Nieuwsbrief

Donderdag 17 januari 2013
Geachte ,

Misschien heeft u ze al gezien, de flyers en affiches van ons volgende project. We beginnen 2013 met een opgaande zon en twee composities vol hoop en troost in het project Tweemaal 'Ein Deutsches Requiem'.
Februari staat in het teken van kamermuziek met het jonge viooltalent Shunske Sato. Ook melden we hier graag goed nieuws over ons educatieve project Beats by Bach en kijken we alvast vooruit naar de Matthäus-Passion.

Deutsches requiem

Verlossing en troost in de muziek van Schütz en Brahms

Ons eerstvolgende project heet Tweemaal 'Ein Deutsches Requiem'. Op het programma Ein Deutsches Requiem van Brahms en de Musikalische Exequien van Schütz. Het zijn requiems, maar toch staan verlossing en troost centraal in beide composities. Niet de angst voor de dood, maar de hoop op de opstanding overheerst. In tijd zijn de werken meer dan twee eeuwen van elkaar gescheiden, maar toch zijn ze met elkaar verbonden. Opvallend is de grote overeenkomst in de gebruikte teksten; zo sluiten beide composities af met het bijbelfragment ‘Selig sind die Toten’. Bovendien staan beide componisten in een onafgebroken traditie die reikt van Luther via Schütz en Bach tot Brahms.
Ein Deutsches Requiem wordt uitgevoerd in de bewerking voor koor en kamermuziekensemble van Joachim Linckelmann.

Kaartverkoop en informatie

De 'nieuwe' triosonate

Niemand minder dan klavecinist Richard Egarr en violist Shunske Sato houden in Bach en Corelli een pleidooi voor de 'nieuwe' triosonate. Shunsks Sato kijkt enorm uit naar de concertserie: 'Bach is voor mij alomvattend, zijn muziek is zoveel ineen; het combineert intense gevoelens met superieur intellect. Ik verheug me op de samenwerking met Richard Egarr. Hij is vol ideeën en niets is onmogelijk voor hem op een klavier.'
Concerten van 15 tot en met 17 februari in Rotterdam, Leeuwarden en Utrecht.

Kaartverkoop en informatie


Beats by Bach verovert Nederland

Goed nieuws over Beats by Bach. De bestellingen voor dit nieuwe lespakket van De Nederlandse Bachvereniging en de Rabobank stromen flink binnen. De afgelopen vier maanden zijn er zestig pakketten besteld door scholen uit heel Nederland. Letterlijk, want op dit moment werken er havo- en vwo-scholieren in alle provincies van Nederland met het pakket.

Docenten kunnen het pakket bestellen via hun lokale Rabobank of via www.beatsbybach.nl. Bestellingen voor 1 februari 2013 maken kans op het winnen van een masterclass door een musicus van De Nederlandse Bachvereniging!

Met Beats by Bach verandert een klas voor vijf CKV-lessen in een filmset. De muziek van Bach vormt de leidraad voor een film die leerlingen zelf maken. Alle filmpjes doen mee aan een landelijke wedstrijd die plaatsvindt in juni 2013.

Wilt u betrokken zijn bij Beats by Bach? Volg het project dan op Twitter via @BeatsbyBach. Retweets helpen het lespakket aan meer bekendheid en zijn dus erg welkom! U kunt Beats by Bach ook ‘liken’ op Facebook.

Zie voor meer informatie: www.beatsbybach.nl

Kaarten Matthäus-Passion 2013

De kaartverkoop voor de uitvoeringen van de Matthäus-Passion 2013 in Naarden is al gestart in maart 2012. Voor enkele concerten zijn nog kaarten beschikbaar. Deze kunt u rechtstreeks bestellen via onze website.
Voor de Goede Vrijdag en Paaszaterdag zijn nog uitsluitend vierderangs kaarten verkrijgbaar.

Bekijk het volledige overzicht


foto: Joop Berkhout

Meer informatie

www.bachvereniging.nl

Uw e-mailadres:
Wijzigen: Klik hier om een ander e-mailadres door te geven
Doorsturen Stuur deze nieuwsbrief door naar iemand anders
Afmelden: Klik hier als u geen e-mailingen meer wenst te ontvangen

Bezoek ons ook op


(advertentie)
logo Classic FM

Copyright 2012 De Nederlandse Bachvereniging
De Nederlandse Bachvereniging wordt ondersteund door het Fonds Podiumkunsten. Partner is Rabobank Nederland.