This Is Head har etablerat sig som ett band som ständigt utvecklas och utforskar nya ljudlandskap och rytmer. Med melodin i fokus har de nu kommit fram till sitt tredje album som Adrian Recordings släpper i höst. Ett album som helt plötsligt bara fanns där.
 
Fram till releasedatum kommer vi släppa 4 videos och 2 singlar på Youtube och Spotify. För två veckor sedan släpptes singeln ”People”, nu är det premiär för videon till låten ”Timmerdalen”. Det är folköl, varmt och gungar dig igenom hela sommarnatten. 
 
Timmerdalen
Video: https://youtu.be/WCE_MIvl8wY
Spotify: https://open.spotify.com/album/4ca80xGaUn6Z2LXqgyA19H

Download MP3: https://www.dropbox.com/s/0p6jc34mhpphhdc/04%20Timmerdalen.mp3?dl=0
 
”Massivt och brilliant"
festivalrykten.se
 
""Timmerdalen" is […] the name of This is Head's new track, a nearly seven-minute mellow kraut groover pulled along by a buoyant analog synth lead."
brooklynvegan.com

"beyond anything else it’s a song that works best in muggy, humid summer evenings, where clothes stick to skin and everyone’s looking for cold water to dive into."
diymag.com
 
Album
Artist: This Is Head
Titel: This Is Head
 
1. Beginning - Video ute 29 juli
2. Pieces 
3. Astray - Singel ute 12 aug
4. Timmerdalen - Video ute 1 juli
5. People - Video och singel ute 17 juni
6. Natten - Video ute 15 Juli
7. Colors
8. End 
 
Fonogram: Vinyl Album
Katalognr: ar12” 204
Label: Adrian Recordings
 
Pressbilder: http://adrianrecordings.com/artists/this-is-head/
Artwork: https://www.dropbox.com/s/o6mmn0zgvfc0c3v/OMSLAG_THISISHEAD_2400x2400px.jpg?dl=0
 
Förhandsbeställ vinylen här: http://shop.adrianrecordings.com/product/this-is-head-this-is-head-vinyl-album
 

www.adrianrecordings.com - thisishead.com
 
En bit norr om Göteborg ligger Mjörn, en liten ö inklämd mellan Tjörn och Orust. På Mjörn ligger i sin tur en liten plats kallad Timmerdalen. Här finns ett hus i trä, knotiga, vindpinade tallar och klippor. Mellan huset och klipporna går en smal men vältrampad stig full av gamla barr och kottar.
 
När det började bli dags att spela in det vi bestämt skulle bli vår tredje skiva var det sommar 2014. Vi hade skissat på några idéer under några varma dagar i februari  i en trång lokal långt bort i LA. Möjligheten att låna stugan i Timmerdalen under en vecka dök upp och tankarna började vandra. Kan vi åka dit och göra en hel skiva? Samla ihop det vi har i form av inspelningsutrustning och jobba intensivt, handla allt för hela veckan så vi inte behöver åka därifrån alls. Det gjorde vi. Skrev, spelade, spelade in, skrev, spelade och spelade in, tidigt som sent, under varma eftermiddagar och svala sommarnätter. När vi åkte därifrån hade vi gjort en skiva. Det sista sammanställdes och mixades i vår replokal Farkosten och i Studio Möllan. För oss är skivan ett bra dokument och ett tydligt minne av en intensiv vecka, flödande kreativitet och skrivkramp på samma gång, trötta öron men envisa huvuden och ett förverkligande av vår idé. Det var vårt om detta, för er som lyssnar blir det kanske något annat.


Vänligen!
This Is Head

————
 
Detta är This Is Heads tredje album. 
2011 vann de utmärkelsen bästa pop på P3 Guld för sitt debutalbum. 
2012 vann de pris som bästa live-band på Manifestgalan. 

Live:
2015-09-12: Babel - Malmö (S)
 
Adrian Recordings
 
The Fine Arts Showcase
Den svenska tystnaden
Boeoes Kaelstigen
Andreas Tilliander
The Bear Quartet
Dmitry Fyodorov
Edda Magnason
Jonas Lundqvist
Björns vänner
Alice Boman
This Is Head
Emil Jensen
Hey Elbow
Familjen
MF/MB/
YAST
VED
OLD
Cato
RA