logohkwvl
 
1

Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2012 - nr. 5

 

Heemkunde West-Vlaanderen schrijft heemkundige artikelenprijs uit

Op de Heemdag te Lichtervelde op 5 mei ll. werd de Prijs Heemkunde West-Vlaanderen voorgesteld. Met deze geldprijs van 500 euro zal elk jaar op de heemdag een in onze provincie verschenen geschiedkundig artikel worden bekroond. 

lees verder

Gratis BA-verzekering voor onze leden

Heemkunde West-Vlaanderen liet onlangs weten een gratis verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA-verzekering) aan te bieden aan haar leden, mocht hier interesse voor zijn. Vijf kringen met samen een honderdtal bestuursleden en vrijwilligers antwoordden positief op deze vraag, waarop de Raad van Bestuur van Heemkunde West-Vlaanderen besliste deze verzekering aan te bieden.

lees verder

Nieuw lid algemene vergadering Heemkunde West-Vlaanderen

Na het ontslag van Etienne Lambert uit Harelbeke, jarenlang bestuurslid van Heemkunde West-Vlaanderen, is Flip Van Devyvere uit Lichtervelde, waar hij voorzitter is van Heemkring Karel van de Poele, toegetreden tot de Algemene Vergadering.

lees verder

 

Nieuwe publicatie: Hooglede en Gits 1600-2000

Hoogledenaar Lieven Denewet legde onlangs de laatste hand aan een boek over 400 jaar geschiedenis van Hooglede en Gits. Het boek wordt op 10 juli 2012 voorgesteld in De Gulden Zonne te Hooglede om 19:30 u.

lees verder

 

Juliaan Claerhout-kring publiceert nieuw jaarboek

In oktober 2012 verschijnt het nieuwe Leiesprokkels-Jaarboek van de Juliaan Claerhout-kring uit Wielsbeke. Leiesprokkels is opnieuw een verzorgd jaarboek met meer dan 20 heemkundige bijdragen, exclusief fotomateriaal en unieke getuigenissen. Alles samen goed voor 366 pagina's lees- en kijkplezier.

lees verder

 

Heemdag 2012 Heemkunde Vlaanderen

De jaarlijkse studie- en ontmoetingsdag van Heemkunde Vlaanderen is dit jaar te gast in Sint-Amandsberg. De heemdag 2012, die doorgaat op zaterdag 22 september 2012, staat in het teken van de begijnhoven.

lees verder

 

Heemkundige activiteiten

U organiseert in het najaar een heemkundige activiteit?
Laat het ons weten. Wij nemen het graag op in onze agenda!

mail ons


U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in ons

ons archief

 

1
 

 

 

[SUBSCRIPTIONS]