November 2019
Dit is de nieuwsbrief van Scholen met Succes en De Lerende School.
De nieuwsbrief verschijnt gemiddeld 5x per jaar.
In deze nieuwsbrief:
 
Vensters PO toevoegen aan de Tevredenheidspeilingen
De afnameperiode voor de vragenset van Vensters PO is op 1 november van start gegaan. Dat betekent dat de vragenset van Vensters t/m april 2020 weer aan onze Tevredenheidspeilingen kunnen worden toegevoegd!

Het toevoegen van de vragen doet u via de Vragenplanner of geeft u aan op het deelnameformulier. De resultaten van de vragenset Vensters PO leveren wij door aan uw account van Scholen op de Kaart. Vervolgens beslist u zelf of u de gegevens publiceert op het tabblad 'waardering'. Lees hier meer over het toevoegen van Vensters aan de Tevredenheidspeilingen. 
 
 
Milieuvriendelijke rapportages

 
Vanaf september worden onze onderzoeksrapporten geprint op milieuvriendelijk, sociaal verantwoord papier en karton. Het wordt gemaakt van landbouwafval; de stengels en bladeren die overblijven na de oogst. Het papier van onze rapporten (ook het voorblad) is volledig recyclebaar.

De milieu impact is 47% lager dan papier van bomen en 29% lager dan gerecycled papier. Het papier komt van de firma PaperWise en wordt geproduceerd in fabrieken in India en Zuid Amerika. Het fabricageproces is gericht op veiligheid, zero waste en behoud van ecologie. Er wordt bovendien structureel geïnvesteerd in scholing, infrastructuur en gezondheidszorg.
 
Open dag evaluatie VO
De open dagen in het voortgezet onderwijs komen er weer aan. Die spelen een cruciale rol in het keuzeproces van ouders en leerlingen. Het aantal bezoekers geeft een indicatie voor de belangstelling in de school. De reacties van open dag bezoekers geven waardevolle informatie over de opzet en sfeer van de open dag en leveren bovendien een eerste prognose van de te verwachten instroom. Lees hier meer over onze open dag evaluatie
  
 
 
Goede doelproject: Vajra Academy Nepal

 
Scholen met Succes gaat de beoogde groei van Vajra Academy begeleiden. De school wil de komende jaren groeien van 400 naar 600 leerlingen. Een kwart van de leerlingen komt uit de armste klasse en wordt gesponsord.
 
Ronald Dulmers van Scholen met Succes zal de school in de maand december bezoeken om de marktsituatie te onderzoeken en gerichte marketingactiviteiten te ontwikkelen.
 
 
Vertrek Fenna
Na ruim 10 jaar gaat Fenna Spiering ons verlaten. Zij was voor velen van u het eerste aanspreekpunt bij Scholen met Succes. Zij coördineerde de onderzoekstrajecten en was het luisterend oor van onze helpdesk. Fenna gaat per 1 december beginnen als communicatiemedewerker bij SIGRA, samenwerkingsverband voor de zorg in Amsterdam.
 
Dag Fenna heel veel succes in je nieuwe baan. En kom vooral vaak langs!
   
 
 
Update Succes!Spiegel

 
Bijpraatbrief
In oktober hebben alle scholen die met de Succes!Spiegel werken een nieuwsbrief ontvangen waarin men wordt bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Nieuwsgierig? Lees hem hier.

Informatiemiddagen in 2020
Aan het begin van het nieuwe jaar organiseren we weer een ronde informatiemiddagen over kwaliteitssystemen in het PO. Hierin nemen we u graag mee in de achtergronden en de werking van ons kwaliteitsinstrument De Succes!Spiegel.

Wanneer en waar?
·         woensdag 22 januari in Zwolle;
·         woensdag 29 januari in Utrecht;
·         woensdag 5 februari in Eindhoven.

Wilt u bij één van de middagen aanwezig zijn? Meld u dan hier aan.

BLOG- Kwaliteitsdenken met de Succes!Spiegel
Het nieuwe instrument van Scholen met Succes is een state of the art kwaliteitsinstrument waarin gebruikers in hoge mate zelfstandig kunnen werken aan kwaliteit op school. De Succes!Spiegel biedt gebruikers kwaliteitsrapportages, unieke online dashboards, waaronder een ontwikkeldashboard waarmee het schooljaarplan kan worden samengesteld. Lees de blog.