAKTIJK DE WILDENBERG
Oktober 2017  
NIEUWSBRIEF
Beste patiënten, hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van huisartsenpraktijk De Wildenberg. Mocht u het niet op prijs stellen om periodiek een nieuwsbrief te ontvangen, dan kunt u onderaan deze nieuwsbrief op uitschrijven klikken.
 
 
VERBOUWING
Zoals de meeste van jullie wel gemerkt zullen hebben, is de verbouwing in volle gang. Over 1 maand hopen we dat alle werkzaamheden zijn afgerond. De wachtkamer is reeds onder handen genomen. Hoewel de aankleding nog niet is afgerond, zijn wij  trots op onze nieuwe ontvangstruimte.
 
 
Zoals u op de foto kunt zien, is de wachtkamer voorzien van een kleine BUURTBIEB. U kunt hier gratis een boek lenen. Heeft u thuis nog boeken, waar u niets meer mee doet, plaats ze dan hier in de boekenkast. U maakt er een ander blij mee. Zo worden boeken gedeeld met de hele buurt en dat leest lekker weg! Wij verzoeken u om niet meer dan 2 boeken per persoon per keer mee te nemen en de boeken na uiterlijk 6 weken weer in de kast terug te plaatsen. Veel lees plezier!
 
 
START PROVICO
Voor de behandeling en begeleiding van patiënten met psychische problemen starten wij met Provico. Provico is het netwerk voor geestelijke gezondheidszorg (ggz) in de huisartsenpraktijk in Noord-Limburg. Huisartsenpraktijken en aanbieders in de ggz werken in het netwerk samen om patiënten met lichte tot matig complexe psychische problematiek, die stabiel is, vanuit de huisartsenpraktijk te behandelen. Uw behandelaar in onze praktijk blijft Gabriëlle v/d Heuvel, dus dat verandert niet. Maar er zijn nu meer mogelijkheden, zij kan namelijk gebruik maken van ehealth, preventiecursussen en/of een ervaringsdeskundige inzetten. Via diensten als consultatie, diagnostiek en co-behandeling is de expertise van de basis ggz en de specialistische ggz beschikbaar in de huisartsenzorg. De hieraan verbonden kosten vallen onder de huisartsenzorg, dus de zorg via Provico gaat niet van uw eigen risico af. Alleen voor deelname aan preventiecursussen wordt vaak een kleine eigen bijdrage gevraagd, maar daar wordt u vooraf over geïnformeerd. Het aanbod aan preventiecursussen bestaat uit: "Minder piekeren", "Mindfullness", "Beter slapen doe je zo", "Stress de baas", "Sociaal vaardig zijn, kun je leren".
Mocht u geïnteresseerd zijn in een preventiecursus of begeleiding willen voor uw psychische klachten, maak dan een afspraak bij uw huisarts.
 
GRIEPVACCINATIE
De jaarlijkse griepvaccinatie zal dit jaar plaats vinden op woensdag 1 november. Indien u in aanmerking komt voor de griepsspuit, heeft u hier reeds een uitnodiging voor ontvangen. 
Elke winter krijgt gemiddeld één op de tien mensen griep. Griep wordt veroorzaakt door het griepvirus, ook wel influenzavirus genoemd. Griep gaat makkelijk over van de ene mens op de andere. 
Sommige mensen lopen extra risico als zij griep krijgen. Daarom krijgen zij elk jaar opnieuw een uitnodiging voor de griepprik:
 • mensen van 60 jaar en ouder,
 • mensen van alle leeftijden met: 
  • hart- en vaatziekten
  • longziekten
  • diabetes (suikerziekte)
  • nieraandoeningen
 • weinig weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling, zoals chemotherapie.
De griepprik beschermt u tegen ernstige gevolgen van de meest voorkomende griepvirussen. U kunt van de griepprik de eerste dag wat pijn, roodheid of een lichte zwelling hebben op de plaats van de prik. Sommige mensen voelen zich na de griepprik een aantal dagen wat minder lekker. U krijgt géén griep van de griepprik. Mocht u nog geen oproep ontvangen hebben, terwijl u denkt wel in aanmerking te komen voor een griepspuit, dan kunt u hierover contact opnemen met de doktersassistente.
REIZIGERSVACCINATIES
Regelmatig krijgen wij vragen over reizigersvaccinaties. Dit behoort echter niet tot het takenpakket van de huisarts. Voor vragen over reizigersvaccinaties kunt u contact opnemen met de GGD of de Travel Doctor.
 
BEVOLKINGSONDERZOEK BORSTKANKER
Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar krijgen elke 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Bij dit onderzoek worden röntgenfoto's van de borsten gemaakt. Zo kunnen we eerder ontdekken of iemand borstkanker heeft. Als borstkanker vroeg wordt opgespoord, is de kans groter dat behandeling succes heeft. Aan het onderzoek zijn voor u geen kosten verbonden.
Van 30 oktober tot begin maart 2018 vinden de onderzoeken weer plaats op de parkeerplaats van De Wieën, bij sporthal de Wetteling, Sportlaan 1 5801 AH te Venray. 
Het bevolkingsonderzoek borstkanker is voor vrouwen die geen klachten hebben aan hun borsten. Heeft u klachten of merkt u veranderingen aan uw borsten? Neem dan altijd contact op met uw huisarts.
 
 
 
 
HUISARTSENPRAKTIJK DE WILDENBERG
Litsenbergweg 20a
5813 CG Ysselsteyn
www.huisartsenpraktijkdewildenberg.nl