70-års reception og mexicanerkunst på Galleri Galschiøt 
 
 Ray Morales flotte malerier kan ses på Galleri Galschiøt indtil 27 oktober. 
 
 
1.      Fødselsdagsreception for Kurt Hansen
2.      Mexicanske maleriudstilling
3.      Tysk Flygtningeskibsturne er ovre.
4.      Visdommens Søjle opstillet i Arden.
 
Kære
 
Igennem 25 år har Galschiøts trofaste og uundværlige makker Kurt Hansen været med til at få værkstedet til at køre rundt, med umulige pakninger, vilde konstruktioner og godt humør. Nu fylder han 70 (for anden gang) og det fejrer vi med en reception på Galleriet. Alle er meget velkommende til at fejre Kurt på denne dag. Vi håber at se dig. Se invitation.
I samme ombæring kan du på galleriet opleve mexicanske malerier når de er bedst. ’Vores’ mexicaner Ray Morales er igen på besøg og han udstiller sine værker på Galleriet indtil fredag d. 27. oktober. Vi har åbent fra kl 9-17 på hverdage og 12-16 på søndage.  
Flygtningeskibenes omfattende tysklandsturne endte i Berlin d. 1/10, hvor Jens med nogle gallerister, var til afslutningsfest. Det har været nogle intense måneder for den tyske organisation Outlaw.die Stiftung der har stået for kampagnen. De har besøgt 24 tyske byer i flygtningeskibene hvor de også har boet for at passe på flygtningeskulpturerne. Turen har både budt på en (overlagt) påsejling af flygtningeskibet MS Anton, samt demonstrationer mod projektet af det indvandrefjendske parti Alternative Fur Deutchland. Se billeder, artikler etc. fra turen. Nu står flygtninge-skulpturerne tilbage på værkstedet og venter på klimatopmødet i Bonn i november.
Ellers er der stilhed før stormen på Galleri Galschiøt. Det er lykkes Jens er taget på en velfortjent ferie og vores to seje tatoverings/kunstterapi-piger er, efter i flere måneder at modellere flotte fantasifulde vaginx-modelleret, fortsat deres rejse i deres campingvogn ’The Pusxx Wagon’ (censureret pga. spamfiltret) - deres eventyr kan følges på deres blog her.
Helt stille er her nu ikke. For klimamødet COP23 i Bonn i november bliver vanen tro invaderet af Galschiøts klimaskulpturer og der er fuld gang i planlægningen. Her er udstilles den spiddede isbjørn Unbearable, den rygende Frihedsgudinde køres rundt i en åben sportsvogn med selveste Trump bag rattet, mens den klimakendte 'hær' af isbjørne gør den lille by usikker. Mere om det i næste nyhedsbrev.
Det var alt herfra. Og så har jeg ikke engang nævnt eksotiske udstoppede, barberede og tatoverede dyr der skal sænkes ned i nogle store gennemsigtige tanke. Vi læses ved.
Kærlig hilsen
Lasse Markus, hovedskribent og nyhedsopsamler på Galleri Galschiøt
 
 
EVENTS
 
Igangværende udstillinger
 
 
Visdommens Søjle opstillet i Arden
 
Udstillingensperiode: Permanent opstillet.
 
Hvor: Arden Kulturhus i Arden, Bluhmesgade 19.
Hvad: Den 6. oktober løftede Arden Kunstfond sløret for Galschiøtsskulpturen Visdommens Søjle. Ildsjælene fra kunstfonden har selv samlet penge og donationer ind til at købe skulpturen så det er ret imponerende gået. De har tidligere samlet penge ind til en række andre skulpturer, men denne er den første af kobber. Der var 100 til ferniseringen, og det er ret mange for sådan en lille by.  
 
