Ako ne se chete, kliknete
 
Здравейте,
 
Имаме удоволствието да ви изпратим юлския брой на електронния ни бюлетин.

Наскоро от Брюксел се чуха послания за по-високи цели в областта на управлението на отпадъците. Мисията на новия Европейски парламент е да приеме пакет от мерки, чрез който се цели да се разгърне потенциала на кръговата или т.н. синя икономика. Тази концепция показва необходимостта от пренастройване на националните икономики. Моделът “вземи, направи, консумирай и депонирай” доказва своята неефективност. Кръговата икономика надгражда досегашните политики в управлението на отпадъците и разширява отговорността на производителите и потребителите, поставя в центъра рециклирането. Тя моделира нови ценности, подходи при проектирането на продуктите, избор на материали, използване на налични ресурси, дизайн на техните опаковки, които ще удължат живота на стоките. Прилагането на кръговата икономика може да доведе до нетни икономии за бизнеса в ЕС до 600 милиарда евро и до намаляване на въглеродните емисии. Допълнителните мерки за повишаване на продуктивността на ресурсите с 30% до 2030 г. биха могли да повишат БВП с почти 1% и да създадат 2 милиона допълнителни работни места.
 
На национално равнище държавите членки се подготвят за следващия програмен период и чертаят своите дългосрочни стратегии. 
 
В контекста на тези процеси стартира и активната организация на ‘Save the Planet’  (11-13 март 2015, София). Както винаги събитието ще отрази  съвременните тенденции и ще насърчи развитието на сектора в Югоизточна Европа чрез директни срещи  на водещи компании и експерти от континента.

Австрия е стратегически партньор на ‘Save the Planet’ 2015. Сътрудничеството се осъществява с подкрепата на Търговската секция на Австрийско посолство в България.  Известно е, че страната е един от първенците в областта на управлението на отпадъците. 97 % от тях се третират по екологичен начин – чрез рециклиране, компостиране и изгаряне.
 

Паралелни събития:

      
       032/512 900
       032/960011
       
office@viaexpo.com
       www.viaexpo.com
 
 
 
Предлагаме бонус услуги за изложители, заявили участие до 1-ви октомври:
  • 10% отстъпка от цената на изложбената площ
  • Специален мейлинг, който включва информация само за вашата фирма. Той ще съдейства за повишаване на разпознаваемостта на бранда ви сред компании от чужбина и България
  • Лого в каталога на изложението
  • Възможност за поставяне на рекламни материали на регистрацията на изложението и конференцията.

Вижте какво се случи на изданието през 2014 г.  -  кадри от изложението и интервюта с лектори.  
 

Българска асоциация по рециклиране е отново партньор на изявата
Българска асоциация по рециклиране (БАР) е създадена през 1998 година. От 2002 г. асоциацията има свой постоянен представител в Международния съвет по околна среда в Брюксел.

Тя членува в редица международни асоциации и по този начин допринася за намирането на нови пазари, делови партньори, осъществяването на външнотърговски контакти:  
- Bureau of International Recycling (BIR) - най-голямата в света организация по рециклиране
- European ferrous recovery & recycling federation (EFR)
- European metal trade & recycling federation (EUROMETREC)
- Българска стопанска камара и др.

БАР е създадена с цел да защитава интересите на фирмите, които рециклират вторични суровини в страната, да провежда активен диалог с държавните институции в защита на законните права на своите членове, да проучва и подпомага решаването на въпроси, свързани с правните, икономически, финансови, екологични, митнически и др. аспекти от дейността на фирмите от бранша.
 

Намерете ни в социалните мрежи: