Click here to view this email in your browser                                                                             февруари 2016
Изложение и конференция за енергийна ефективност и възобновяема енергия за Югоизточна Европа, 5-7 април  2016, София, организатор: Виа Експо
 
Независимо в каква сфера работим, всички искаме да повишим своята ефективност и конкурентоспособност. Прилагането на екологични, ресурсно-ефективни и рентабилни технологии e един от начините за това.
В този брой на нашия бюлетин сме поставили акцент върху енергийната ефективност. В две интересни интервюта ще Ви запознаем с иновациите в изолациите и ползите от когенерацията.  
 Оливър Льобел е изпълнителен директор на PU Europe и лектор в конференцията.
 Тодор Спасов е мениджър "Индустриална техника" в Елтрак България - изложител в ЕЕ и ВЕ. 
 
Искате да намалите своята енергийна консумация и зависимост, да превърнете отпадъците в енергия, да разберете за възможностите за оползотворяване на геотермалната енергия?
Станете част от ЕЕ и ВЕ. Спестете с отстъпка от таксата за участие в конференцията
до 26 февруари. 

 
Полезни линкове:
 
Паралелни събития: Интелигентни градове и управление на отпадъците

Приятно четене от Виа Експо

  Организатор: Via Expo ООД,   T 032 512 900   E  office@viaexpo.com  W www.viaexpo.com
 
"Трябва да строим с високи стандарти и да прилагаме наличните решения за сгради с ниско потребление на енергия."
 
Г-н Льобел, Вие ще бъдете лектор в конференцията ЕЕ & ВЕ  за втори път. Какви са стъпките, които страните в Югоизточна Европа трябва да предприемат, за да увеличат своята енергийна ефективност?
Аз лично вярвам, че ние всички трябва да се убедим, че енергийно ефективните сгради са доходоносна инвестиция в бъдещето, а не просто разход. В цяла Европа сградите потребяват 61% от целия внос на газ. Така при страни с висока степен на енергийна зависимост понижаването на това количество намалява риска от кризисни ситуации във връзка с доставките. Освен това, обновяването на сградния фонд създава работни места, намалява разходите за здравеопазване и генерира доходи за правителството.
Необходимо е страните да разработят дългосрочна стратегия относно сградите съгласно изискванията на член 4 от Директивата за енергийна ефективност. Освен ясна стратегия за постигането на стандарти за близко до нула енергийно потребление при новите сгради, ние се нуждаем от амбициозни политики и мерки за редуциране на нуждите от енергия на съществуващите сгради с 80% до 2050 г. Тези политики могат да се изградят на база цялостен подробен анализ на сградния фонд и неговия потенциал за спестяване на енергия и да гарантират, че ще се предприемат рентабилни мерки като част от дългосрочната визия за всяка сграда. За да прочетете цялото интервю, кликнете  тук
 
Когенерационните инсталации – конкурентен и изгоден начин за производство на електрическа и топлинна енергия за инвеститори и потребители
 
Г-н Спасов, какви продукти ще представите на ЕЕ & ВЕ? Кои компании представлявате на нашия пазар?
Фирма Елтрак България ЕООД е официален представител на марката Caterpillar за България от 23 години.
Продуктите, които ще представим на това изложение, са новите модели високоефективни системи за производство на топлинна и електрическа енергия, базирани на газо-бутални двигатели Caterpillar с мощностен диапазон 64-4500kW, които работят на нискокалоричен газ (биогаз, сметищен газ, метан от пречиствателни станции за отпадни води и т.н.). 
Имаме и нови продукти в областта на хибридните технологии. През изминалата година Caterpillar сключи договор за стратегическо партньорство с две компании, произвеждащи тънкослойни соларни панели на базата на CdTl технология с КПД до 21.5%, както и с първия в света производител на цинково-въздушни батерии, които са в пъти по-евтини от литиево-йонните и оловно-киселинните батерии. Основното им предназначение е съхранението на енергия от фотоволтаични и вятърни централи и стабилизиране на електроподаването при липса на източници на енергия. За да прочетете цялото интервю, кликнете  тук
 
НАШИ ПАРТНЬОРИ
 
 
Италианска асоциация за компостиране и биогаз обединява държавни и частни фирми, местна администрация и др., които са ангажирани в производството на компост или имат интерес към процеса и търсят оборудване. 
www.compost.it
 
 
 
Официален медиен партньор
Енерджи ревю е българското списание за продукти и технологии за енергетиката. Излиза от началото на 2010 г. Списва се от специалистите, които от 18 години правят индустриалното списание на България – Инженеринг ревю. Фокусирано е върху актуална продуктова, техническа и браншова информация от областите: eнергийна ефективност, топлоенергетика, ВЕИ и др.
http://energy-review.bg
 
 
 
energynomics.ro e комуникационна платформа, посветена на енергийната индустрия в Румъния. Тя се състои от уеб сайт, който служи като новинарски и B2B портал, и списание в тираж 3000 броя на всяко тримесечие. energynomics.ro организира и тематични събития - Energy Oscars и Energy Breakfast Club.
Официален хотел
В Метрополитън ще откриете уют, приятелско обслужване и специални комплименти като безплатен интернет, мини-бар, паркинг и трансфер от и до летище. Преференциални цени за настаняване. За повече информация, кликнете  тук
 
Препратете на приятел:
Намерете ни в социалните мрежи: