Welkom bij deze 35e internet nieuwsbrief.
 
 
Met de volgende onderwerpen:
Nieuwe website.
Bloesemremedies en de vrouw.
De opleidingen, een overzicht.
Aanbiedingen.
 
 
Eindelijk is het dan zover. Een nieuwe website.
Nu gemakkelijker bestellen, alles overzichtelijk en duidelijk.
Nieuw adres zonder streepje: www.bloesemremedies.com
 
 
 
 
 
 
Bloesemremedies en de (innerlijke) vrouw.
 
Bloesemremedies zijn heel goed te gebruiken voor vrouwelijke problemen. Het is een fijne aanvulling van vrouwelijke kracht op de meest subtiele niveaus van het bewustzijn. Bij reguliere behandelingen komt het regelmatig voor, dat je bij een hormonaal probleem te horen krijgt, dat je er maar mee moet leren leven of je krijgt een dusdanige grote hoeveelheid hormonen die nog erger zijn dan de kwaal. Speciaal voor dit soort problemen kunnen de bloesemremedies van groot belang zijn.
 
Er zijn een groot aantal bloesemremedies van Bloesem Remedies Nederland, die heel specifiek op het vrouwelijke werken. Een van de meest gebruikte is de Klaproos, deze wordt heel veel gebruikt voor de overgang en helpt tevens bij alle veranderingen.
 
 
 
 
Het zaadje van een klaproos kan 70 jaar in de grond blijven liggen. Ga je echter de grond omspitten, dan komt ze tot leven. Ze opent haar bloem en ontvangt de kracht van de zon, die ze doorgeeft aan de aarde. Deze zonnekracht brengt weer nieuw stabiel licht in de aarde en het evenwicht en de structuur in de aarde wordt weer hersteld.-
 
 
 
Zo werkt ook de bloesemremedie van de Klaproos op het bewustzijn van de mens. Wanneer je leven verstoord wordt, door bijvoorbeeld de verandering van het lichaam, zowel in de puberteit als de overgang, dan helpt de Klaproos om het evenwicht weer terug te vinden. Bij iedere verstoring, verandering of transformatie versterkt de Klaproos de kracht in de vrouw en de man en verwijdert bij iedere verstoring of verandering de twijfel, kwetsbaarheid en onzekerheid.
 
In de middeleeuwen maakten de vaders van de Klaproos, de enige niet giftige papaver, een papje wanneer de kinderen niet konden slapen. De Klaproos brengt je weer terug in de veilige geborgenheid van moeder aarde, alsof je weer beschermd en warm in de veilige buik van je moeder bent. Ze is dan ook heel succesvol bij problemen met slapen, wanneer je te druk bent geweest of wanneer je teveel in het hoofd bent bezig geweest gedurende de dag.
 
 
Terwijl de Klaproos de zon in het vrouwelijke weer in evenwicht brengt, versterkt de Teunisbloem de scheppende kracht van de maan. – De Teunisbloem is een avondbloeier en opent haar bloemen wanneer de zon ondergaat. In de nacht zijn de helder gele bloemen net kleine spiegels, die het licht van de maan weerkaatsen.- Als bloesemremedie geeft de Teunisbloem het inzicht in de donkerte van de ziel en versterkt de weerspiegeling van je gevoelens. Ze geeft je het vertrouwen in jezelf en laat de waardering van het vrouwelijke ontwaken. Ook kan ze inzicht geven, in oude ongeziene en diep in de donkerte weggestopte emoties. Deze verstopte emoties zijn dan ook meestal de reden, dat je niet kunt vertrouwen op je eigen schoonheid en liefde voor jezelf. Deze vaak vergeten pijnen houden de waardering voor jezelf tegen.
 
 
 
De Teunisbloem kan daardoor het inzicht geven in oude patronen van bijvoorbeeld incest, verkrachting en blokkeringen m.b.t. seksualiteit en ook de emotionele overheersing door anderen. De Teunisbloem opent je voor de onbekende diepe donkerte, maakt je sterk en zorgt dat je erover kunt praten. Ze brengt je in verbinding met je bron van seksualiteit en laat je van je eigen schoonheid genieten.
 
