Nu är det äntligen dags. På onsdag den 17 mars släpps This Is Head’s debutalbum ”0001” och i vår ger de sig ut på en liten turné.
 
PRESSBILDER OCH ALBUMOMSLAG_ adrianrecordings.com/artist.asp?artist=17  
LADDA NER SINGELN ”0007” GRATIS HÄR_ adrianfiles.com/2.0007.mp3
 
2 fantastiska recessioner har redan kommit in_
AFTONBLADET – 4/5
SYDSVENSKAN – 4/5
 
BESTÄLL CD’n HÄR_ bengans.se/popup/this_0001/se.aspx
BESTÄLL VINYLEN och cd’n HÄR_ adrianrecordings.com/shop/sv
 
Spelningar:
27/3: tricks/tricks/tricks – Babel – Malmö (S)
16/4: Debaser Slussen – Stockholm (S)
29/4: Mono – Oslo (NO)
30/4: Pusterviksbaren – Göteborg (S)
1/5: Popadelica – Huskvarna (S)
 
fler tillkommer...
 

 
This Is Head är Malmöbandet som efter bara ha släppt en 7” vinyl och en 12” vinyl  (innehållande bl.a. en remix av Dan Lissvik) i löjligt små upplagor, ändå har omtalats som ett av 2010 års nya stora svenska band. De har blivit omskrivna i tidningar som Sonic, Groove och intervjuade i P3 Pop, stundom ihopkopplade med den sprudlande nya Malmöitiska disco-scenen. Det är nu dags för debutalbumet med det stilistiska namnet ”0001” att möta den förväntningsfulla publiken.
 
This Is Head är självklara i Malmö men det kunde lika gärna vara i Brooklyn eller i Düsseldorf. Vissa säga att de ibland låter som om Yeasayer spelat in osläppta låtar av U2 tillsammans med trummisen från Neu! och släppt dem på Touch & Go eller Dischord, men det spelar liksom ingen roll. De har självständigt tagit plats i en musikvärld som ofta känns ängslig och hämmande. Mitt i ett virrvarr av influenser hittar vi This Is Head. De lever i en värld fylld av musik och vänner som älskar nästan allt som låter. De har aldrig frågat om lov, bara fortsatt göra vad som faller dem in. De har ingen egentlig plan. Snarare en vilja att ta sig framåt, spela in och släppa ifrån sig musiken när den väl blir klar. De har sugit åt sig av allt som låter bra och skapat sig en drömsk organisk värld som vuxit fram i egen takt utan att de tänkt för mycket på det.
 
En video är under produktion av produktionsbolaget Varelsen i regi av Nicholas Wakeham, till singeln ”0007” dessutom kommer det en fantastisk remix av samma låt snart.
 
För att komma i kontakt med bandet hör av dig till_
 
Adrian Recordings
Magnus Bjerkert
0709-203853
magnus@adrianrecordings.com
 
Mer info:
thisishead.blogspot.com
myspace.com/thsshd