14 september är det riksdagsval i Sverige. I ett allt hårdare klimat med ökande klyftor, rasism, sexism, homofobi, transfobi och renodlad nazism, känns det viktigare än någonsin att ställa sig frågan vad som har hänt och hur det kan vända. Det är viktigt att rösta och det är viktigt att ta ställning, men inte bara mot de mörkaste krafterna, utan även se till den samhällsutveckling som lett oss hit.  Adrian Recordings, Familjen, Edda Magnason, 40 personer i Klubbkören och framförallt Emil Jensen ställer frågan, skruvar på svaret och sjunger sången om att kolera ändå måste vara lite bättre än pest och att varje dag är en valdag. 

Emil Jensen’s nya singel heter - Fått nåt i ögat - och släpps idag.

Artist: Emil Jensen
Titel: Fått nåt i ögat

1. Fått nåt i ögat (med Familjen & Edda Magnason)
2. Fått nåt i ögat (Klubbkören Remix) (med Klubbkören)

Lyssna: 
Soundcloud: soundcloud.com/adrianrec/sets/emil-jensen-fatt-nat-i-ogat
Spotify: Emil Jensen - Fått nåt i ögat

Ladda:
Itunes: itunes.apple.com/se/album/fatt-natt-i-ogat-single/id912310897

Köp CD och vinyl:
shop.adrianrecordings.com/products/artist/emil-jensen


Bolag: Adrian Recordings
Pressbilder: adrianrecordings.com/artists/emil-jensen

I år har det rasat många debatter kring konstens möjligheter att få uttrycka åsikter och public services ängslighet i sin strävan efter att vara neutrala. "Om vi spelar en låt med en antirasist, måste vi då spela en låt med en rasist?” 

Därför känns det extra angeläget att sista singeln från Emil Jensens hyllade album "I det nya landet"  är en låt som vågar uttrycka något och ta ställning.

I "Fått nåt i ögat" sjunger Emil Jensen med hjälp av Johan T Karlsson (Familjen) och Edda Magnason en satirisk bit om läget i Sverige. Låten sparkar uppåt mot de makthavande, men här finns förstås också öppningen för självreflektion; att det är Emil själv som fått något i ögat. 

"Veckan efter vi hade spelat in denna låten fick jag ironiskt nog mitt livs första vagel i ögat. Och under dessa månader som gått har jag haft inte mindre än fyra skumma ögonåkommor!” som Emil berättade när han spelade låten för ett fullpackat Stortorg på Malmöfestivalen. 

I "Fått nåt i ögat" finns mycket av den komik och lyrik som annars mest brukar känneteckna Emils omsusade mellansnack och samtidigt det vemodiga tonspråket vi vant oss vid i musiken, allt förpackat i en produktion av Tobias Fröberg. Som bonus får vi också en version av låten med Klubbkören där körens dirigent och arrangör Erik Hjärpe har lagt till spröda beats, lynniga flöjter och framför allt 40 personer som sjunger för allt va tygen håller. 

"Så lätt att glömma supervalåret 2014; varje dag är en valdag, varje kväll är en pridefestival och varje ord, gest, sång, ton och tystnad är en del av den demokrati vi hela tiden bygger och aldrig någonsin kan ta för given."
- Emil Jensen 

Adrian Recordings
 
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com
 
The Fine Arts Showcase
Den svenska tystnaden
Boeoes Kaelstigen
Andreas Tilliander
The Bear Quartet
Dmitry Fyodorov
Edda Magnason
Björns vänner
Alice Boman
This Is Head
Emil Jensen
Hey Elbow
Familjen
MF/MB/
YAST
VED
OLD
Cato
RA