De Klaproos en de Teunisbloem samen zijn de beste combinatie om te gebruiken tijdens problemen met de overgang, de menstruatie -vanaf het begin tot aan het einde-, de seksualiteit en alles wat te maken heeft met de overheersing en het misbruik van het vrouwelijke en de vrouw en de innerlijke vrouw in de man.
 
Casus: Een vrouw van 56 jaar heeft al minimaal 10 jaar last van opvliegers begint met de Klaproos en de Teunisbloem, met daarbij de Schüssler celzouten nr. 3 Ferrum Phosphoricum en nr. 7 Magnesium Phosphoricum, na 4 dagen is er een mailtje waarin staat dat ze na 2 dagen van de opvliegers af was.
 
Een meisje van 14 jaar heeft extreme last van menstruatiepijn en gebruikt al de zwaarste medicatie, die zelfs niet meer het gewenste resultaat gaf. Het op haar buik smeren van enkele druppels Teunisbloem vanuit het stock flesje gaf bijna een onmiddellijke verlichting van pijn.
 
Een volwassen vrouw was in een psychiatrisch centrum opgenomen, omdat ze als kind van 10 seksueel misbruikt was door een oom. Nadat ze de Klaproos en Teunisbloem twee maanden had gebruikt kon ze tot verbazing van haar artsen ontslagen worden uit het psychiatrisch centrum. Ze is nu een gelukkige moeder van een gezonde dochter.
 
Probeer ook eens de Orchid spray: Wilde Vrouw. Hierin zitten zowel de Klaproos als de  Teunisbloem. De spray versterkt de energie van de vrouw in zowel de vrouw als de man. 
 
Het probleem van de vrouw is niet alleen een vrouwelijk probleem, maar heeft ook een oorsprong in de man en wel de innerlijke vrouw van de man (de gevoelswereld). Daardoor kan het soms zijn dat een probleem bij een vrouw niet kan worden opgelost zolang de (innerlijke) man niet meegaat in het proces. Hierdoor wordt de vrouw vastgehouden in bepaalde patronen, meestal niet bewust, maar bijvoorbeeld door de beperking van de innerlijke vrouw van de man, krijgt de vrouw van deze man dit gedrag. 
 
 
Een belangrijke bloesemremedie voor de (innerlijke) vrouw is de combinatie Liefde. Het is een combinatie van bloesems die op het gevoel werken. De Liefde bestaat uit een combinatie van:
 
- Komkommerkruid, geeft het hart moed en kracht en zorgt ervoor dat je het lef hebt om het hoofd los te laten en het gevoel te vertrouwen. Geeft je een zet om door te gaan wanneer het moeilijk is.  
 
 
 
- Klaproos voor de vrouwelijke kracht.
 
- Paarse Dovenetel, bij alle blokkeringen zowel in het gevoel als door de omgeving, wanneer je geen energie meer hebt en vast zit geeft ze weer plezier en blijdschap in het hart.
 
- Sneeuwklokje, voor alle pijn die is aangedaan door de ander, de buitenwereld. Wanneer het hart bevroren is geeft het Sneeuwklokje weer het zicht op het nieuwe voorjaar.
 
- Stinkende Gouwe, een zusje van de Klaproos, deze integreert het vrouwelijke en het mannelijke en opent je voor het ontvangen van liefde.
Maar let op want soms moet de kwaadheid er eerst uit.
 
 
 
- Vingerhoedskruid, wanneer je teveel bent gaan doen naar wat ze je in je kindertijd vertelt hebben hoe je je moet gedragen, waardoor je voortdurend de discussie tussen het gevoel en het denken krijgt. Deze helpt je met het maken van de keuzes uit het hart.
 
  - Yellow Star Tulip dit kleine gele tulpje laat de godin van het vrouwelijke binnenkomen en verwijdert de hardheid uit het bewustzijn. Voor gevoeligheid, zachtheid en hoe je dit kunt gebruiken. 
 
De combinatie Liefde opent je hart voor de Liefde voor jezelf, voor anderen en voor de aarde. Als eerste versterkt ze je verbinding met de aarde en daarna opent ze je hart voor de zorg en Liefde voor jezelf. Hierdoor ben je in staat om deze Liefde ook aan anderen te geven, zonder jezelf tekort te doen; liefde geven met plezier vanuit de bron van jezelf. Een krachtige katalysator om je in verbinding te brengen met je Hoger Licht en je Engel van Liefde.
 
 
 
 
 
 
Spiegelbeeld Jubileum Congres
20 jaar Spiegelbeeld
 
Inschrijven en info op: www.spiegelbeeld.nl
 
ZATERDAG 5 EN ZONDAG 6 APRIL 2014

EVOLUON IN EINDHOVEN
 
 
 
 
 
Lezing Bram Zaalberg - De wereld als spiegel van je innerlijke wereld.
 
Door de genezing van het innerlijk met behulp van bloesemremedies je uiterlijke wereld, zoals je kinderen en je relatie in evenwicht brengen. Een lezing waarbij je niet alleen kennis maakt met de bloesemremedies, maar ook leert waarom een zo eenvoudige bloem zoveel voor het bewustzijn kan betekenen. De verschillende spiegels van het bewustzijn. Hoe kan ik de liefde in mijn relatie versterken, door het inzicht in de spiegel. Het ADHD thema en hoe kun je je kinderen helpen door zelf remedies te gebruiken. Hoe kun je bloesemremedies op een makkelijke manier voor jezelf uitzoeken. Met uitleg en voorbeelden.
 
 
 
 
 

DE OPLEIDINGEN
 
 
 
 
Nog enkele plaatsen.
DAGOPLEIDING BLOESEMTHERAPIE 2014/2015
10 ZATERDAGEN
 
Data: 22 maart 2014 - 19 april - 17 mei - 21 juni - 13 september - 11 oktober - 22 november -
13 december - 10 januari 2015 - 31 januari 2015.
 
Cursusleiding: Bram en Inske Zaalberg.
Plaats: B.R.N. Horst. Tijd: 10.15 – 17.15 uur.
 
Kijk op de website voor verdere informatie over de dagopleiding en het programma.
 
 
 
Met HBO conform accreditatie SNRO, KTNO, VBAG, NFG, NWP, BATC, VNT.
 
WORKSHOP: Dagopleiding zat mrt. 2014/15 - € 1120,00
 
 
4 DAAGSE OPLEIDING AROMATHERAPIE 2014
 
 
 
Zaterdag 31 mei en zondag 1 juni 2014 deel 1.
   Zaterdag 28 juni en zondag 29 juni 2014 deel 2.
Cursusleiding:  Anusati Thumm Primavera Life.
 
Plaats: De 3Vrouwen - Horst - Meterik.
 
Tijd:  Zaterdag: 10.15 tot 17.30.  
            Zondag van 10.15 tot 17.00.
 
Dit is een basis- en vervolgseminar.
 
Geaccrediteerd door de KTNO als HBO bijscholing voor de
VBAG en de BACT.
 
WORKSHOP AROMATHERAPIE - € 475,00 (incl. 21% BTW)
(totaal 4 dagen en incl. 4 heerlijke vegetarische bio maaltijden)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OPEN DAGEN: ZATERDAG 14 JUNI & ZONDAG 15 JUNI
Lezingen van:
 Bram Zaalberg – Bloesem Remedies Nederland
Carla Baas-Stahlie – Yana kinder- en chakra remedies
Norma Prikanowski – Nieuwetijdskinderen
Jolanda Bijl – Celzouten & dieren 
 
Meer informatie over het programma en overige activiteiten
staat vanaf mei op de site.
 
 

 
 
 
 
 
 
AUSTRALIAN BUSH FLOWER ESSENCES
LEVEL 1
MET IAN WHITE 22 & 23 JUNI 2014
 
Cursusleiding: Ian White, met vertaling. 
Plaats: B.R.N. Horst.
Tijd: zondag van 10.15 – 18.00 uur.
maandag van 10.15 – 17.00 uur.
 
 
Met onder andere: hoe kun je met succes werken met de Australische Bush Flower Essences. Verschillende plantbeschrijvingen en uitleg over de verschillende kwaliteiten van de Australische Bush bloemen met dia’s, kinesiologie en patiëntenverslagen; om een duidelijk beeld te krijgen van het werkingsgebeid van deze planten en/of bloesem remedies. Hoe werken de remedies in op het kliersysteem. Met meditaties en praktische oefeningen.
 
WORKSHOP Austrialian Bush flowers level 1 - Kosten € 340,00
Incl. 2 biologische vegetarische maaltijden.
 
 
 
Therapeutenopleiding Celzouttherapie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3 DAAGSE TRAINING PRIMAVERA
Natuurlijke verzorgingsproducten & Gezichtsbehandeling
 
Data: 26 - 27- 28 september 2014
Cursusleiding: Inske Zaalberg
Plaats: Salon de 3Vrouwen Horst
Tijd: 10:15 – 17:15
 
Beperkte deelname. Zie voor informatie de site.
 
Toelatingseisen: Afgeronde opleiding schoonheidsspecialist.
Kosten: € 160,00 - bij betaling 1 maand voor aanvang van de cursus 10% betalingskorting. Inclusief koffie/thee en vegetarisch biologische lunch.
 
 
AANBIEDINGEN
Geldig van 4 t/m 20 maart 2014
Fouten voorbehouden.
 
Zie voor de uitgebreide informatie: www.bloesemremedies.com
 
 
 
 
 
 
 
 
Klaproos stockflesje 10 ml. van € 8,00 voor € 6,40.
Voor de versterking van de innerlijke vrouw.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teunisbloem stockflesje 10 ml. van € 8,00 voor € 6,40.
Voor de versterking van je innerlijke schoonheid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Liefde stockflesje 10 ml. van € 10,50 voor € 8,40.
Voor de versterking van je zelfvertrouwen en liefde.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Introductieset 12 stockflesjes 7,4 ml. De introductie set bestaat uit 12 veel gebruikte remedies. Inhoud: Bleeding Heart, Chamomile, Dandelion, Garlic, Iris, Madia, Manzanita, Mariposa Lily, Pink Yarrow, Saint John's Wort, Self Heal, Yarrow.
 
Prijs per set normaal € 105,00 nu voor € 94,50.
 
 
 
 
Nieuw: Self Heal crème vanaf nu verkrijgbaar in tube van 60 ml.
Self Heal crème: de self heal crème is gebaseerd op de opmerkelijke eigenschappen van de Self Heal plant (Prunella Vulgaris of Brunel). Deze plant wordt al eeuwen gebruikt: uitwendig voor de huidverzorging en ook inwendig als versterkend middel tijdens herstelperiodes. De genezende eigenschappen van de plant zijn zo universeel, dat ze in het Engels “Self Heal” of “Heal All” werd genoemd door middeleeuwse kruidengenezers.
 
Prijs per stuk € 13,95 nu voor € 12,50.
Prijs per 5 stuks € 67,50 nu voor € 60,75.
 
 
 
 
 
 
Alaska combinatieremedies setje 12x 7,5 ml.
 
Animal Care, Beyond Words, Calling all Angels, Easy Learning, Fireweed Combo, Go-Create, Guardian, Lighten Up, Pregnancy Support, Purification, Soul Support, Travel Ease. 
 
Prijs € 130,00 nu voor € 104,00.
 
 
 
 
 
 
 
De Five Flower remedy is geprepareerd volgens de richtlijnen van Dr. E. Bach. Het is geschikt voor eerste hulp, zowel bij noodgevallen, als bij spanning. De remedie bestaat uit: Cherry Plum, Clematis, Impatiens, Rock Rose, Star of Bethlehem. De remedie heeft een kalmerende en stabiliserende werking op de emoties in een crisissituatie en is geschikt voor alle noodsituaties. Het helpt om de noodsituaties in ons leven beter te leren begrijpen en accepteren en herstelt het vertrouwen en de rust.
 
Stock flesje 10 ml. € 9,40 nu voor € 7,50.
Stock flesje 30 ml. € 16,90 nu voor € 13,50.
 
 
         
 
 
 
NIEUW PRIMAVERA LENTE 2014 - GELUK DELEN
 
 
 
 
Duurzame en fairtrade setjes in samenwerking met
Bio Bhutan en NAVDANYA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Geschenkset Good mood & Vitality.
 
Biologische airspray goed humeur 20 ml. en biologische airspray vitaliteit 20 ml. in een geschenkverpakking. Van € 9,90 voor € 7,95.
 
Goed Humeur spray: sinaasappel, limoen en citroen.
Vitaliteit spray: grapefruit, salie en citroen.
 
 
 
 
 
 
Geschenkset Share Joy.
 
Mengsel Share Joy 5 ml. en een frangipani geursteen
in reisblikje. Van € 9,90 voor € 7,95.
 
Share Joy geurmengsel: mandarijn, roos, sandelhout e.a.
 
 
 
 
 
 
 
Geschenkset Aroma Roll-on Clear Mind.
 
Aroma Roll-on clear mind 10 ml. en een
bergkristal in een katoenen zakje. Van € 9,90 voor € 7,95.
 
Aroma Roll-On Clear Mind werkt verfrissend en verbetert de concentratie.
Ingrediënten: pepermunt, rozemarijn, pepermuntwater e.a.
 
 
 
 
 
 
 
 
Geschenkset SOS spray.
 
SOS spray 30 ml.(oranjebloesemwater, rozenwater en hamameliswater). Verfrist bij warmte en verlicht spanning met een handgemaakte armbandje (NAVDANYA).
In geschenkverpakking. Van € 9,90 voor € 7,95.
 
 
 
 
 
 
Geschenkset Spring Awakening.
 
Massage/lichaamsolie Gember Limoen 30 ml. met een handgemaakt armbandje van NAVDANYA. Van € 9,90 voor € 7,95.
 
Verbeter de stemming: Gember - Limoen
 
 
 
 
 
 
Geschenkset A Fresh Start.
 
Massage/lichaamsolie Jeneverbes Cipres 100 ml. en een douchepeeling Jeneverbes Cipres 100 ml. Van € 19,50 voor € 15,60.
 
Activerend: Jeneverbes – Cipres
 
 
 
 
 
 
 
Natuurlijk zeep met Lemongrass en Gember 100 gr.
 
Met traditionele ingrediënten uit Bhutan: essentiële olie van lemongrass, stukjes gember, natuurlijke oorspronkelijke koolzaadolie en bijenwas. Handgemaakt en fairtrade.
 
Verpakt in uniek Daphne papier. Van € 4,95 voor € 3,95.
 
 
 
 
 
Voor winkels en therapeuten geldt bij een minimale afname van 6 stuks
een extra korting van 10% op de inkoopprijs van PRIMAVERA.
 
 
 
ANVENOR JAPANSE WIEROOK
 
NIEUWE LIJN: HARMONIE & SCHOONHEID
 
Deze nieuwe lijn verbindt de Japanse traditie aan nieuwe moderne geuren. De serie bestaat uit 6 nieuwe wieroken:
 
 
KANSHA – waardering: Bloemige geur van moerasspirea bloemen, roos, patchouli en kruiden. Voor de ondersteuning van het zelfvertrouwen en levensvreugde.
MUGEN – oneindigheid: Geurcompositie met acacia en de warme geur van eikenschors. Voor de oneindige mogelijkheden in het leven.
HEIWA – vrede: Frisse heldere geuren van roos, kruiden en citroen. Een geur voor kracht, vreugde en vrede.
REIKI – spirituele energie: Een geheimzinnige compositie van kruiden en houtsoorten met een licht bloemige ondertoon. Voor het verbeteren van de energie en versterken van universele liefde.
KISEIKI – intensieve levenskracht: Een intensieve frisse rozengeur met bergamot en kruiden. Voor de verborgen krachten en de magie van het leven.
CHOUWA – evenwichtigheid: Een fijne, zachte geur van amandelbloesem met kruiden en bloemen. Voor ontspanning en evenwicht.
 
 
Per rol € 2,85 nu met 30% korting voor € 2,00 per rol. (ongeveer 28 stokjes)
 
 
 
 
DE 3VROUWEN
 
 
De 3Vrouwen, de winkel en salon van Bloesem Remedies Nederland is een ontdekkingsreis door de wereld van het vrouwelijke.
 
Er is een aanbod van vele bloesemremedies, spirituele boeken, kaarten, Boeddha’s, natuurlijke gezichtsverzorging, sieraden, edelstenen, essentiële oliën en mineralen.
 
Dit zorgt dat de winkel een ontdekkingsplaats is voor het nieuwe, natuurlijke en spirituele.
 
Het is natuurlijk ook heerlijk om u lekker, in de salon te laten verzorgen met de zuivere producten van Primavera. Wij hebben ook hotstone behandelingen. De behandelingen in salon zijn wel op afspraak.
 
Wij, Bram en Miep Zaalberg streven ernaar om in de winkel een assortiment aan te bieden dat uniek is in zijn kwaliteit. Waar mogelijk, zijn het mooie zuivere, wilde en/of ecologische producten.