Bethlehemkerk Nieuwsbrief              
April 2020 nr. 23 update
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Oranje boven en herdenken
 
Vlog ds. Jetty Scheurwater
 
Lintje voor
Maria Kruithof
 
Weer bosjes bloemen als bemoediging
 
BKCP: #3
 
Preek ds Marjan Los
 
Samen@bethlehemkerk:
elektrische figuurzaag gezocht
 
Met hart en ziel
 
Liveblog 'Geestkracht'
 
 
 
Zondag 3 mei
 
Aanvang: 10:00 uur
 
 
 
Voorganger:
 ds. Yko van der Groot
 
 
Sterretjes
 
Voorbede aanvragen
U kunt uw verzoek om voorbede in de week daaraan voorafgaand ook per e-mail: voorbedegevraagd
@bethlehemkerk.nl of telefoon aan de wijkpredikant doorgeven.
 
Collecte overzicht:
[klik op de datum]
 
Hier leest u een toelichting op de collecten van deze zondag:
 
 
 
 
Nieuwe rubriek met vraag en aanbod in deze tijden van crisis!
 
samen@bethlehemkerk.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kent u iemand die deze Nieuwsbrief nog niet ontvangt?
 
Kent u een gemeentelid zonder PC of Tablet?
 
Print dan deze nieuwsbrief uit en breng een zonnetje in huis tegen de eenzaamheid.
 
 
 
AGENDA
 
In principe zijn alle bijeenkomsten geannuleerd en volgt de Bethlehemkerk de richtlijnen van het RIVM en de overheid.
 
Vrijdag 1 mei
Nieuwsbrief
 
Zaterdag 2 mei
 
Zondag 3 mei
 
 
Samen online Koffiedrinken (SOK) 
 
'Kom online' tienerdienst 
 
Maandag 4 mei
Dodenherdenking
 
Dinsdag 5 mei
Bevrijdingsdag
 
Nieuwsbrief extra
 
Woensdag 6 mei
BKCP Podcast
 
 
Donderdag 7 mei
 
Vrijdag 8 mei
 
Zaterdag 9 mei
 
Zondag 10 mei
ds. Aster Abrahamsen 
 
 
 
 

Zondag 3 mei

Psalm 95
 
Kom, laten we zingen voor de Heer! Laten we juichen voor hem, want hij beschermt ons en hij redt ons. Laten we hem danken in zijn tempel,
en vrolijk voor hem zingen....
 
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
 
 
Hilversum Zuid
Jaargang 3 nr.3
 
 
"Houd moed
heb lief"
 
 
BEZOEK ONZE SITE

Oranje boven en herdenken

Nu veel mensen thuiszitten en veel kerkelijke bijeenkomsten afgelast zijn, houden we je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen uit de Bethlehemkerk. Vooral in deze tijd is het waarschijnlijk lastig met Koningsdag, dodenherdenking en de viering dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd
 
Ook al is de kerkdeur deze zondag weer gesloten, u bent van harte welkom om met ons allen deze dienst met beeld live mee te vieren via deze link.
 
De meest recente nieuwsberichten vind je op www.bethlehemkerk.nl.
 
 
 
75 jaar bevrijding: vlog ds. Jetty Scheurwater
Het is Pasen geweest en mijn aandacht verschuift naar de herdenking van 75 jaar bevrijding. Ook die zal noodgedwongen zonder allerlei publieke feestelijkheden plaatsvinden.
 
Ik herlees op dit moment het boek ‘Verzet en Overgave’ van Dietrich Bonhoeffer. De Duitse theoloog die een maand voor de Duitse overgave op 39 jarige leeftijd op persoonlijk bevel van Hitler om het leven is gebracht.
 
Hij schrijft woorden die ons in de actuele omstandigheden kunnen bemoedigen, al is onze situatie een andere dan de zijne. Aanvaarding van de omstandigheden uit een vrije geloofshouding, zo wilde hij omgaan met zijn gevangenschap, zijn veroordeling en uiteindelijk zijn dood. Niet als slachtoffer, maar zeker ook niet als regisseur.
Maar in vertrouwen op God…
 
 
 

Lintje voor Maria Kruithof

Vrijdag 24 april was de landelijke Lintjesregen. Vanwege alle maatregelen in verband met het coronavirus is er dit jaar een aangepaste viering.
 
