Dank voor alle felecitaties, maar in het nieuwsbericht van de NOS stonden twee kapitale fouten. Men meldde onterecht dat Fokke & Sukke-tekenaar Jean-Marc van Tol de winnaar van het Groot Nationaal Dictee was. Fakenews! De échte winnaar was namelijk Olav van Kessel, die in het door Wim Daniëls geschreven dictee slechts twee fouten maakte. Van Tol was de minst-slechte van het groepje 'prominenten' (of zoals het ook gezegd werd: de 'min of meer Bekende Nederlanders' - geen idee waar de koppeltekens moeten). Bovendien had men in eerste instantie mijn leeftijd mis (34). Ik zeg niet hoeveel jaar ze er boven of onder zaten, maar het was een substantieel verschil. Zo zie je maar: sommige groepen hebben gelijk als ze zeggen dat je de NOS niet moet vertrouwen. 
 
Wat wel klopt: aanstaand Sinterklaas-weekend verschijnt Het afzien van 2020. Hierbij de voor- en achterkant van het populaire jaaroverzicht in cartoons. Hopelijk bevat het minder fouten dan de inzending van Jean-Marc voor het Nationaal Dictee.
 
 
Heeft u het al besteld? Nog niet alle winkels lijken een bestelling te hebben gedaan. Winkels kunnen hun bestelling eenvoudig in nota laten zetten (korting 3-6-9/43-44-45) door mij te mailen/replyen.
 
Jean-Marc van Tol
Uitgever/tekenaar Fokke & Sukke
Uitgeverij Catullus
Beukenlaan 9a
3762 AE  Soest
 
jvantol@catullus.nl
 
PS Hoeveel fouten staan er in dit bericht?