 
Abrahams Børn - Vejle
 
Udstillingensperiode: 1. september til 22. november
 
Hvad: Udstillingen med Galschiøts store Fundamentalism-skulptur er udstillet på Søndertorv i Vejle. I byens skoler og institutioner er opstillet skriftsøjle-skulpturer. Vi glæder os til at få afprøvet det nye skolemateriale om projektet og se, hvordan debatten udvikler sig i byen. Mere info her
 
 
Vejle Kunstforening udstiller Jens Galschiøt
 
Udstillingsperiode: 30. september til 15. november, 2017
 
Hvad: I forbindelse med den omfattende Abrahams Børn/Fundamentalism-udstilling i byen præsentere Vejle Kunstforening en række af Galschiøts andre skulpturer. Det indbefatte hjemløseskulpturer, voksbøger, HC Andersen som Queer, en skamstøttemodel, dele af 550+1, en stor havfrue og en række andre skulpturer. Mere info
 
 
Oktober
 
Balanceakt-skulptur indvies af
Næstved Kunstforening
 
Fernisering:  25. oktober 
Udstillingsperiode: 25. oktober, 2017 og indtil verdens ende.
 
Hvad: For en del år siden lavede Næstved Kunstforening en meget populær udstilling overalt i byens rum. Siden da har de samlet ind til køb af en af de høje Balanceakt-skulpturer. Nu er det så lykkes og den bliver indviet i forbindelse med kunstforeningens 25-års jubilæum. Vi kommer forbi og installerer skulpturen og siger tillykke. Du er også velkommen. 
 
 
Offentlig rundvisning ved Galschiøt på Galleriet i Odense
 
Hvornår: 26. Oktober kl 19.
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Pris: 110kr 
 
Hvad: AOF arrangerer endnu en gang rundvisning på Galleri Galschiøt. Jens viser rundt og fortæller om sine skulpturer, happenings, lidt om sit liv og en del om sin motivation og forståelse af virkeligheden.
 
 
70 års fødselsdagsreception for Kurt Hansens Galleri Galschiøts produktionsleder
 
Hvornår: 27. Oktober, kl 14.00-19.00
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
 
Hvad: Gennem 25 år har Galschiøts makker Kurt Hansen arbejdet som Galleri Galschiøt. Sidste år fyldte han 70, men vi har først nu (på hans 71 års fødselsdag) fundet tid til at fejre det ordentligt. Uden Kurt var mange af de største projekter aldrig blevet til noget så kom og ønsk ham tillykke og drik et glas på hans helbred. Se Invitation
 
November
 
COP23-klimatopmøde i Bonn
 
Hvornår: 3.-19. november. - demonstrationstrationsdage 4. og 11 November, kom gerne forbi. 
Hvad: Galleri Galschiøt satser vanen tro på massiv tilstedeværelse i forbindelse med klimatopmødet, med isbjørne, frihedsgudinder og måske et skib med klimaflygtninge. Topmødet skal være med til at afgøre om vores i en verden der er kriisk eller katastrofalt præget af klimaforandringer (som den kvikke læser vil kunne se bliver der ikke sparet på de store og dommedagsagtige ord - desværre ved undertegnede lidt for meget om emnet til at kunne skrive en optimistisk version). 
 
 
Unbearable til New York
 
Hvad: Vi arbejder på at få transporteret Unbearable direkte til New York efter COP23 og udstille skulpturen ved Central Park eller foran det naturhistoriske museum. Meningen er at markere den stadigt stigende CO2 udledning og USAs svigt med udtrædelsen af Parisaftalen. 
 
 
Offentlig rundvisning ved Galschiøt på Galleriet i Odense
 
Hvornår: 23. November kl 19.
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Pris: 110kr 
 
Hvad: AOF arrangerer endnu en gang rundvisning på Galleri Galschiøt. Jens viser rundt og fortæller om sine skulpturer, happenings, lidt om sit liv og en del om sin motivation og forståelse af virkeligheden.
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
 
 
 
Kurt Hansen fylder 70 (det gjorde han også sidste år)
 
Balanceakten opstilles i Næstved
 
 
Flygtningeskibet MS Anton
 
 
Se bl.a. hele den 60 meter lange skulptur 550+1 i Fredericia
 
 
Den kurdiske kunstner Avaan modellerer ansigter til havnearbejderskulpturen ud fra gamle billeder af arbejderne.
 
En af de 7 havnearbejdere der udgør skulpturen 'Kaffebrættet' til Århus havn.
 
Skriftsøjle - Danmark
 
 
 
 
Galleri Galschiøt
 

 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
E-mail: aidoh@aidoh.dk

websider:
Til
Galleri Galschiøt
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste