N I E U W S B R I E F 
 
Door het vastlopen van de mailserver zijn de helft van de nieuwsbrieven niet verstuurd. Het kan dus zijn dat u deze nieuwsbrief al gedeeltelijk hebt ontvangen.
Welkom bij deze 30e internet nieuwsbrief.


Nu met de volgende onderwerpen:
Angst.
Wist u dat…. brief Canadese autoriteiten.
Primavera duurzaamste merk? Stem. 
It beurs 10 en 11 november.
De opleidingen, een overzicht.
Alaska reis.
Primavera.
Nieuw: Android app.
Aanbiedingen.
 
 
 
Bloesem Remedies en angst.
 
Angst is nog steeds een veel voorkomend probleem. Het is bijna een oerprobleem waarbij veel mensen soms heel hun leven in angst moeten doorbrengen. Niet alleen door problemen in de omgeving, omdat ze in een oorlog leven, maar nog erger is de angst die in jezelf zit. Niet de straat op durven, de angst voor de tandarts, de angst om alles verkeerd te doen, dit zijn voorbeelden van angsten die je kunt herkennen. Het zijn benoembare angsten. Hieronder vallen ook angsten zoals hoogtevrees, de angst voor mensen, dieren en alle vormen van claustrofobie.

Er zijn een aantal manieren om deze angsten te overwinnen, je kunt ze opzoeken en beetje voor beetje er dichterbij proberen te komen, dit is echter een langdurig proces en moet vaak met begeleiding gebeuren. Met bloesem remedies zijn dit juist de problemen, die snel kunnen worden aangepakt, waarbij de remedie je helpt met het sterker maken van het tegenovergestelde, het aanvullende, de moed, het lef of de durf. Wanneer dat gedeelte in jezelf goed is ontwikkeld en in evenwicht is, zul je niet meer aan je angst denken en gewoon je gang gaan.

Eigenlijk is angst je grens, het is de grens die aangeeft; tot hier en niet verder, loop je toch door zonder naar je grens te luisteren, dan krijg je normaal gesproken problemen. Er zijn ook mensen, die hun grenzen, angsten niet meer voelen en extreme sporten gaan doen, om hun grens weer te voelen. Deze grens is namelijk ook leven, wanneer er geen angst zou zijn, kun je wanneer het moeilijk is of het even tegenzit in je leven er gewoon uitstappen. Je springt bijvoorbeeld gewoon van een gebouw naar beneden.
 
Hierna volgen een aantal Bloesem Remedies die je bij angst kunt gebruiken. Van de Healing Herbs of Deva remedies (beide gemaakt volgens het principe van dr. Bach) is de Mimulus, de maskerbloem de remedie die voor de bekende angsten wordt gebruikt. Wanneer je deze bloesem remedie gebruikt kan het gebeuren, dat je al op het plein bent en je realiseert dat je vergeten bent, dat je er angst voor had. Ook is de Larch – Lariks (Healing Herbs/Deva) een veel gebruikte remedie voor angst, omdat deze te maken heeft met de faalangst. Van te voren allemaal al bedenken wat er allemaal mis zou kunnen gaan. Je maakt een negatief gedachtebeeld, om maar te voorkomen, dat je een teleurstelling krijgt. De Larch is bovendien een goede remedie voor kinderen op school, omdat deze remedie ook het zelfvertrouwen versterkt. Vooral in tijden van proefwerken en examens is dit een bijzonder goede hulp. In drukke tijden, waarbij we niet altijd de tijd hebben om even tot rust te komen, is de Cherry Plum (HH/Deva) een goede remedie om de mentale controle los te laten. Deze remedie helpt je bij de angst om je controle te verliezen en bij de angst dat je de touwtjes niet meer vast kunt houden. Net als de kersenboom, die takken heeft die je meer dan 1 meter naar je toe kunt trekken, zo geeft de Cherry Plum bloesem remedie dezelfde veerkracht en zul je na een bepaalde periode merken dat je veel meer aankunt als dat je ooit had gedacht.

