Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF JUNI
 2023
 
Direct bellen met uw adviseur
Direct bellen met uw adviseurOm onze telefonische bereikbaarheid te verbeteren zijn onze adviseurs voortaan rechtstreeks bereikbaar op hun persoonlijke telefoonnummers. U kunt het telefoonnummer van uw adviseur vinden in zijn of haar e-mailhandtekening of op onze website.
 
 
Uw stem digitaliseren was nog nooit zo eenvoudig
Acapela my-own-voiceOnlangs lanceerde Acapela ‘my-own-voice’, een nieuwe online dienst voor het creëren van een eigen kunstmatige stem. Na een testfase is deze dienst nu voor iedereen toegankelijk, ook voor Nederlandse stemmen. Het digitaliseren van uw stem was al langer mogelijk met de technologie van Fluency, maar Acapela heeft dit proces nu wel héél eenvoudig gemaakt, met een online opnametool en slechts 50 zinnen om in te spreken.
 
Natuurlijk hebben wij my-own-voice zelf ook uitgeprobeerd en wij zijn enthousiast: voor een zeer beperkte investering in termen van tijd, energie en kosten, krijgt u een stem van goede kwaliteit die bovendien uitstekend werkt op onze communicatiehulpmiddelen. We adviseren logopedisten van ALS-behandelteams dan ook zeker deze dienst te bekijken en raden elke cliënt met ALS aan zelf zo’n stem te maken wanneer dat nog kan, of dat in elk geval gratis (!) uit te proberen – baat het niet dan schaadt het niet.
 
 
Message Banking in AlphaCore
Message Banking in AlphaCoreVorig jaar al kondigden wij aan dat Message Banking een belangrijke functionaliteit zou worden in AlphaCore voor Mind Express. Deze functie heeft even op zich laten wachten, maar nu is hij dan echt beschikbaar. Importeer uw eigen spraakopnames nu gemakkelijk in AlphaCore. Message Banking is een eenvoudige manier om opnames van uw stem vast te leggen in een berichtenbank. Deze berichtenbank kunt u importeren binnen Mind Express, waarna uw opnames direct en automatisch onderdeel uitmaken van uw vocabulaire.
 
 
DIGIwand nu verkrijgbaar bij rdgKompagne
DIGIwandDe bijzondere interactieve DIGIwand is vanaf nu verkrijgbaar bij rdgKompagne. Ontwikkelaar Buro BIG is met rdgKompagne een samenwerking aangegaan voor de levering, ondersteuning en doorontwikkeling van dit unieke product.
 
DIGIwand is speciaal ontwikkeld voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag en/of problemen in de prikkelverwerking, in combinatie met een verstandelijke beperking. DIGIwand is een interactieve projectie waarbij de muur reageert als een groot onverwoestbaar aanraakscherm. Op een prominente plek in huis geven de pictoplanner, video’s, spelletjes en belevingsapps van DIGIwand rust en overzicht.
 
rdgKompagne is blij een bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van deze uitdagende doelgroep.
 
 
Een snoezelruimte bedienen met een communicatieapparaat
SHX RemoteDankzij de nieuwe SHX en Luminea Remote software zijn de snoezelelementen van SHX en Luminea nu ook te bedienen vanuit Communicator 5 of Grid 3 op een communicatiehulpmiddel. Met de Remote software maak je eenvoudig uiteenlopende speelse en doelgerichte, therapeutische of educatieve activiteiten en spellen die uitnodigen tot interactie, helemaal binnen de eigen communicatiesoftware. Zo kunnen OC-gebruikers de interactieve snoezelruimte bedienen met hun eigen hulpmiddel en hun eigen bedieningsmethode (bijvoorbeeld oogbesturing) én daar zonder omwegen over communiceren.
 
 
Ervaringen met lineaire tijd
MEMOplanner“Na 2,5 maand zijn de voordelen voor Johanna heel groot: ze heeft een beter ritme en meer structuur in haar dagen.”
 
Onze cognitieve hulpmiddelen met lineaire tijd worden door steeds meer instellingen en particulieren uitgeprobeerd en/of in gebruik genomen. Wij vinden het leuk en leerzaam als gebruikers hun ervaringen aan ons terugkoppelen. Eerder deelden we al een aantal MEMO Timer ervaringen. Onlangs kregen we daar een tweetal verhalen over het MEMOdayboard en de MEMOplanner bij. U kunt ze lezen op lineairetijd.nl.
 
Collega gezocht!
rdgKompagne ElektroHeb jij een technische achtergrond en wil je met jouw technische kennis graag mensen helpen? Vind je het leuk om afwisselend bezig te zijn met opdrachten op het gebied van ICT en Elektro? Dan zoeken wij jou!
 
Voor onze vestiging in Enschede zijn wij op zoek naar een Medewerker ICT/Elektro.
 
 
Team UP gaat de grens over
Team UP en Care FactoryOnlangs bereikte rdgKompagne overeenstemming over de overname van het Belgische Care Factory. Met deze overname zal rdgKompagne zich nu ook op de Belgische markt voor interactieve projectiesystemen gaan begeven. Hoewel deze overname geen gevolgen heeft voor onze werkzaamheden in Nederland, willen we deze internationale stap toch graag met u delen!
 
 
Inspiratiedagen Interactief Snoezelen
De interactieve materialen van rdgKompagne maken interactie mogelijk voor kinderen en volwassenen met zelfs de meest ernstige beperkingen en geven iedereen zélf de regie. Onze materialen worden al op veel plaatsen ingezet voor mensen met fysieke, verstandelijke en meervoudige beperkingen. De veelzijdigheid en flexibiliteit maken ze zeer breed toepasbaar.
 
De komende maanden organiseren wij weer nieuwe inspiratiedagen (ochtend of middag) in Utrecht. Bent u ook toe aan nieuwe mogelijkheden? Meld u dan snel aan want het aantal plaatsen is beperkt!
 
Inspiratiemiddagen Speciaal Onderwijs
 
Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws?
Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn en ben altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshopaanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes. Via deze kanalen delen wij ook regelmatig nieuwe filmpjes en tips.
 
Facebook Instagram LinkedIn YouTube
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.