Geachte heer/mevrouw,
 
In samenwerking met LannooCampus nodigen we u en uw leerkrachten/docenten graag uit op de workshop ‘Leiderschap op school’.
 
Dit event wordt georganiseerd naar aanleiding van de publicatie van het boek ‘Leidinggeven zonder omwegen – Doen wat werkt’.
 
De meeste mensen denken dat materie over leidinggeven enkel bedoeld is voor directies. Niets is echter minder waar. Ook leerkrachten en docenten oefenen een leidinggevende functie uit. Zij zijn een rolmodel en moeten er elk jaar opnieuw in slagen om van hun groep leerlingen of studenten een leergierig team te maken.
 
Zowel in het basis-, middelbaar als hoger onderwijs doen directie en leerkrachten met wisselend succes hun uiterste best om hun rol te vervullen. Toch bestaan er in elke richting problemen die kunnen leiden tot stress, langdurige afwezigheden en burn-out. Ook leerlingen en studenten kunnen hiervan het slachtoffer worden en zelfs vroegtijdig de school verlaten.
 
Niettemin zijn er genoeg voorbeelden waar het wel goed gaat. Volgens Joan De Winne zit het verschil in het al dan niet gebruiken van zijn of haar authentieke leiderschapscompetenties. Directie en leerkrachten zien soms leidinggevende basisinzichten over het hoofd of weten niet goed hoe deze in de praktijk om te zetten.
 
Workshop
Tijdens de workshop ontsluiert Joan De Winne evidence based inzichten en vaardigheden die directie en docenten helpen een succesvol leider te zijn.
 
Welke inzichten krijg je?
- Waarom (zelf)leiderschap meer dan ooit belangrijk is
- Hoe je medewerkers en studenten inspireert en motiveert
- Jouw hoogstpersoonlijke visie op leidinggeven
- Jouw valkuilen en vijanden als leidinggevende
- Hoe maak je van je groep een team
- Hoe je zowel resultaat- als mensgericht werkt
- Hoe je met gepaste communicatiemethodieken wederzijds respect creëert
 
Praktische informatie
Prijs
€ 38 + 21% BTW
Na de workshop krijgt iedere deelnemer een exemplaar van het boek Leidinggeven zonder omwegen mee naar huis.
 
Waar en wanneer?
Gent op woensdag 29 april 2015 van 13.30 – 17.00 uur
Het Geuzenhuis,  Kantienberg 9.
 
Antwerpen op woensdag 27 mei van 13.30 – 17.00 uur
Universiteit Antwerpen, Hof van Liere, Prinsstraat 13.
 
Inschrijven
Gent
 
Antwerpen
 
 
Over Joan De Winne
Joan De Winne is commissaris o.r. bij de Belgische Federale Politie en werkt als trainer/facilitator in het Centrum voor Leiderschapsontwikkeling - Vision 4 Dynamics, waarbij praktijkgerichtheid en 'evidence based doen wat werkt' zijn leidmotief vormen.
 
 
 
Een boek gaat over wat je er zelf uithaalt.
Niet over wat de schrijver belangrijk vindt.
Thea Beckman