Ben je erg ongerust over anderen, wanneer je kinderen of je man weg zijn en ze komen wat later thuis, dat je direct het ergste vreest, dan kun je het beste de Red Chestnut (HH/Deva) gebruiken. Deze geeft vertrouwen en zorgt dat je op het moment van angst, je de ander op afstand kunt steunen. De angst voor het onbekende kun je aanpakken met de Aspen (HH/Deva), deze werkt voornamelijk op alle angsten die niet grijpbaar en niet zichtbaar zijn. Dit kunnen zowel gevoelens voor de toekomst zijn, als energieën en entiteiten die angst geven. Je krijgt op die momenten meestal het gevoel, dat je snel het licht wilt aandoen. Door het gebruik van de Aspen, krijg je weer vertrouwen en verdwijnen de donkere, nachtelijke angsten.

De hierboven beschreven remedies zijn allemaal in de jaren dertig ontdekt door dr. E. Bach. Deze remedies worden nog steeds gemaakt in opvolging van Dr. Bach zijn werk. Alleen is het met bloesem remedies zo, dat je het beste de remedies kunt gebruiken die met aandacht, liefde en zonder machines zijn gemaakt. Hiervan zijn de systemen van de Healing Herbs uit Engeland en de Deva Bach uit Frankrijk een juiste keus.
Gaan we echter naar wat specifiekere angsten dan zullen de Californische, Nederlandse en Australische remedies je verder helpen. Het voordeel van de remedies van het Californische, Nederlandse of Australische systeem is, dat de remedies die op angst werken verfijnder zijn. Je kunt daardoor directer een specifiek probleem aanpakken.

De Sticky Monkey Flower (een Californische F.E.S. remedie) is een Mimulus soort, net als de Mimulus van  Bach, maar hiermee kun je direct werken aan problemen met betrekking tot angst voor intimiteit en seksualiteit. De Sticky Monkey Flower helpt je direct bij het seksuele probleem, waarbij je niet eerst andere angsten hoeft te verwerken of ervaren. Dan is er de Oregon Grape (zuurbes), deze staat in Nederland bijna in ieder plantsoen en dit is de remedie die werkt op o.a. sterke achterdocht, emotionele vijandigheid tot achtervolgingsangst. Voor de nachtelijke angsten is er de Saint John’s Wort (Sint Janskruid). De St. John’s Wort is een goede remedie voor o.a. je zelfvertrouwen en je bescherming, bovendien helpt ze je met het loslaten van al je angsten tijdens de nacht en tijdens je dromen. Deze angsten zie je niet alleen bij kinderen, wanneer ze te ver gaan in hun dromen en huilend of met schrik wakker worden, maar ook bij degenen die teveel dagdromen en te open en afwezig zijn. Het St. Janskruid opent zich voor de zon tijdens de zonnewende en het midzomerfeest van St. Jan. De Garlic, knoflook, is niet alleen bekend in films, maar is als bloesem remedie een goed middel tegen alle onbekende angsten, nervositeit en plankenkoorts, vooral wanneer de persoon wat bleek ziet, uitgeput is en een gebrek aan vitaliteit heeft.

Bij de angst voor de communicatie is er bij het Nederlandse systeem de Trompetklimmer. Deze remedie maakt je niet alleen verbaal sterker, maar helpt je ook met je expressie en uitdrukking van je totale wezen. Ze helpt je met het opruimen van oude conflicten, die niet uitgesproeken zijn Ze geeft je richting in je leven en laat je opkomen voor jezelf. De Trompetklimmer heeft goede resultaten gegeven bij zowel stotteren als bij de angst om voor publiek te moeten spreken. Een bijzondere kwaliteit van deze remedie is de genezing door het woord. De kracht van het woord kunnen gebruiken om een ander te genezen is een van de diepste kwaliteiten. Ook haalt de Trompetklimmer de angst weg voor de hardheid van de woorden van een ander.
 
Een andere veel gebruikte remedie is de Engelwortel. Dit is de remedie wanneer je bang bent om je spiritualiteit en je ziel op aarde neer te zetten en waarbij je vaak niet verder dan het geijkte patroon durft te leven. Wanneer je niet verder gaat en geen nieuw gebied durft in te gaan kun je de hulp van de Engelwortel gebruiken. Deze geeft verfijning en stelt je open voor de ondersteunende kwaliteiten van de engelenwereld. Eigenlijk had je allang voor jezelf moeten opkomen, maar je bedenkt je van alles waarom je het niet moet doen. Wanneer je niet meer verder durtf en je hebt geen kracht en lef genoeg, begin dan met de Komkommerkruid. Deze bloesem remedie geeft je het lef in je hart en geeft je de durf om op te komen voor dat wat je gevoel aangeeft. Het lef hebben om je hart te vertrouwen en het denken te durven loslaten.
 
Smetvrees is ook een veel voorkomende angst, de Crab Apple van Bach maakt je makkelijker en zorgt dat je een schoon gevoel krijgt van binnen. Deze remedie kun je goed combineren met de Mycena (BRN) voor de reiniging en het loslaten van diepe en oude emoties. De Bescherming (BRN) kun je in een extreme situatie van smetvrees er ook bij gebruiken. Deze combinatie helpt bij vele soorten angsten, voor zowel mens als dier. De remedie geeft vertrouwen en zekerheid, vooral wanneer je je wat kwetsbaar voelt.
 
Bij de angst voor de angst en alle angsten, die aan elkaar vast zijn gaan zitten kun je het beste de Grey Spider Flower van de Australische Bush Essences gebruiken. Deze werkt op de samenbundeling van angsten. Dit is het soort angst, dat als het bijvoorbeeld gaat onweren je de paniek krijgt van een andere angst en dat alle andere angsten ook gaan meetrillen. De Grey Spider Flower geeft je vertrouwen en zorgt dat je bij jezelf blijft.
Voor de angsten bij dieren kun je het beste Animal Freedom (BRN) gebruiken. Hiermee verdwijnt de angst bij dieren, ook de dieren die zijn mishandeld en vertrapt. Door de Animal Freedom kunnen ze weer dier zijn.
Bram Zaalberg.
 
Wist u dat…..
 
 
We gewonnen hebben van het Ministerie. We met de invoer van de Pacific Sea Essences geen misdrijf hebben begaan en ze gewoon kunnen blijven invoeren. Dankzij een brief van de Canadese autoriteiten, die het wel begrijpen!   
 
 
 
 
 
Primavera duurzaamste merk? Graag uw stem.
 
Allesduurzaam organiseert dit jaar voor de derde maal de verkiezing ‘Duurzaamste merk van
Nederland’. Vorig jaar werden we met PRIMAVERA 6e dankzij de vele stemmen. Ook dit jaar belooft het weer een spannende strijd te worden en wij willen iedereen vragen om te stemmen!! PRIMAVERA streeft naar de hoogste normen voor kwaliteit en duurzaamheid, wij zorgen ervoor dat de producten zuiver zijn en dat de teelt en productieprocessen bewust en met zorg worden uitgevoerd. PRIMAVERA is niet alleen een duurzaam merk maar ook een sociaal verantwoord merk dat eerlijke prijzen betaalt aan de boeren/partners en leveranciers waar ze al meer dan 26 jaar mee samen werken.
 
Vanaf 1 oktober staat er een link op onze site waar u uw stem kunt uitbrengen of hou onze facebook pagina in de gaten:
 
Een aantal mooie commentaren die we vorig jaar kregen :
*Primavera heeft de mooiste biologische producten die er bestaan! De geuren zijn heerlijk, de verpakking is mooi en duurzaam, het genezend en helend vermogen is uniek! Met zeer grote zorgvuldigheid worden de producten op de markt gebracht. Ik ben ontzettend blij met de heerlijke oliën te mogen werken in mijn praktijk, waardoor niet alleen ik, maar ook mijn cliënten optimaal verzorgd worden.
 
*PRIMAVERA! Een heel sympathiek bedrijf wat al sinds jaren koerst op duurzaamheid. Zeer goed ecologisch-, kwaliteits- en sociaal beleid. Dat is ook (in de producten) merkbaar: je ziet het, ruikt het en voelt het. Daarom werk ik - en bied ik dit merk ook bijzonder graag aan in mijn bedrijf. En... dan zijn de producten ook nog eens prachtig gestyled!
 
*Ik werk sinds 15 jaar met Primavera binnen de therapeutische praktijk en mijn ervaring is dat dit oliën van uitstekende kwaliteit zijn. Ik vind het belangrijk om alleen met biologische - of van wildpluk afkomstige oliën te werken. Het reukvermogen is ons oudste zintuig en werkt diep in op de hersenen. Primavera is absoluut nooit getest op dieren en absoluut betrouwbaar wat zuiverheid betreft. Ook met liefde en zorg bereid. Voor mij het allerbeste cosmeticamerk!
 
 
 
 
LEZING ORCHID BLOESEM REMEDIES
 
door Lisa Sandberg
 zaterdag 3 november 13.00 tot 16.00
 A talk about the Orchid flower essences Lisa makes, what differs orchids in Sweden from other orchids and what different kind of quality gives this to the essences.
 She will "touch" subjects as emotional addiction and healing energy in motion and how flower essences can help us understand these subjects.
 With exercises.
 Plaats: De 3Vrouwen- Horst – Graag deelname doorgeven.
 Per mail: info@bloesem-remedies.com of tel: 077-3987826
 Deelname: € 22,50
 
 
 
 
INTERNATIONAAL THERAPEUT 10 EN 11 NOV.
 
 
Ook dit jaar staan we weer op de It beurs in Apeldoorn. Kortingskaarten zijn verkrijgbaar via onze site of op aanvraag. Stand 216.
 
 
 
 
Informatiemiddag Hoogsensitieve kinderen
door Dave Reubzaet
Op zaterdag 17 november verzorgt De 3Vrouwen in samenwerking met Dave Reubzaet een informatiemiddag over Hoog sensitieve kinderen. Dit zijn kinderen die bovengemiddeld gevoelig zijn, met vaak een grote belevingswereld. Zij hebben veel krachtigere intuïtieve en sensitieve vermogens waardoor zij het leven op een andere manier waarnemen en ervaren. Dit heeft zijn voor- en nadelen, maar door relatief veel onbekendheid, zijn het vaak vooral de nadelen die het kind en zijn omgeving ervaren. 
Tijdens deze informatiemiddag komen onder andere de volgende vragen aan bod:
- Wat is hoog sensitiviteit.
- Waaraan herken ik dit bij mijn kind. Typische gedragingen en/of klachten. 
- Wat kan ik er praktisch mee doen
- Ondersteuning door kwalitatieve bloesem- en edelsteenremedies
 
Op Dave's website davereubzaet.nl kun je al informatie vinden over dit onderwerp, inclusief indicaties waaraan je hoog gevoeligheid kunt herkennen. Op 17 november gaan we hier dieper op in, met daarbij praktische voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. 
 
Tijdstip: 15.30 tot 17.00 met ontvangst vanaf 15.00.
Plaats: De 3Vrouwen, Horst-Meterik. Graag deelname doorgeven.
Per mail: dave.reubzaet@me.com, telefonisch 06 - 34646363 of in de winkel.
Deelname: EUR 5,-
 
 
OPLEIDINGEN
 
SCHÜSSLER CELZOUTEN 
Basiscursus gezichtsdiagnose 2012
 
Woensdag 21 november 2012 van 10.15 - 17.15.
Woensdag 5 december 2012 van 10.15 - 17.15.
Woensdag 12 december van 13.00 - 17.15.
Plaats: Bloesem Remedies Nederland - Horst.
Docent: Bram Zaalberg en Inske Zaalberg.
 
 
Met o.a: Hoe werken de celzouten. Hoe gebruik je de celzouten. Waardoor ontstaan er tekorten? Hoe kun je ze gebruiken voor zowel thuis als in de praktijk. De gezichtsdiagnose van 14 Schüssler celzouten. De werking van de eerste 12 celzouten op het lichaam en 2 belangrijke hogere celzouten. De dosering. De reacties. De geestelijke achtergronden en energetische werking van celzouten. Het uitwendig gebruik van celzouten. Waar let ik op bij het uitzoeken. Voor elkaar uitzoeken van celzouten volgens de gezichtsdiagnose en de energetische waarneming. Met HBO accreditatie door de KTNO voor de V.B.A.G. en BATC.
 
 
De 18 daagse therapeuten opleiding start op 6 februari 2013. 
 
Incl. 2 vegetarische biologische maaltijden tijdens de hele dagen.
 
WORKSHOP: Celzout nov/dec - € 195,00
 
 
 
DAGOPLEIDING
BLOESEM-THERAPIE 2013/2014
10 ZATERDAGEN
 
1 ZATERDAG IN DE MAAND
Data: 23 maart - 20 april - 18 mei
15 juni - 14 september - 12 oktober - 23 november -
14 december 2013 -
11 januari 2014 - 1 februari 2014.
 