Een van die personen was:
 
Mw. M.P. (Maria) Kruithof – Stoutjesdijk is een onderscheiding toegekend vanwege haar vele vrijwilligerswerkzaamheden, o.a.: haar inzet voor vele verschillende activiteiten voor de protestantse wijkgemeente Bethlehemkerk Hilversum, vrijwilligerswerk voor Amaris Zuiderheide en haar inzet voor roeivereniging CornelisTromp.
 
 
 
Weer bosjes bloemen als bemoediging
 
Vanaf zondag 3 mei gaan er weer iedere zondag twee bosjes bloemen naar gemeenteleden of andere Hilversummers die hiervoor aangedragen zijn.
 
Afgelopen periode ivm de maatregelen rondom de verspreiding van de COVID-19 werden op zondag alleen twee kaarten van de Bethlehemkerk gepresenteerd. 
 
Vanaf zondag staan dus weer twee bosjes bloemen in de kerk, die na de dienst als een groet van ons allen gebracht worden naar gemeenteleden die de aandacht en het medeleven van de gemeente nodig hebben of die iets bijzonders te vieren hebben.
 
Uw bijdrage in de kosten is welkom op rekening NL79RABO 0373711794 t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Hilversum inz. Wijkdiaconie Bethlehemkerk o.v.v. Bloemendienst.
 
Uw gift wordt zeer op prijs gesteld. 
Contactpersonen: Nel Koning …
 
 

BKCP #3

De twee grote vragen van afgelopen zondag hielden de gemoederen flink bezig: wat is de band tussen ds. Los en ds. Abrahamsen-de Bok en wie was de tweede stem naast Yvonne van Bommel?
 
In de BKCP komt het allemaal ter sprake en vertelt Yvonne zelf over haar voorzang tijdens de diensten. Ter sprake komt uiteraard ook de beproeving en de oefening. Welke kant gaat het op nu we weten dat de beperkingen grotendeels verlengd worden?
 
 
 
 
Preek ds Marjan Los
 
Vorige week heeft u op een bijzondere manier het Paasfeest gevierd. Apart in uw huizen en toch met elkaar verbonden – door de techniek en laten we hopen en ervan uitgaan: ook verbonden door de heilige Geest. Het is mooi en hoopgevend Pasen: God die sterker is dan de dood. Jezus leeft, zijn weg liep niet dood. Veertig dagen had u stilgestaan bij het lijden van Jezus en het lijden van de wereld en ons eigen lijden – en met Pasen kwam het verlossende woord: vrede zij u, God is met u. Jezus is niet in het graf, hij is opgewekt, God is sterker dan de dood, machtiger dan alle kwaad…
 
 
Hier staan ook de preken van de eerdere zondagen.
 

Samen@bethlehemkerk.nl:

elektrische figuurzaag?

Gemeenteleden bieden hulp aan mensen die in het nauw komen door het coronavirus. Via een e-mail naar 
samen@bethlehemkerk.nl kan iedereen een vraag voor hulp of aanbod voor hulp aanbieden. Deze week speciale aandacht voor dit verzoek:
 
'Wie heeft voor mij een elektrische figuurzaag te leen? Ik bekleed namelijk schuimrubber blokjes voor baby-speeltjes en nu zijn mijn blokjes op en wil ik nieuwe maken maar heb geen elektrische figuurzaag meer. Eerder leende ik de zaag van een vriendin, maar de zaag is ter ziele.'
 
 
 
 

Met hart en ziel

 
Het KRO-NCRV programma 'Met hart en ziel' zendt de komende zaterdagen een speciale zesdelige serie uit. Ds. René de Reuver kijkt in een aantal korte meditaties vooruit naar Pinksteren. Iedere uitzending wordt afgesloten met een eigentijdse uitvoering van een lied uit het Liedboek.
 
Dit programma is een samenwerking tussen de Protestantse Kerk in Nederland en KRO-NCRV. Het wordt vanaf zaterdag 25 april om 18.00 uur wekelijks uitgezonden op NPO 2. Herhaling op zondagmorgen rond 07.50 uur op NPO 2.
 
 
Liveblog ‘Geestkracht’
 
Van een zingende dominee tot een dagelijks online avondgebed: overal in het land ontwikkelen kerken initiatieven om in deze tijden toch vorm te geven aan kerk-zijn.

Bekijk alle initiatieven in het steeds aangevulde liveblog 'Geestkracht', ter inspiratie en bemoediging.
 
 
 
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl