Nieuwsbrief BHIC Bericht niet goed weergegeven? Bekijk het hier.
BHIC Nieuwsbrief

6.000 verhalen in onze verhalentrommel!

De teller van het aantal historische verhalen op onze site heeft weer een record gebroken. Trots zijn we op onze top drie verhalenschrijvers Willie, Rini en Gerard (én vele anderen) voor het delen van hun verhaal. Reden om ze met één van hun verhalen in het zonnetje te zetten.Grave. lees meer

Wie helpt het Bosch Protocol toegankelijk maken? 

Hoe arm of rijk was iemand? Wanneer werd een huis verkocht en tegen welke prijs? De klerken van de stad 's-Hertogenbosch schreven dit soort zaken in de middeleeuwen voor inwoners uit de hele Meierij op in het ‘Bosch Protocol’, griffiers maakten er in de 18e eeuw indexen van. Ga je die samen met ons digitaliseren? lees meer

Verbouwing van onze depots...   

 
Op dit moment worden de laatste vier van onze depots verbouwd om extra depotruimte te creëren. Het betekent ook dat een groot aantal archieven een paar weken niet raadpleegbaar is. lees meer
BHIC Nieuwsbrief

Beste verhalen deze maand

“Bekkers brak met de bedompte jaren vijftig”
De kerktoren en hoge bomen, mensen langs de kant van de weg: de film van de begrafenis van mgr. Bekkers in 1966 geeft een inkijk in het Brabant uit die tijd. Een halve eeuw na zijn overlijden schijnt oud SP-voorman Jan Marijnissen zijn licht over de beroemde bisschop. 
Vlag uit voor de goede Moordenaar
Op 19 februari 1883 wordt de eerste stoomtramlijn in de regio voor het publiek geopend. Het is de tramlijn Den Bosch - Helmond. Deze verkeersontsluiting van het platteland wordt gevierd en hoe! (bijdrage: Rolf Vonk) 
Van achter naar voren met Reinier Kazak
Hoe een eenvoudige man uit Oirschot een bijzondere weddenschap aan ging en daardoor in 1888 in alle bladen stond. (bijdrage: Marita)  
Boekelse jeugdsoos verovert Patricia Paay...
‘Heart’ was de eerste band met een Top-40 hit die de Boekelse Jeugdsoos Keizersgat wist te strikken, met als stralende middelpunt Patricia Paay. (bijdrage: Gerard de Bie)  
Rotterdamse schilder De la Rivière op de Leur
Adriaan de la Rivière woonde ruim een jaar in Etten-Leur. Maar hoe raakte deze kunstschilder - bekend om zijn betwiste straattoneeltjes met veel markante typetjes - hier eigenlijk verzeild? (bijdrage: Cor Kerstens) 
Op pad met pastoor Beerenbroek
Hij was kapelaan in Tilburg, pastoor in Drunen en ondernam als jongeling een reis naar Rome, de Eeuwige Stad. Omdat deze Bonifacius Beerenbroek (1745-1811) een dagboek bijhield, kunnen we zijn sporen nu eenvoudig volgen. (bijdrage: Jurian ter Horst) 
‘Vader aller Geffenaren’
Zo wordt Wilhelmus van Erp in 1858 door het volk toegezongen tijdens zijn 25-jarig ambtsjubileum als tweede burgemeester van Geffen. Lees meer over deze ‘vader der Geffenaren’ in dit 19e- eeuwse dorp. (bijdrage: Arnout van Erp).  
Osse botergiganten vertrekken naar Rotterdam
Op 20 maart 1929, ’s avonds om half tien, rijdt een vrachtwagen in volle vaart de veerpont bij Alblasserdam op. Het gevaarte breekt door de ketting aan de andere kant van het vaartuig heen en plonst in de rivier… (bijdrage: Henk Buijks)

BHIC Nieuwsbrief

Tweet van de maand

 
 
Natuurlijk is dit nieuwe project ook voor onze volgers interessant, want tragisch maar waar, vluchtelingen zijn van alle tijden, kijk maar >>

Vragen over Vroeger?
Surf naar www.bhic.nl

Vind ons leuk
Vind ons leuk
Volg ons
Volg ons
Bekijk foto's
Bekijk foto's
Lees verhalen
Lees verhalen
Volg ons in de online media
Volg ons in de online media
redactie@bhic.nl | 073-6818500 | doorsturen