Wordt deze nieuwsbrief niet juist weergegven, klik dan hier

In deze nieuwsbrief

 
De beste wensen


Corine, Dianne, Esther, Ingrid, Judith, Karin, Loes, Mirjam en Roelie
 
Lockdown t/m 18 januari 2021
Deze lockdown is wat ingewikkelder beschreven vanuit de overheid dan de lock down van afgelopen maart.

Kinderdagverblijven en BSO’s zijn gesloten maar de gastouderopvang is open.
Dit zorgt soms voor verwarring. Het uitgangspunt blijft we willen samen het virus eronder krijgen. Dit kunnen we doen door met elkaar te zorgen dat we met gezond verstand kijken naar de situatie. Het dringende advies vanuit ons en de overheid is aan alle ouders om alleen opvang te vragen als er minimaal 1 ouder werkzaam is in de cruciale beroepsgroepen of als het kind zich in een kwetsbare positie bevind. Blijf goed met elkaar in overleg en vraag gerust ons advies als je er samen niet goed uitkomt.

Na de persconferentie van 12 januari zullen wij jullie informeren over de eventuele veranderingen van de huidige maatregelen.
 
Wijzigingen 2021
Heb je de wijzigingen voor 2021 doorgegeven aan de Belastingdienst Toeslagen? Denk aan uren en uurprijs (let op: inclusief bureaukosten doorgeven) maar ook is een inschatting van je verzamelinkomen 2021 erg belangrijk. Heb je hulp nodig neem dan contact op met Esther Schreiber. Zij is op maandag t/m donderdag voor het grootste deel aanwezig. Bij de hand is Hulp en Informatie Punt voor de Belastingdienst Toeslagen en heeft de kennis om je goed te kunnen begeleiden bij vragen rondom de kinderopvangtoeslag.
 
Huisbezoeken en andere bezoeken
Bezoeken op locatie beperken we nog zoveel als mogelijk. Dit om elkaar te beschermen. Wij volgen hierin de GGD en haar werkwijze van het moment. Zij proberen ook zoveel als mogelijk op afstand te doen en/of met zo weinig mogelijk mensen op locatie te zijn.

Onze bezoeken worden vervangen door uitgebreide beeldbel- of belafspraken. Beeldbellen heeft hierbij de voorkeur. Je kunt dan echt proberen er samen een moment voor te nemen met een kop koffie erbij. Het zijn afspraken die door de gastouders goed worden voorbereid door bijvoorbeeld gebruik te maken van ons “praatpapier”. Door hier gebruik van te maken kunnen ze door een vragenlijst, creativiteit of een mindmap de kinderen beschrijven. Heb je als ouder of gastouder vragen hierover benader je contactpersoon, die verteld er graag meer over.
 
Herhalen EHBO gastouder
Denk aan de geldigheid van je certificaat Eerste Hulp aan kinderen. Het certificaat is twee jaar geldig, het kan zijn dat deze verloopt per 1 april of 1 oktober. Dat zijn de meest voorkomende momenten. Als je ingeschreven staat bij Carla de Boer, krijg je bericht over het volgen van een herhaling, maar houd het zelf ook in de gaten. De agenda staat op de site van Carla. Veel gastouders kiezen ervoor om jaarlijks te herhalen. Dit is natuurlijk een eigen verantwoordelijkheid maar vinden wij wel een goede zaak.
 
Overzicht data factureren, incasseren en uitbetalen 2021
Factureren en incassobestand naar bank Uitbetalen gastouders
Woensdag 6 januari 2021 Maandag 11 januari 2021
Donderdag 4 februari 2021 Woensdag 10 februari 2021
Donderdag 4 maart 2021 Woensdag 10 maart 2021
Dinsdag 6 april 2021 Maandag 12 april 2021
Dinsdag 4 mei 2021 Maandag 10 mei 2021
Vrijdag 4 juni 2021 Donderdag 10 juni 2021
Maandag 5 juli 2021 Maandag 12 juli 2021
Woensdag 4 augustus 2021 Dinsdag 10 augustus 2021
Maandag 6 september 2021 Vrijdag 10 september 2021
Maandag 4 oktober 2021 Maandag 11 oktober 2021
Donderdag 4 november 2021 Woensdag 10 november 2021
Maandag 6 december 2021 Vrijdag 10 december 2021


Als er vragen of opmerkingen zijn, dan horen wij dat graag. Hiervoor is Esther Schreiber van maandag t/m donderdag voor het grootste deel te bereiken.
 
 
Helpende hand
Bij de hand heeft gezinsuitbreiding te delen.

Met trots stellen wij ons nieuwe initiatief Helpende hand mantelzorgondersteuning aan jullie voor. Een bedrijf dat bemiddeld in aanvullende mantelzorg bij de mensen thuis. Kijk voor meer informatie op www.helpendehand.site.

Wil je werken als Helpende hand of kun je een Helpende hand gebruiken zoek gerust contact dan helpen wij je graag verder.

Helpende hand is te bereiken via het nummer 0578-700211 of via welkom@onzehelpendehand.nl.

Karin, Dianne, Corine en Esther zullen je helpen bij je vragen. Zij zullen naast hun werk voor Helpende hand actief betrokken blijven bij Bij de hand.

Het initiatief is voorgekomen uit persoonlijke ervaringen van de afgelopen jaren bij ons als Bij de hand medewerkers. De behoefte aan ondersteuning bij onze eigen ouders of andere mensen om ons heen heeft het idee gebracht.
 
 Korte Veenteweg 4     8160 AA Epe     0578 - 611 555     www.bijdehand.nu