Tidigare i vintras släppte orkestern OLD sin första singel – Knee hang Gang – tillsammans med en härlig video. Nu kommer en EP – Old Ladies Die Young.
 
Artist: OLD
EP: Old Ladies Die Young
Katalognummer: arweb 168
Releasedag: 12 mars 2014
Skivbolag: Adrian Recordings
 
Video: 
http://youtu.be/xfS5eFLunPQ
Stream:
Soundcloud (free download): https://soundcloud.com/adrianrec/sets/old/s-uxjXv
Spotify: http://open.spotify.com/album/1dtVLB9DVP6aeoT0AdnxpX
 
1. Knee Hang Gang
2. Who's Going?
3. In Utero
4. Sandy Dentures
 
http://oldladiesdieyoung.com
 
OLD spelar live på Öresundsfestivalen 31 maj
 
Efter att ha letat i Paris, Dublin, Wien, LA och en sväng upp på Studio Möllans loft, återfanns ändå bara suget. En längtan att svara på varför Gamla damer dör unga, varför Old Ladies Die Young? Ett sällskap på tre medlemmar vid namn OLDY bildades för att ta reda på saken. Så snart det officiella forumet Soundcloud kom in i bilden fick gruppen givetvis ta bort det skitfula Y:t. Grupp och grupp förresten. Gruppen var ett band innan första kompositionen sett dagens ljus, och långt innan någon frågat sig om de kunde spela något instrument vilket vänner och bekanta fick jävligt klart för sig. Constance, Nina och Johanna huserade om nätterna i en etta bakom kaffebaren på Möllevångstorget mellan föreläsningar på Universitetet. Där käkades det konfekt och skapades magi. Kan man lite var och en, kan man massor tillsammans. Med mjukvaretoner, hårdvaretankar och tillräckligt med skratt och knähäng på tajtsen för att hålla sig vaken på morgontåget till Lund, äntrade OLD en ny existens. En plats så angelägen att varje ord fick större vikt än alla de som yttrades utanför dess väggar. Taket var så högt att Celine Dion blev husgudinna sida vid sida med Judith Butler, och när Josef och Maria hade en tvist om delad barnaledighet fick Swedish House Mafia bli rådgivare. Och på den vägen har det burit sedan dess. Musiken som skapats och uppträdandena som utförts, för att inte tala om gruppens eklektiska kostymval har satt grillor i mången hjärna. Somliga klarar bara en halv låt. Vissa har lämnat gig på grund av fobi för blod, och en del kan inte få nog. Oavsett upplevelsen har alla åhörare samstämt om att de aldrig förr hört ett liknande band.

 
 
Från intervju med PSL:
Vad betyder ”Knee Hang Gang”?
Knee Hang Gang är ett slags manifest, eller en önskan kanske, om att hänge sig och ha kul utan att vara självmedveten. ”Knee hang” syftar på hänget som uppstår på billiga kalasbyxor när man dansat hela natten.
Vad funderar ni på?
Vi funderar mycket på hur vi fungerar som grupp. Till exempel har vi bestämt inför 2014 att ha tre träffar i veckan. En där vi repar/skapar, en där vi administrerar och en där vi gråter.
Är ni en del av ”Malmöscenen”?
Njaej, men om det finns en Möllanscen skulle vi säga att vi är en ovärderlig del av den. Vi är de enda som kör singback och bär häxhattar på scen, ibland.
Berätta om era scenshower.
Det kan bli lite hursomhelst. Ibland spelar vi faktiskt på våra instrument och ibland dansar vi på pallar. Och en gång började jag blöda så en i publiken var tvungen att gå. Så kan det se ut.
Vad är ert förhållande till trams?
Vilken bra fråga! Sanningen är att vi skulle vilja tramsa ännu mer, trams är en viktig del av den feministiska kampen. Vi är intresserade av spänningen mellan trams och allvar.
---
 If it’s offbeat hooks, outlandish lyrics and a whole heap of catchiness that you’re after, then look no further than Malmö’s OLD!
Ja Ja Ja
 
Det är musik som smittar, som bubblar och som bjuder till. Fast man mest funderar på vad det är man verkligen lyssnar på. Det är befriande och fräscht.
Gaffa
 
Hur kan man gå med i detta gäng!?
Jag har inte kunnat va annat än glad hela dagen sen jag hörde denna låt.
P3 – Musikguiden
 
Det låter udda, och väldigt bra.
PSL – SVT
 
Det rör sig om humoristisk elektronisk pop där feminism och performancekonst utgör självklara delar i helthetsbilden.
Rockfoto
 
We are definitely up for hitting the town with the Knee Hang Gang very soon.
Ja Ja Ja
 
A personal version of danceable electropop, ironic, fun and entertaining. The music has a carefree energy that makes it instantly likeable.
Distorsioni
 
It is fun electronic pop feminism, art and melodies combined to create an original recipe.
Music Zoom
 
The three Swedish singers mixes humor, madness and a dash of nonsense, which gives the music unpredictability, various genres of music for a job that wins immediately. Intriguing.
L'Araldo dello Spettacolo
 

Adrian Recordings | Möllan
magnus@adrianrecordings.com | www.adrianrecordings.com