Bethlehemkerk Nieuwsbrief
Februari 2017 nr. 05
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Sirkelslag: Sterk & dapper
 
Diaconale ZWO zondag
 
Verdiep de veertigdagentijd
 
Gordijnen
 
Liberaal Christendom
 
Veertig passieprenten
 
Verlies leden niet uit het oog!
 
Zondag 5 februari
 
Diaconale zondag
 
Aanvang: 10:00 uur
 
Thema: 'Vruchtdragen'
 
 
Voorganger:
 
Sterretjes
Zondag 19 februari  een concert
 
We zoeken vrijwilligers voor de donderdag.
 
Ook dit seizoen komen we bij elkaar. 
 
 
AGENDA
Komende week:
 
Maandag 6 februari  Overleg sectie Gijsbrecht-West

Dinsdag 7 februari  Overleg sectie Staatsliedenbuurt

Dinsdag 7 februari  Ontspanningsmiddag voor senioren

Woensdag 8 februari   Overleg jeugd- en jongerenwerk

Donderdag 9 februari  Seniorengesprekskring
[in de Bethlehemkerk]
 

SAVE THE DATE
 
19 februari
 
 

Zondag 5 februari 2017

Matteüs 5:13-16

Ik zie het aan je 
Vandaag vertelt Jezus over het zout van de aarde en het licht van de wereld. Hij vertelt dat zijn volgelingen de wereld anders kunnen maken. Ze geven smaak aan de wereld, ze zorgen dat de wereld langer meegaat. En ze stralen, als een lamp op een standaard of een stad op een berg.
 
 
 
 
 
 
 
BEZOEK ONZE SITE
 
Sirkelslag Young: Sterk en dapper
 
 
Vrijdag 3 februari 2017 gaan we weer meedoen aan: SIRKELSLAG: Het grootste, spannendste, meest interactieve spel tussen groepen uit heel Nederland!
‘Je weet niet welke opdrachten uitgevoerd moeten worden, het enige dat je weet is dat duizenden jongeren op hetzelfde tijdstip klaar zitten om de strijd aan te gaan tegen jouw groep’.  
Het thema dit jaar is: Sterk en Dapper!We zien jullie vrijdag graag strijdlustig en met een goed humeur verschijnen ;-). We gaan n.l. voor de overwinning!!!
Wat we kunnen winnen? De felbegeerde titel lees meer

Diaconale zondag 5 februari

ZWO-zondag 5 februari, zondag voor het werelddiaconaat. Daarnaast is het ook een dienst in het kader van het jaarproject 'weg van leven'. Ditmaal is het thema 'vruchtdragen' aan de buurt.
Er is een moment in de dienst dat er enkele stellingeover dit thema gepresenteerd zullen worden. U wordt uitgenodigd daar op te reageren via briefjes die later in de dienst mogelijk nog terug zullen komen.
Deze dienst is voorbereid door ds. Erik van Halsema, Wilma van Halsema Irene Muller en Erik Verkerk

 
 
 
 
 
 
Verdiep de veertigdagentijd
 
 
De kalender en app voor de Veertigdagentijd bieden dagelijkse inspiratie op weg naar Pasen. Voor veel mensen is deze tijd een periode van reflectie. In het vaak jachtige leven zoeken ze in deze periode bewust verstilling.
 
De Veertigdagentijdkalender en de app van Kerk in Actie bieden inspiratie voor de periode die 1 maart begint.
 
De kalender in boekvorm bevat veel materiaal in de vorm van gebeden, gedichten en bijbelteksten met uitleg. En sluit aan bij het thema van dit jaar: Sterk en Dapper
 
 
Gordijnen
 
Zoals u vast al gezien heeft, hangen de nieuwe gordijnen inmiddels. In de oppasruimte hangen bijpassende rode gordijnen en is ook de vitrage vervangen. In de Consistorie en predikantenkamer hangen nu blauwe gordijnen, passend bij de kleuren van die ruimtes. Daar is ook een glasfolie met ons logo aangebracht. De gordijnen zijn voor een deel gesponsord door de fa. Vivante Bekenkamp, onze inmiddels huisleverancier voor raambekleding. Daar zijn we natuurlijk blij mee. Lees meer ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liberaal Christendom

  
Op dinsdag 14 februari hebben we de vierde bijeenkomst van de gesprekskring rond het boek ‘Liberaal Christendom’. 
Ditmaal gaan we aan de slag met de hoofdstukken 10 tm 12, over Liturgie , Gebed en ‘Neem, eet drink. Over het doen van religie.
Ook ditmaal zal ik van te voren wat materiaal met o.a. gespreksvragen opsturen. Lees meer ...
 
Veertig passieprenten
 
Van Aswoensdag tot en met Pasen is er in De Morgenster een expositie van veertig passieprenten van beeldend kunstenaar Aad de Haas. Hij maakte het lijdensverhaal van Jezus op een ontroerende en indringende manier zichtbaar door een moderne context te gebruiken.
 
Deze werken zijn gratis te bezichtigen vanaf 1 maart tot Pasen. Dat kan alleen voor en na de kerkdiensten op zondag en voor en na de oecumenische vespers in de veertigdagentijd.
 
 

Verlies leden niet uit het oog!

De overheid is van plan om te stoppen met het doorgeven van wijzigingen in de gemeentelijke basisregistratie personen (GBP) aan de Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie (SILA).
 
Het zal duidelijk zijn dat dit de kerken in Nederland voor grote problemen plaatst.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl