Nieuwsbrief Mei-Juni 2015 
We hebben tot nu toe behoorlijk koel maar doorgaans droog voorjaarsweer gehad. In deze week echter wel veel regen. Dat is niet zo erg, dan hebben de bloemetjes ook weer eens water.

En een mooi gelegenheid om onze nieuwbrief te lezen!

Junioren Weekend van zijspanvereniging Het Derde Wiel
Zijspanvereniging Het Derde Wiel werkt hard aan de volgende generatie (zijspan)motorrijders!
 
Voordat u nu denkt dat hier een verslag volgt over zaken die met onze voortplanting te maken hebben, nee, dan moeten we u teleurstellen. Maar, het heeft er tóch mee te maken.
 
Zoals bekend is bij veel hobbies een zekere vorm van vergrijzing waar te nemen. Zeker, er is wel degelijk aanwas vanaf de jongere jaargangen, maar toch biedt het algemene beeld - ook bij motorrijders en zeker binnen de groep van zijspanrijders - een aanblik van voornamelijk grijze koppies bovenop gestalten die zijn gehuld in motorkleding.
  
Zijspanvereniging Het Derde Wiel klaagt hier niet over, maar pakt het stimuleren van deze aanwas van de jonge generatie zijspanrijders actief aan. Op 3, 4 en 5 juli organiseert Het Derde Wiel een zogenaamd Junioren Weekend. Daarbij zijn alle kinderen van de huidige generatie leden van deze vereniging mét hun aanhang  uitgenodigd om tijdens een gezellig kampeerweekeinde actief kennis te maken met zijspanrijden.

Vaak zijn deze "kinderen van zijspanrijders" uiteraard ooit mee geweest met Pap en Mam. Dit initiatief probeert de jonge generatie het plezier van een weekend onderweg te zijn met het eigen gezin en een zijspanmotor, opnieuw te laten beleven.
 
Maar, ook niet-leden zijn hartelijk welkom, zeker als men tot de "jongere generatie" behoort!
 
MOTORWERK stelt een Jialing JH600B-A voor zijspanlessen ter beschikking
 
Tijdens dit Junioren Weekend is een gediplomeerd zijspan-instructeur aanwezig om het rijden met een zijspan vakkundig aan te leren.
 
MOTORWERK heeft hiervoor een nieuwe zijspanmotor Jialing JH600B-A ter beschikking gesteld.
 
Het Junioren Weekend vindt u hier:
Buitengoed "De Panoven"
www.panoven.nl                         www.hetderdewiel.nl
Panovenweg 18                          info@hetderdewiel.nl
6905DW Zevenaar
Tel.: 0031 (0) 316 523520
 
Biker4Kids 2015 met Chang Jiang 750 en veel plezier
Tijdens het weekend van 14 juni vond in Düsseldorf weer het traditionele Biker4Kids Motorrad Korso plaats. Van onze klanten Katrin en Stefan Braum kregen we een verslag hiervan. Er waren ongeveer 3.000 motoren en motoren met zijspan onderweg met kinderen van diverse inrichtingen en scholen. Op het duozadel of comfortabel in een zijspanboot werd er door deze kinderen flink genoten van de toerrit.

Zoals valt na te lezen in onze vorige nieuwsbrief, heeft Katrin in april j.l. haar zijspantraining bij ons gedaan en met goed gevolg. Dan kan bij zo'n event haar zijspanmotor uiteraard niet in de garage blijven staan, maar meedoen in het motor corso!
 
Katrin op haar CJ750 M1S en Stefan er achter
 
Verdiende pauze aan de Rijn

Twee nieuwe Jialing eigenaren rijden al met hun JH600B-A
Op 27 mei j.l. is een nieuwe levering van zes Jialing JH600B-A in Venlo aangekomen, door ons gecontroleerd en doorgestuurd naar de dealers in Duitsland en Zwitserland.
 
Jialing JH600B-A in EU L4e conforme uitvoering
 
Twee kersverse klanten zaten al een tijd in spanning te wachten op deze moderne zijspanmotor. Onze jongste dealer Autohaus Schneider (in Bärstadt vlak bij Taunusstein) heeft op 1 mei de eerste tentoonstelling met de Jialing JH600B-A gedaan. Prompt kon de nieuwe klant Peter Dierig worden gewonnen voor deze zijspanmotor.
 
De JH600B-A met de nieuwe EU L4e typegoedkeuring werd door de dealer inderdaad zonder problemen meteen op kenteken gezet. De klant Peter Dierig kon vervolgens op 11 juni zijn aanwinst bij Autohaus Schneider komen ophalen.
 
 
Autohaus Schneider toont op 1 mei de Jialing JH600B-A en klant Peter Dierig kan er op 11 juni mee wegrijden
 
Ongeveer zo is het onze dealer KMS (Kindermann Motorrad Service) in noord-Duitsland ook vergaan. Op 11 juni kon ook hier de lang verwachte zijspanmotor aan de nieuwe klant Günter Kloppert worden overhandigd. Vanwege een staking van de Duitse Post slechts voorzien van een handelaarskenteken, kon er toch al gereden worden. Enkele dagen later was het aangetekende poststuk met het COC (EU L4e Certificate of Conformity) dan toch aangekomen en kon er alsnog een officieel nieuw kenteken worden afgegeven.
 
Günter Kloppert schrijft zelf op Facebook:
"Donnerstag geholt. Jetzt 1300 Km auf der Uhr. Kabel für den Navi kaputt vibriert...Kann sie was dafür? Super spurtreu. Geiles Fahren. In Kurven wird viel Kraft im vergleich zu meinem BMW Gespann gebraucht. Endwertung nach den ersten 1000.....ich bereuh es nicht!!!!!!!!!!!"
 
De nieuwe Jialing JH600B-A met L4e registratie onderweg met Günter Kloppert

Jumbo Run NL - de 52. keer!
Een van de grootste zijspan runs met kinderen met een beperking vond dit jaar voor de 52. keer plaats en wel op 20 juni. En het werd weer een feest voor de kinderen - en ook wel een beetje voor de zijspanrijders.....Lachen
 
Met meer als 200 zijspanmotoren en ca. 50 gemotoriseerde begeleiders onder leiding van politie-motorrijders, werden twee enorme colonnes die waren gestart in Nijmegen en Arnhem bij Renkum aan elkaar gekoppeld en reed de hele zaak als aan een snoertje geregen naar Barneveld.
 
Daar had de Lions Club en de middenstand van Barneveld een groot plein voor het theater in een speelplaats veranderd. Daar konden de kinderen zich op allerlei manieren uitleven en ondertussen zo veel eten en drinken als ze wilden.
 
Om drie uur werd het startsignaal gegeven voor de terugreis die door de Veluwe verliep. De kinderen die naar Anrhem gingen namen afscheid van de colonne naar Nijmegen ergens achter Otterloo en om vijf uur werden de kinderen moe, maar voldaan weer aan de ouders overhandigd.
 
Een schitterende dag met koel maar mooi weer kon door de kinderen weer worden opgeslagen in hun herinnering. Tot de 53. Jumbo Run NL!
 
Stan van Gelder en ik starten in Nijmegen
 
Stan kan niet wachten.....
 
....om zoals hier bijv. de Sumo-worsteling te kunnen doen!
 

"Tweede Landelijke Zijspanmotor Dag" op 31 mei in Wanroij
Op zondag 31 mei werd de Tweede Landelijke Zijspanmotor Dag georganiseerd - een treffen voor en door zijspanrijders en hun aanhang.

De bar slechte weersvoorspelling moet veel zijspanliefhebbers hebben afgeschrikt. Zoals zo vaak in dit soort gevallen, viel het weer alleszins mee, maar het aantal deelnemers viel fors tegen. Volgens onze informatie zijn ongeveer 300 zijspancombinaties geteld tijdens deze Zijspanmotor Dag. De organisatie had op een vier maal zo grote deelname gerekend. Jammer!
 
MOTORWERK had een stand als sponsor en ondanks het geringe deelnemeraantal werd onze stand toch de hele dag goed bezocht. De Jialing JH600B-A en de Chang Jiang 750 M1M kregen daarbij veel interesse.
 

 
De stands van de handelaren en zijspanbouwers in Wanroiij
 
De Jialing JH600B-A wordt belagerd door deelnemers
 
In totaal waren 8 sponsoren/firma's aanwezig
 
Twee Chang Jiang 750 nog tegen de oude prijs beschikbaar!
De Europese Centrale Bank heeft ongeveer een half jaar geleden besloten om de gelddrukpers aan te zetten. Voor onze EU export in de wereld gunstig, omdat producten uit de EU nu ca. 20% goedkoper zijn geworden.

Omgedraaid ziet het beeld er anders uit. Wij kopen ons productportfolio in China en India. De munteenheden van die landen zijn nu 20% duurder geworden. En niemand verdient daarbij een cent extra!

Wij hebben vanwege deze enorme prijsverhoging met de Jialing fabriek succesvol kunnen onderhandelen. Daardoor is de prijsstijging van de Jialing JH600B-A nog enigszins draaglijk.

Maar, dat geldt (nog) niet voor de Chang Jiang 750 ex-leger zijspanmotoren. Op dit moment zouden wij de 20% hogere prijs moeten doorberekenen. Of de markt dat accepteert, zal door diezelfde markt worden bepaald.

Daarom echter, is het goed om te weten dat wij nog twee
Chang Jiang 750 M1M Extended Classic voor de oude prijs op voorraad hebben.

Als u overweegt om een dergelijke zijspanmotor aan te schaffen, dan is het verstandig om niet te lang te wachten. Een afspraak met proefrit kunt u met ons altijd maken. Dus, neem daartoe met ons contact op!
 
Chang Jiang 750 M1M Extended Classic - € 5.950,-
 
Een erg tevreden Jialing JH600 solo klant
In de vorige nieuwsbrief hebben we uitvoerig stilgestaan bij de reparatie van een Jialing JH600 solo. Aanvankelijk redelijk uitzichtsloos, bleek de schade veroorzaakt door het opladen én inschakelen met 24 Volt uiteindelijk toch mee te vallen en kon alles worden gerepareerd. Daarna werd door de klant Peter Deurloo nog een set touring-koffers besteld en kon na montage daarvan de motor feestelijk worden overhandigd.
 
Peter wil hier graag uitdrukkelijk vermelden hoe goed hij zich tijdens het reparatieproces door MOTORWERK behandeld heeft gevoeld. Hij was telkens bij elke - mogelijk erg dure stap - telkens op de hoogte en hij nam telkens zelf de beslissingen. Toen dan uiteindelijk de rekening werd opgemaakt, bleken de kosten ook nog eens binnen zijn budget te zijn gebleven
 
Wij delen dit compliment hier dan ook graag met onze lezers.... Stoer
 
Peter Deurloo zichtbaar tevreden met zijn nu weer 100% Jialing JH600 Solo
 
Zes nieuwe Jialing JH600B-A zijn besteld!
Hier past het goed om te vertellen dat wij weer zes nieuwe zijspanmotoren Jialing JH600B-A hebben besteld bij de fabriek.

Onze dealers Schulz-Hohenstein-Söhne en Autohaus Schneider hebben daarvan al twee machines aan nieuwe klanten verkocht. De uitlevering verwachten wij in oktober van dit jaar.
 
Dus, maak een afspraak met ons als u uit deze levering ook uw eigen Jialing JH600B-A wilt bestellen!
 
 
 
Een blik in de nieuwe Jialing fabriek in Chongqing
Wie graag eens een blik wil werpen in de ultra-moderne Chinese motorenfabriek van Jialing - gebouwd op het platteland ver buiten de stad Chongqing - die kan dat hier gemakkelijk vanuit de bureau- of leunstoel doen.

Jialing heeft een video gepubliceerd in de Engelse taal. De Chinese variant van YouTube bevat ook een advertentieclip in het begin - gewoon kijken en afwachten!
 
 
 
 
Agenda
 

Het Junioren Weekend van Het Derde Wiel - 3, 4 en 5 juli
 
Buitengoed "De Panoven"
www.panoven.nl                         www.hetderdewiel.nl
Panovenweg 18                          info@hetderdewiel.nl
6905DW Zevenaar
Tel.: 0031 (0) 316 523520

 
27. Euro Gespann Treffen - 28, 29 en 30. August 2015
 
Hatzfeld / Reddighausen
 
MOTORWERK is aanwezig met een stand op de zijspanbeurs.


 
 
 
Inhoud
Junioren Weekend van zijspanvereniging Het Derde Wiel

Biker4Kids 2015 met Chang Jiang 750 en veel plezier
 
Twee nieuwe Jialing eigenaren rijden al met hun JH600B-A
 
Jumbo Run NL - de 52. keer!
 
"Tweede Landelijke Zijspanmotor Dag" op 31. mei in Wanroij
 
Twee Chang Jiang 750 nog tegen de oude prijs beschikbaar!
 
Een erg tevreden Jialing JH600 solo klant
 
Zes nieuwe Jialing JH600B-A zijn bestelt!

Een blik in de nieuwe Jialing fabriek in Chongqing
 
Agenda

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl