Hilversum Verbonden Nieuwsbrief, juni 2017
          5e jaargang, nummer 3
 

Zomerborrel voor burgerinitiatieven: 23 juni, 17 - 19 uur

Verbonden zijn begint met elkaar ontmoeten. Het bestuur, versterkt met een groep enthousiastelingen die meer van Hilversum Verbonden willen maken, nodigen daarom alle Hilversummers uit die zich verbonden voelen met Hilversum voor de zomerborrel op vrijdag 23 juni. We beginnen om 17 uur op het terras van Wijnbar Vintage (binnenplaats Biersteeg, achter Puur Smaeck).
Een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, te spreken over alle initiatieven die er in Hilversum zijn en te leren van elkaars activiteiten.
 
Een kans voor maatschappelijk actieve mensen om elkaar te ontmoeten. Met vanaf 17.30 een zeepkist om in korte tijd een heleboel initiatieven in de schijnwerpers te zetten.
 
 
 
Heb je iets te repareren, of wil je gewoon even langskomen voor een kopje koffie op je wilt advies om zelf iets te fixen? Je bent van harte welkom.
 
Repair Cafe Hilversum  -  Weggooien? Mooi niet!
 
Het Repair Café-seizoen is voorbij, de laatste bijeenkomst is geweest. Dank voor uw komst en wij hopen u in september weer te ontmoeten.
9 september, Wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50
7 oktober, Wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50
4 november, Wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg Kerkelanden
9 december, Wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50
(telkens op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur)                  Meer informatie
 

2e riksja in bestelling voor Lopes Dias 

Sinds februari 2017 rijdt de eerste Hilversumse riksja vanuit woonzorgcentrum De Egelantier. De riksja staat goed zichtbaar in de hal, met Hilverzorg hebben we afspraken over het sleutelbeheer en het opladen van de accu. We hebben een groep van ca. tien piloten opgeleid – en die groep groeit nog steeds.
Tweede riksja in Hilversum Noordoost/Oost

Nu we met de eerste riksja in Hilversum Zuid genoeg ervaring hebben opgedaan, is het tijd om te starten met de tweede riksja in Noord/Noordoost. Hiervoor hebben versa Welzijn, HilverZorg, de buurtcoodinatoren van de gemeente en de initiatiefnemers achter FaJ de handen ineen geslagen. Alle partijen zijn zeer enthousiast over het project en willen er liever vandaag dan morgen mee aan
de slag. Lopes Dias is een geschikte thuisbasis voor de riksja.
_______________________________________________________________
Fietsen alle Jaren is een project van de landelijke Fietsersbond. In Hilversum wordt het initiatief gedragen door Marian Schouten, bijgestaan door een aanzienlijke groep fietsers en met medewerking van Hilversum Verbonden en HilverZorg. Het project is mede mogelijk gemaakt door het Stadsfonds en het Rabo Coöperatiefonds.
 

Meentkrachtcentrale van start - Sporthal Kerkelanden uitverkocht - op naar Dudok Arena

* 6 juni vond er een energie-avond plaats in De Koepel in Kerkelanden. Meer dan 100 belangstellenden kwamen luisteren wat een collectief dak inhoudt. Een week later waren alle 400 panelen op Sporthal Kerkelandern uitverkocht. Oplevering in september.
* Na Kerkelanden gaat HilverZon nu aan de slag met de Dudok Arena; ruim 1000 panelen! Doe mee als je in Zuid, Centrum, ZuidOost of Oost woont. Duurzaam, leuk en financieel voordelig. 10 juli info-avond in kantine GAC. Kom langs.
* De afgelopen weken zijn op het dak van het wijkcentrum en sporthal De Meent in totaal 310 zonnepanelen gelegd. Het dak wordt 22 juni officieel geopend.
* Ook op VvE Centrum Hilversumse Meent zijn 90 panelen opgeleverd.
* Heel Hilversum kan meedoen, huurders en woning-eigenaren, jong en oud.
* Inmiddels zijn er 17 mensen actief voor HilverZon, er is veel te doen. Sluit je aan!
* Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
* HilverZon heeft ook een project gedaan voor bedrijven in Kerkelanden en het Havengebied. Onafhankelijk verduurzamingsadvies voor 20 bedrijven.
* HilverZon kan ook ondersteunen bij het leggen van panelen op VvE's of voor bedrijven. Informeer naar de mogelijkheden op 06-1921.2288 / info@hilverzon.nu
* 10 oktober Dag van de Duurzaamheid - noteer alvast in je agenda. 
De agenda van sociaal maatschappelijk Hilversum vind je op onze website.
 
Jouw initiatief (*) ook in onze agenda, op onze website of in de volgende nieuwsbrief? Stuur een email aan: info@hilversumverbonden.nl
(*) activiteiten voor/door inwoners van Hilversum zonder winstoogmerk
Zondag 17 september (overdag) Sportfair en Vrijetijdsmarkt
(Groest en Marktplein). 
 
Ter aankondiging: Aan het begin van het nieuwe uitgaans- en vrijetijdsseizoen, vindt zoals ieder jaar van op de Groest de traditionele vrijetijdsmarkt plaats. Dit jaar opnieuw op zondag en in combinatie met de Sportfair. Al snel 100 stands van verenigingen en organisaties, met allerlei clinics.
Meer informatie volgt.
 
Werkgroep Fairtrade Hilversum
 
Het is gelukt! De Werkgroep Fairtrade Hilversum heeft de aanvraag ingediend voor de titel Fairtrade Gemeente Hilversum!
Maandenlang is de werkgroep bezig geweest met het vinden van organisaties, bedrijven etc die Fairtrade producten gebruiken, om aan de gestelde criteria te voldoen.
Op 24 mei was alles compleet en is de aanvraag verzonden.
Nu is het wachten op de uitslag! Duim, duim!
 
Gebruikt u fairtrade? Laat het weten aan de werkgroep: fairtradehilversum@gmail.com 
 
 
 
 
 
 
Hilversum Verbonden is een vrijwilligers-initiatief. Vanuit een kleine kerngroep ondersteunen wij tal van burger-initiatieven zoals Repair Cafe Hilversum, Fietsen alle Jaren Hilversum, de beursvloer, HilverZon en diverse wijkgroepen.
Onze belangrijkste activiteit is echter communicatie; twitter (@hsumverb), de website en deze nieuwsbrief.
 
Zin om mee te denken en/of doen? Of wil je helpen bij de communicatie of bij het ondersteunen van initiatieven? Laat het ons weten: info@hilversumverbonden.nl
 
 
Wanneer we lokaal dezelfde oplossingen kiezen dan maken we Hilversum vanzelf socialer, duurzamer en leuker. Het Hilversum van de toekomst wordt namelijk niet ontworpen op de tekentafel, maar ontstaat vanuit de kracht van mensen en gemeenschappen. Het is deze kracht die zichtbaar moet worden.
Door bestaande en nieuwe initiatieven zichtbaar te maken en initiatiefnemers met elkaar in contact te brengen wordt een bijdrage geleverd aan de leefbaarheid, duurzaamheid en zelfs aan innovatie. Klein is het nieuwe groot en het delen van kennis en ervaring met anderen wordt steeds belangrijker.
Volg ons ook op facebook: www.facebook.com/hilversumverbonden