Click here to view this email in your browser
  Unsubscribe / Change Profile
*********************************************************************
    
Ежегодно изложението за ЕЕ и ВЕИ представя най-добрите решения. Предварително искаме да ви запознаем с последните технологии, които се използват в областта на отоплението и климатизацията и за колко време се изплаща инвестицията.
Информация в аванс от г-н Джанфранко Брусапорчи, управител на QuattroGi. За втора поредна година фирмата ще вземе участие в изложението (27-29.03.2018 г., София, ИЕЦ).
 
Свържете се с нас ако имате въпроси или се интересувате от участие или посещение на изложението за ЕЕ и ВЕИ : tanya@viaexpo.com, 032/512905, 0886/793172
 
Възползвайте се от специалната ОТСТЪПКА при заявяване на участие до 15 ноември!
 
 
Интервю с г-н Джанфранко Брусапорчи, управител на QuattroGi.

       
Г-н Брусапорчи, върху какво ще акцентирате през 2018 г. при участието си?

Основен акцент тази година ще бъдат системите за пестене на енергия в хотелиерството, големите офис сгради, както и в производствата.
 
По какъв начин и колко енергия се спестява чрез тях?
 
За хотелиерството и административните сгради, системата, която препоръчваме осигурява отоплението и климатизацията на целия обект без да се консумира електричество. При актуалните към момента цени на природния газ и електроенергията в България, инвестицията в такава система, с включена пълна поддръжка, се изплаща в срок между 3 и 4 години, а има полезен живот от 13-14 години в зависимост от часовете на експлоатация и други фактори.
 
Това означава, че икономиите през следващите десет години далеч надвишават вложената сума, която освен това е подходяща за финансиране чрез лизингови схеми или кредити за енергийна ефективност с преференциални условия от големи и утвърдени финансови институции в страната.
 
Струва ли си този допълнителен ангажимент от гледна точка на бюрокрация, поемане на риск, пресмятане на лихви?

Световните тенденции, от които и България няма как да остане встрани, са към все по-голямо оптимизиране на енергийното потребление. Все още много от големите потребители на енергия предпочитат да спестят от цената на оборудването, вместо от разходите за консумираната енергия. Интервюто продължава тук.
 
 
Уъркшоп, в партньорство с Европейския институт по труда, на тема "Да посрещнем предизвикателствата на новите енергийни технологии"
 
Събитието ще се проведе на 27 март 2018 г. в ИЕЦ, София. Повече информация за съдържанието можете да научите тук.
 

 
Запишете се за нашия , за да получавате актуална информация.
 
Присъединете се и към групите ни във Facebook и Linkedin, за да имате поглед върху сектора и ежедневни браншови новини.
 
 
 
Сподели с приятели:
 
Съгласно Закона за електронната търговия този е-мейл може да е непоискано търговско съобщение. Ако не желаете да получавате писма от нас, отговорете "UNSUBSCRIBE" или натиснете линка "Unsubscribe" (Отписване) по-долу.