 
Cursusleiding: Bram Zaalberg.  Plaats: B.R.N. Horst.
       Tijd: 10.15 – 17.15uur.
Wat zijn bloesem remedies. Achtergronden. Hoe worden de verschillende tincturen gemaakt. Hoe en waarom werken ze en waar beginnen ze hun werking in ons bewustzijn. Het deva werk en de afstemming op de planten. Diepere achtergronden en inzichten in de plantenwereld. Het kan voorkomen dat er een remedie wordt gemaakt. Spiegels, achtergronden en werking. Op welke manieren kun je bloesem remedies uitzoeken, zowel voor jezelf als anderen. De verschillende bloesem remedie systemen, met o.a. de Nederlandse -, Californische -, Australische remedies, met uitleg van de vormen en structuren en de kwaliteiten. Het uitzoeken voor verschillende polariteiten, zoals het vrouwelijke, mannelijke, het hogere zelf en de aarde in combinatie met de wet van oorzaak en gevolg. Edelsteen remedies, het gebruik hiervan in combinatie met bloesem remedies. De ouders en kinderen. Het uitzoeken voor anderen. Het gesprek. De innerlijke therapeut, de basis van je praktijk. Het uitwendig gebruik van bloesem remedies. Inleiding celzouten en de gezichtsdiagnose. Introductie essentiële oliën. Met veel visualisaties en praktische werk oefeningen.
 
Met HBO accreditatie SNRO en KTNO voor de V.B.A.G. en BATC.
 
WORKSHOP: Dagopleiding zat mrt. 2013/14 - € 1035,00
 
 
 
 
 
 
 
 
ALASKA CURSUS MAAKPROCES
 
Van 18 t/m 29 juni 2013 is er een reis naar Alaska gepland. Het is de bedoeling dat we tijdens deze dagen een  remedie (leren)maken van een energie plaats in Homer.
Cursus: gedurende 5 dagen is er de afstemming op de omgeving en healing werk met Bram. Steve Johnson van de Alaskan Flower Essence Project geeft les over  Alaska, de omgevings remedies en de planten.
Dan is er de afstemming op de speciale vortex en het maakproces.
 
Heeft u interesse en wilt u meer informatie stuur dan een mailtje naar:
info@bloesem-remedies.com. Let op de deelname is beperkt.
 
 
 
 
 
 
 
NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW 
 
Winterproducten 2012:

De winterproducten komen er weer aan, hier alvast een voorproefje op het assortiment:
 
 
Lifestyle geschenksets
Met essentiële oliën of geurmengsels, moderne en decoratieve geurstenen.
 
 
 
 
Traditionele geschenksets
Verschillende setjes met spraytjes, geurmengsels, essentiële oliën en geursteentjes.
 
 
 
 
 
Geschenkset “hand in hand”
Met een 50 ml. hand en nagelbalsem Gember/Limoen en een handgemaakte zeep uit Bhutan van het eigen Lemongrass project van PRIMAVERA.
 
 
 
 
 
 
 
Geschenkset met 4x 30 ml. massage oliën uit de 4 lichaamsverzorgingslijn van PRIMAVERA.
 
 
 
 
 
 
 
 
De app van de Nederlandse Bloesem Remedies
nu ook verkrijgbaar voor Android!! (gratis)
 
  
 
 
 
 
AANBIEDINGEN
Geldig van 31 oktober t/m 4 november 2012
 
Zie voor de uitgebreide informatie: www.bloesem-remedies.com
 
 
Speciale aanbiedingen PRIMAVERA:
 
 
Regenererende crème Roos/Granaatappel: deze zeer rijke uit biologische ingrediënten bestaande crème maakt de huid stevig en vitaliseert, bevat antioxidanten om de elasticiteit van de huid te verbeteren voor een jeugdige uitstraling. Belangrijkste werkzame ingrediënten: biologische rozenolie, biologische granaatappelzaadolie, biologische Match groene thee, groene algen extract.
 
Artikelnummer 72502 - 30 ml. normaal € 46,00 nu voor € 36,00.
 
Oogcrème Kamille/Bernagie: deze zachte hydraterende oogcrème kalmeert de huid en voorkomt de vorming van fijne lijntjes en rimpeltjes. De huid rondom de ogen wordt zacht, verfrist en krijgt een gezonde uitstraling. Belangrijkste werkzame ingrediënten: biologische kamille olie, biologische bernagie olie, mengsel van gemberwortel en bisabolol extract -verkregen uit de Candeia boom in Brazilië, biologisch zoethoutwortel extract.
 
Artikelnummer 77101 - 15 ml. normaal € 26,00 nu voor € 20,00.
 
 
 
ANVENOR
Traditionele Japanse wierook
Feng Shui Nei Biago wierook alle soorten van
€ 3,65 voor € 2,00 per st.
 
 
 
 
CALIFORNISCHE FES ESSENCES
Introductie set 12 stock remedies 7,4 ml. van € 105,00 nu € 90,00.
 
De introductie set bestaat uit 12 veel gebruikte remedies.
Inhoud: Bleeding Heart, Chamomile, Dandelion, Garlic, Iris, Manzanita, Mariposa Lily, Pink Yarrow, Saint John’s Wort, Self Heal, Yarrow, Zinnia.
 
 
 
 
 
Self heal crème - nieuw
Nu met biologische Totarol een uitstekend en geheel natuurlijk antibacterieel conserveermiddel gemaakt van 1000 jaar oude Nieuw Zeelandse bomen. 
 
Pot met een inhoud van 120 gram van € 24,95 voor € 20,00
Pot met inhoud van 240 gram van € 41,00 voor € 35,00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ALASKA ESSENCES
Combinatie set 12 x 7,5 ml. Van € 130,00 voor € 110,00
Alaska losse combinatie 7,5 ml. van € 12,90 voor € 11,00
Combinatie set bestaat uit: Animal Care, Beyond Words, Calling All Angels, Easy Learning, Fireweed Combo, Go-Create, Guardian, Lighten Up, Pregnancy Support,
Purification, Soul Support, Travel Ease.
 
 
 

 
HIMALAYA FLOWER ENHANCERS
Gemaakt in het hooggebergte van de Himalaya,    
Nu een chakra set 8 x 15 ml.
van € 90,00 voor € 78,00
 
 
 
 
 
 
 
BLOESEM REMEDIES NEDERLAND
Combinatiesetje Terra/Regenboog/Liefde/Bescherming 10 ml. stock van € 34,00 voor € 28,50
Met gratis set speelkaarten t.w.v. € 4,95 van de 56 Nederlandse Bloesem Remedies.
 
 
 
 
 
 
 
PERELANDRA ESSENCES
Roos set I - 8 stock flesjes 14,2 ml. van € 90,50 voor € 78,00
Roos set II - 8 stock flesjes 14,2 ml. van € 90,50 voor € 78,00
(goed te gebruiken bij b.v cranio sacral of whiplash)
Soul Ray set - 8 stock flesjes 14,2 ml. van € 90,50 voor € 78,00
(voor de elektrische velden van het lichaam)
 
 
 
 
 
AUSTRALIAN BUSH LIGHT FREQUENCY ESSENCES 10 ml. STOCK
 
De Light Frequency remedies zijn gemaakt van verschillende krachtplaatsen op de aarde.
Antarctic essence, Arctic essence, Amazon essence, China essence, Lake Baikal essence, Madagascar essence, Mount Pinatubo essence.
Nu van € 31,50 voor € 26,50
 
 
 
 
DE 3VROUWEN

De 3Vrouwen, de winkel en salon van Bloesem Remedies Nederland is een ontdekkingsreis door de wereld van het vrouwelijke. Er is een aanbod van vele bloesem remedies, spirituele boeken, kaarten, Boeddha’s, sieraden, edelstenen, essentiële oliën en mineralen. Dit zorgt dat de winkel een ontdekkingsplaats is voor het nieuwe, natuurlijke en spirituele.

Het is natuurlijk ook heerlijk om u lekker, in de salon te laten verzorgen met de zuivere producten van Primavera. Wij hebben ook hotstone behandelingen. De behandelingen in salon zijn wel op afspraak.

Wij, Bram en Miep Zaalberg streven ernaar om in de winkel een assortiment aan te bieden dat uniek is in zijn kwaliteit. Waar mogelijk, zijn het mooie zuivere, wilde en of ecologische producten.


WWW.DE3VROUWEN.NL