Nieuwsbrief GV Delta Sport 
De acrogym stond weer in de schijnwerpers en dan wel dit keer in Den Bosch. Knappe prestaties voor de DS-teams tussen vele concurrenten uit alle hoeken van Nederland. Lees in deze nieuwsbrief wat de resultaten waren.
 
Kijk op https://www.deltasportgym.nl                          
Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  
Vrijdag 3 juni  2022 nummer 374
Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                       
       
                                                                                    Kind- en oudergym woensdag- en vrijdagmorgen                                                                                                                                                                                                   
     
Wil je ook sponsor worden van GV Delta Sport?              Heb je nog een turnpakje thuis hangen?
En dan een mooi banner neerhangen waar                         Breng deze mee naar de turnhal
dagelijks wordt getraind en veel publiek                            Verkoop het aan ons kledingrek
 
Veel foto's van activiteiten GV Delta Sport zijn inmiddels op facebook gvdeltasport geplaatst
   
Inmiddels nieuwe editie op facebook gezet. De laatste editie op 29 en 30 mei
Let op!!!!Tweede pinksterdag (maandag 6 juni) is
er geen trainingsactiviteiten bij GV Delta Sport
 
Op maandag 6 juni, 2e pinksterdag,  hebben we geen trainingsactiviteiten in hal 1 en turnhal van Laco Sportcentrum. 
 
 
Babette Verkerke en Saphira van Dam pakken
NK-limiet en gouden medaille
 
-Amy Leijten en Faya van Wensen zilveren
medaille en NK-finale voor Ahoy
 
Babette Verkerke met Saphira van Dam
 
Den Bosch - Babette Verkerke en Saphira van Dam hebben in Den Bosch tijdens de acrowedstrijd B-categorie het NK-limiet gehaald tijden de twee oefeningen. Het GV Delta Sport/Alianza team was succesvol met 47.700 punten dat de tien koppige jury gaf. De eerste tempo oefening kreeg het team 24.200 pnt en bij de laatste balans oefening was de score 23.500 punten. Niet alleen kregen ze een gouden medaille om gehangen maar het succesvolle team zal op zaterdag 26 juni schitteren bij de Nederlandse kampioenschappen in het Rotterdams Ahoy.  Ook was er opnieuw succes voor het Delta Sport team C-junioren Amy van Leijten en Faya van Wensen nadat ook bij de vorige plaatsing wedstrijd een podiumplaats was behaald.  Nu een zeer knappe tweede plaats met een zilveren medaille verlieten ze de FlikFlak hal in Den Bosch. Met 45.470 punten (tempo 22.600 en balans 22.870 pnt) hebben zij zich ook geplaatst voor de finale Nederlandse kampioenschappen. Het team Delta Sport/Alianza met Lotus Begeman en Floor de Bruine (Bruinisse) maakte bij de tempo oefening een cruciale fout waar vier punten aftrek werd gegeven door de jury. Wel was de balans oefening uitstekend (23.680) maar niet voldoende voor het totaal aantal punten (40.920) om door te stromen naar NK-finale.
 
 
Amy Leijten met bovenpartner Faya van Wenzen
 
Lotus Begeman met bovenpartner Floor de Bruine (rechts) uit Bruinisse
 
 
 
 
De drie teams die op de eerste dag (zaterdag 28 mei) in actie kwam.
 
Acroteam Daphne Rotte, Yarah Zoutewelle en
Jara Schot halen voor de tweede keer het NK-limiet
-Trio mag ook acteren op de NK-finale in de Ahoy
 
 
De Bosch - GV Delta Sport acroteam Daphne Rotte, Yarah Zoutewelle en Jara Schot hebben bij de tweede plaatsingswedstrijd in de C-categorie senioren 45.330 punten gehaald op de twee oefeningen tempo en balans. Dat betekent voor de tweede keer het NK-limiet te scoren waar zo en zo een NK-finale ticket klaar moet liggen. Echter blijft de toegang tot de finale op 26 juni in de Ahoy in Rotterdam nog onzeker gezien ze in Den Bosch het podium misten met een zevende plaats. Echter in de eerste plaatsingswedstrijd behaalde ze meer punten en wel een podiumplaats. Ze behoren alsnog bij de beste vijftien teams van Nederland behoren om toegang te krijgen tot de Ahoy. Binnen de KNGU wordt nu de selectie opgemaakt en met een kleine rekensom bestaat de kans vrij groot. De trainers Wendy Huyzen en Angela Schoute willen eerst zekerheid hebben voordat er gejuicht kan worden. Het acrotrio had in Den Bosch een mooie balans oefening met 23.050 maar bij de tempo oefening lieten ze te veel punten liggen om een podiumplaats te bemachtigen. Ook dit team mag door naar de NK-finale in de Ahoy.
 
 
 
 
   
 
 
Kind- en oudergym geeft zoveel plezier in de turnhal
 
 
 
  
 
 
  
 
Kind- en oudergym geeft heel veel plzier op iedere woensdag- en vrijdagmorgen. Zo heerlijk om gewoon een uurtje via muziek alle obstakels te beklimmen. Op weg weer naar een uitreiking van nijntje beweegdiploma op vrijdag 1 juli.
 
Kamp C-selectie turnen dames was
volop genieten met druk programma
 
 
Het kamp voor de C-selectie turnen dames van GV Delta Sport tussen hemelvaartsdag en zaterdag was natuurlijk een succes. De trainers hadden een mooie programma gemaakt waardoor er drie dagen intensief met elkaar werden opgetrokken tot vele uitdagingen. De foto's spreken boekdelen hoe bij de familie Hanse aan de Gouwveerseweg in Zierikzee ontzettend werd genoten. Bekijk de foto's en geniet mee hoe teambulding tot stand kwam en waar straks weer volop aan gewerkt wordt om tot mooie prestaties te komen bij de turnsport. natuurlijk hartelijke dank aan de familie Hanse voor de gastvrijheid en verzorging van deze mooie groep turnsters. Ook bedankt aan de trainers die weer iets mooi neer heeft gezet.
 
Foto's impressie van het kamp
 
  
 
   
   
   
   
   
   
 
 
Joël de nieuwe zoon van Annelies en Martijn van der Maas
 
 
 
Onze trainster Annelies van der Maas (Bodygym) is vorige week bevallen van een prachtige zoon. GV Delta Sport feliciteert de gelukkige ouders Annelies en Martijn met de mooie zoon Joël. Ook alle felicitatie naar zusje Eva die ook nog elke week actief is bij kind- en oudergym
 
De jongste leden van de A-selectie turnen heren in
training TeamNL Centrum Rotterdam
 
 
In de toplocatie turncentrum TeamNL in Rotterdam (naast het Fijenoord station) hebben de Fundamentals (vroeger de benjamins uit 2014, 2015 en 2016) van GV Delta Sport een regio training afgewerkt. 
 
Tijdens de trainingen werd er gewerkt aan vormpjes technische leelijn. Vanuit de basis met houdingen, techniek en methodiek wordt er getraind o.l.v. KNGU coach waarbij de trainers van Delta Sport aanwezig zijn en ondersteund mee draaien waarbij ook weer licentiepunten zijn te verdienen.
 
Programma van drie trainingen zijn op 28 mei, 4 juni en 18 juni van 09.00 - 12.00 uur.
 
Springgroepen op vrijdagavond in de turnhal
 
Iedere vrijdagavond zijn de springgroepen actief in de turnhal. De groep tussen 19.00-20.00 uur en tussen 20.00-21.00 uur werken hard om allerlei springvormen te leren. Dat  gaat natuurlijk niet in één training maar dat moet stap voor stap. Het trainersteam probeer zoveel mogelijk kleine groepen te maken zodat er regelmaat in de springvormen zijn. altijd een warming-up in spelvorm en ook zo bij het einde van de training.
 
Recreatie turn groepen gaan werken met resultaat levels
-Start eerst op vrijdagmiddag voor proef periode
Een introductie binnen de recreatie turngroepen om te gaan werken met levelkaarten. Ofwel de resultaten en het vorderen van de trainingen op de verschillende toestellen. Docent Cora Hout gaat eerst op vrijdagmiddag bij de recreatiegroep proef draaien en dan gaan we het langzaam met de ervaring overbrengen op de donderdag recreatie groepen.
 
Wat ga je doen na kind-en oudergym?
-trainen op de donderdagmiddag 16.00-17.00 uur vanaf 4 -6 jaar
-Voorselectie, als je meer wilt dat recreatie turnen vanaf 4/5 jaar 
Vele kinderen maken tussen de 1 en 4 jaar kennis met GV Delta Sport en de turnaccommodatie. Bij kind- en oudergym is het spelend leren klimmen,vallen,duikelen enz. Maar weet je dat als je vier/vijf jaar ben en klaar ben bij kind-en oudergym je verder kan ontwikkelen binnen GV Delta Sport. Zo is er een turntraining  (recreatief) op donderdagmiddag van 16.00-17.00 uur vanaf 4 ,5 en 6 jaar. Als je verder wilt in het turnen (jongens of meisjes) en wil toewerken naar selectie wedstrijdturnen hebben we een mooie groep voorselectie vanaf 5, 6 en 7 jaar op woensdagmiddag (15.00-16.30 uur)  en zaterdagmorgen (9.00-10.30 uur). Bij zes jaar kan je ook gaan trainen op donderdag (17.00-18.30 uur) of vrijdagmiddag 14.30-16.00 uur). Wil je acrogym uitproberen vanaf vijf jaar dan kan dat iedere zaterdagmorgen (hal1) van 11.00-12.30 uur.
Trainingsdagen Acrodemo groep 
Op twee zondagen in de maand is er een mogelijkheid om in de acrodemogroep te komen trainen. De training vind plaats in de turnhal van Laco Sportcentrum tussen 11.00-13.00 uur 12 juni, 26 juni en 3 juli
Landelijke wedstrijdkalender voor de Acrobatische Gymnastiek
ABC-niveau
 
Zaterdag 11 juni finale DE-niveau in Kampen
Zaterdag 25 juni finale BC-niveau en zaterdag 25 en zondag 26 juni finale A-niveau in Rotterdam.
 
Voorlopig programma organisatie wedstrijden door GV Delta Sport seizoen 2022/2023
 
Zaterdag 22 en zondag 23 oktober OZTK (Open Zierikzeese Turn Kampioenschappen) in de turnhal)
Zaterdag 12 en zondag 13 november 1e landelijke plaatsingswedstrijd turnen dames KNGU in Laco Sportcentrum
Zaterdag 6 en zondag 7 januari 2023  6e OZAK (Open Zeeuwse Acrogyn Kampioenschappen) in turnhal
Zaterdag 21 en zondag 22 januari districtswedstrijd turnen heren in de turnhal
 
    
Agenda
Zaterdag 11 juni NK-finale DE-acrogym in Kampen
Zaterdag 4 en 18 juni regiotraining voor Fundamentals van Delta Sport in TeamNL Rotterdam 9.00-12.00 uur 
Zaterdag 18 juni clubkampioenschap Acrogym GV Delta Sport 09.00- 12.00 uur
Zaterdag 25 juni clubkampioenschappen heren A-selectie turnen in turnhal 10.00-12.00 uur
Zaterdag 25 juni clubkampioenschappen A-selectie heren tussen 10.00-12.00 uur in de turnhal
Zaterdag 25 juni gezamenlijke wedstrijd turnen Delta Sport en WIK Annaland 6 en 5 divisie in de turnhal
Zaterdag 25 en Zondag 26 juni Dutch Gymnastic met NK-finales in de Ahoy
Zaterdag 2 en zondag 3 juli toestellenfinale heren turnen in Tilburg met deelname Delta Sport heren
Zaterdag 17 september 2022 talentendag GV Delta Sport in de turnhal
Datum nog plannen voor gezamenlijke clubkampioenschappen Delta Sport en Turnschool Zeeland dames selecties
Clubkampioenschappen recreatieve groepen Delta Sport (onder voorbehoud nog geen datum)
Grote uitvoering alle leden GV Delta Sport juni 2023 in Laco Sportcentrum
  
     
      
Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te ontvangen.