Van Koesveld Financiële Diensten - financieel adviseur voor particulieren en bedrijven

 

 

 

 

 

Nico_5075knip.jpg
Nico van Koesveld
06-29082610
Twitter Blog

 

Geachte relatie,

Excuses dat u geen nieuwsbrief van ons in augustus heeft ontvangen. Het is gewoon erg druk en dan kom je niet overal aan toe. In de eerste 8 maanden hebben wij de hypotheekaantallen van 2012 al overtroffen. Daar zijn we erg blij mee, want dat betekent dat u onze naam noemt bij familie, vrienden en bekenden.

Namens ons allen hartelijk bedankt daarvoor, want zonder u als onze klant hebben wij geen bestaansrecht. Mocht u ondanks alle zorgen, een verbetering voor ons hebben, een suggestie of gewoon een vraag? Bel of mail ons. Of gebruik dit verbeteronsformulier.

Wij maken ons op voor een drukke herfst, helpt u ons mee?


Een herfstgroet, Nico van Koesveld

E-mailnieuwsbrief Van Koesveld september 2013

 
Online verzekeren

Vervoer
Auto
Bromfiets
Fiets
Motorfiets
Bestelauto
Vrachtauto

Wonen
Woonhuis
Inboedel
Aansprakelijkheid
Gezinsrechtsbijstand


Vrije tijd
Caravan
Kampeerauto
Pleziervaartuigen
Reis doorlopend

Geldzaken
Huishoudboekje
Sparen
Uitvaart

E-books hulp bij:
Facebook
Linkedin
Twitteren zakelijk

Wie zijn wij
Blog


Zwangerschapsverlof Chantal zit erop
Chantal is terug van zwangerschapsverlof. Gelukkig wel, we hebben haar gemist. Na de bevalling is het gezin verblijd met de komst van Rijk. Een gezonde Hollandse jongen. Chantal is nu werkzaam van dinsdag t/m donderdag. Dus als u vragen heeft voor Chantal, die dagen helpt zij u graag gericht verder.


Belastingvrij schenken tot € 100.000
Voor de happy few ook nog wat positiefs. Ouders die een bedrag aan hun kinderen (tussen 18 en 35 jaar) willen schenken mogen dat tot € 100.000 belastingvrij doen. Ouders mogen tot op heden 'zonder doel' eenmalig een bedrag van € 24.676 belastingvrij schenken. Als het bedrag wordt geïnvesteerd in een woning, loopt dit bedrag op naar € 51.407. De overheid wil dat laatste bedrag nu verhogen naar € 100.000. In de huidige situatie heb je nog te maken met schenkbelasting à 10%Je voordeel door de nieuwe regel is daardoor € 100.000 -/-  € 51.407 = € 48.593 * 10% = € 4.859.

 


Hypotheekrenteaftrek omlaag
De hypotheekrenteaftrek wordt beperkt. De komende 28 jaar mogen we ieder jaar een half procent minder aftrekken. Zo gaan we van 52% terug naar 38%. Deze maatregel is geen verrassing, ten tijde van het regeerakkoord kwam de beperking van de hypotheekaftrek al uitgebreid ter sprake. De opbrengst van deze beperking wordt gecompenseerd door het verbreden van de derde schijf in de inkomstenbelasting: het 52%-tarief gaat pas later in.


Fiscale wijzigingen (Prinsjesdag)   

Op belastinggebied zie je dat er veel geschoven wordt tussen de hogere en lagere inkomens. Onder het mom 'de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten' gaan de hogere inkomens meer belasting betalen. De lagere inkomens betalen juist minder. De twee belangrijkste wijzigingen:

Arbeidskorting 
Deze heffingskorting ontvangt iedereen die werkt. Voor de laagste inkomens wordt deze verhoogd van € 1.723 naar maximaal € 2.097 per jaar. Het wordt dus interessanter om te gaan werken. Voor de hogere inkomens gebeurt het tegenovergestelde en wordt deze korting juist trapsgewijs beperkt. De hoogste inkomens, van meer dan € 81.000 per jaar, betalen zo volgend jaar € 183 extra belasting.

Algemene heffingskorting
De algemene heffingskorting, die iedereen krijgt, is voor 2014 vastgesteld op € 2.100. Voor inkomens hoger dan € 20.000 per jaar, wordt deze korting stapsgewijs teruggebracht tot een maximale korting van € 740 voor inkomens vanaf € 58.000 per jaar. Je betaalt dus tot € 1.360 extra belasting.


Schadeverzekeringen digitaal inzien
Als u regelmatig inlogt op uw digitale polismap, weet u het al, het wachtwoord is veranderd. U kunt dit online eenvoudig aanvragen en anders bericht u ons, dan zorgen wij dat u een nieuw wachtwoord krijgt waarbij u online alles kunt inzien, van voorwaarden tot het betalingsoverzicht. Altijd makkelijk, ook onder weg.


Schade altijd direct melden heeft voordelen
Meld elke schade direct, liefst per telefoon of e-mail. Wij kunnen u dan nog beter van dienst zijn met het herstel. Wij zorgen dan dat de schade snel en tegen lagere kosten hersteld wordt. Aangesloten Autoschadegarant bedrijven repareren de autoschade tegen lagere kosten en vaak krijgt men een gratis leenauto terwijl het eigen risico ook nog eens lager is. Als u toch wordt geconfronteerd met een ongeluk, vul dan altijd het schadeformulier compleet in, ook de achterzijde. Hiermee voorkomt u dat de tegenpartij zich bedenkt en zal ontkennen er bij betrokken te zijn geweest. Helaas komt dat voor. Voorkom dit met een direct ingevuld schadeformulier. Heeft u er geen meer liggen, mail ons, wij sturen u het graag toe of download dit van onze site.  


Een Nationale Nederlanden (woeker)polis in uw bezit?
De kans is groot dat u dan een woekerpolis heeft. Er zijn er ruim 600.000 van verkocht. Kijk op de site Wakkerpolis. en meldt u aan. Voor een klein bedrag huurt u collectief hoge expertise in die individueel onbetaalbaar zou zijn. Wij maken namelijk deel uit van het team van Wakkerpolis. De paniek bij Nationale Nederlanden is heel groot over dit onderwerp. Er spelen twee zaken, de eerste hoge kosten waar Nationale Nederlanden nu voor veroordeeld is. En de doorlopende hoge kosten die u met een hersteladvies direct kunt verlagen. Pak dit hersteladvies ook direct op, want u bespaart hierdoor direct op de doorlopende kosten. Het resultaat is dat u met een lagere inleg hetzelfde of zelfs beter resultaat bereikt.

De aangeslotenen bij “Koersplan de weg kwijt” hebben ook een hogere compensatie ontvangen dan de niet-aangeslotenen. Wij hebben deelname in het verleden ook aanbevolen. Niets doen is geen optie.


Sociale media dwingt Obvion tot herbezinning
De financiële branche verandert en banken hebben daar moeite mee om dat klantgericht aan te passen. De samenwerkingsvoorwaarden tussen geldverstrekkers en tussenpersonen dateren vaak nog uit de vorige eeuw. Persoonlijk heb ik mij hard gemaakt voor betere voorwaarden en heb ik dit met Obvion als voorbeeld publiekelijk aan de kaak gesteld. Dit heeft veel landelijke media-aandacht gekregen. In mijn blog Obvion hypotheekadvies kost 6.250 euro extra, leest u er alles over.

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 - info@koesveld.nl -- Twitter - Linkedin