Nieuwsbrief juni-juli 2017
Daar heeft u gelijk in...., al langer niets meer gelezen van MOTORWERK!
 
Maar, als de zaken goed lopen dan moeten zo nu en dan prioriteiten worden gesteld.
 
Niettemin, graag informeren wij u nu weer over datgene dat in de lente bij klanten en bij ons is gebeurd.
 
Voor velen van ons staat de zomervakantie weer voor de deur en in deze nieuwsbrief zullen we proberen de voorpret nog wat te vergroten.

Wij wensen in elk geval een mooie en veilige vakantie - zeker als u dat met de motorfiets of met de zijspanmotor van plan bent!
 
Klant Kloppert ziet het licht
Günther Kloppert rijdt met zijn (twee!) JIALING JH600B-A al weer meer dan twee jaar. Op die manier komen er heel wat kilometers bij elkaar. Tijd voor onderhoud en zelfs een echte verbetering.
 
Günther heeft de zijspanmotoren van zijn vrouw en hemzelf voorzien van een nieuwe D.I.D. aandrijfketting, een ion-accu (type HJTX 14 AH-FP 5 AP) en een belangrijk accessoire in de vorm van LED-power schijnwerpers.
 
En dat deze extra lichtbronnen uitstekend werken toont de foto.


Hier zien we het extra grootlicht dat op de voorzijde van het zijspan zit en het huis in de verte intens verlicht

Deze twee Highsider LED lichtbronnen (dim- en grootlicht) kunnen eenvoudig op de beugel voor aan de zijspanboot worden bevestigd. De M10x1 draadgaten zijn al aanwezig.
 
 

 
Euro Gespann Treffen in Weiswampach 
De zomertijd betekent voor veel hard-core zijspanrijders dat het Euro Gespann Treffen
er weer aan staat te komen!
 
Telkens in het laatste weekend van augustus vindt deze grootste Europese zijspanfestival plaats en wordt georganiseerd door Bernhard Götz (chefredacteur Motorrad Gespanne) en zijn team. Ook dit jaar weer in Weiswampach, Luxemburg.
 
MOTORWERK is ook aanwezig met een stand op de zogenaamde "Händlermeile". Wij zijn van plan om zowel JIALING JH600B-A als ook de Chang Jiang 750 te tonen.
 
Klanten en geïnteresseerden zijn van harte welkom en wij zullen proberen uw vragen allemaal te beantwoorden.
 
Dus, tot ziens op het EGT en kom bij ons aan!
 
Deze fotocollage van het EGT 2016 staat hier:
http://motorrad-gespanne.de/files/egt-2016.jpg
 
 
Een lange zaterdag met oude  legermotoren
Nee, hier wordt niet "saai" of "langdradig" bedoeld, maar schrijver dezes bedoelt met deze titel een lange maar ook erg mooie zaterdag die in juni heeft plaatsgevonden.
 
Al om half zeven 's ochtends vroeg op pad met onze Chang Jiang 750 M1. Om 9 uur aangekomen op het campingterrein op de Veluwe en dan eerst even goed ontbijten. Uiteraard de oude bekenden van de "Stichting Legermotoren Nederland" een hand geven en natuurlijk (veel) koffie drinken.
 
En om 11 uur stipt vertrok de meute. Meer dan 40 oude legermotoren - waarvan het leeuwendeel met zijspan - beginnen aan een toerrit van ongeveer 100 km. Meer dan de helft van de route rijden we op zandwegen en andere niet geasfalteerde wegen en weggetjes. Dit soort openbare wegen zijn in de Veluwe eerder regel dan uitzondering. De dag ervoor heeft het even geregend en dat zorgde ervoor dat we zonder al te veel stofwolken door de mooie natuur kunnen rijden. Hier en daar staat nog een waterplas, waar natuurlijk graag doorheen wordt gereden.

Vrijwel zonder problemen - een Belgische Zündapp KS600 moest opgeven - zijn we dan rond half vijf moe maar voldaan terug op de kampeerplaats. Een schitterende en gemoedelijke toerrit rijker!
 
Omdat ik 's avonds weer thuis moest zijn, rest mij nog een laatste kop koffie en rij ik rond half zes weer terug naar Tegelen. Om acht uur begroet Marjoleen mij en kan ik haar zeggen: "Dat was een lange, maar schitterende zaterdag!"
 
Trots staan hier drie BMW R75 Wehrmachtsgespanne uit de jaren '40 naast een PLA Chang Jiang 750 M1 (Peoples Liberation Army) uit 1963
 
Niet alleen zijspanmotoren, ook een handvol solomotoren zoals deze Triumph ordonnansmotor rijden mee
 
 
Tijdens de lunch met broodjes en frisdrank kunnen ook een Moto Guzzi V50 en een KMZ MB-750 afkoelen

Volgende levering Chang Jiang 750 is onderweg
Het is een tijdje stil geweest rond onze Chang Jiang 750 verkoop. De laatste motorfiets uit de laatste bestelling is precies een jaar geleden afgeleverd aan onze klant Jens Fenger. Een belangrijke reden is dat producten uit China in hoog tempo duurder worden. En dat resulteert ook in een hogere prijs voor de Chang Jiang 750.

Ondanks een voor MOTORWERK (werkelijk!) kleine marge lijkt de huidige verkoopprijs van EUR 6.495,- voor geïnteresseerden toch te veel. Maar, op de keper beschouwd is een dergelijk bedrag voor een complete, klassieke zijspanmotorfiets waaraan vrijwel alles vernieuwd is, toch een goede deal.

En inderdaad, sinds het begin van dit jaar komt er weer beweging in de verkoop. We hebben daarom weer een nieuwe bestelling van refurbished, oude Chang Jiang 750 M1M geplaatst. Enkele exemplaren zijn al verkocht en deze klanten kunnen hun ongeduld maar nauwelijks bedwingen. Volgens plan komt deze bestelling medio augustus aan in Rotterdam en kunnen dan snel daarna aan de bestellers worden overhandigd.
 
Onze jarenlange leverancier stuurt tijdens dit proces keurig foto's van de montage en later ook van het transport door. Zelfs video's van de testritten worden opgestuurd. Die laten we hier dan ook graag zien.
 
 

 
 
 
 

Originele JIALING JH600B-A parts in webshop
Succesvolle producten worden in China graag gekopiëerd. Of dit nu gebeurt middels een keurige licentieovereenkomst of op andere wijze, er bestaan genoeg voorbeelden.
 
Als het een licentieproduct betreft, dan zijn deze producten heel vaak net zo goed als het origineel. Een goed voorbeeld zijn de in een JIALING gebruikte BOSCH (made in China) onderdelen. Die zijn zonder uitzondering van goede kwaliteit. Er staan dan ook merken met een wereldwijd uitstekende reputatie achter deze licentieproducties.
 
Originele JIALING onderdelen zijn kwalitatief net zo goed. En gezien het succes van JIALING op de Chinese thuismarkt, worden ook deze onderdelen graag gekopieerd. Maar, de kwaliteit van die nagemaakte onderdelen valt niet onder de strenge kwaliteitscontrole die JIALING zelf toepast. Via de wereldwijd grootste webshop die er bestaat genaamd Tao Bao kunnen de procucenten van deze namaakonderdelen hun producten toch gemakkelijk afzetten.

Om elk risico uit te sluiten, heeft MOTORWERK besloten om alleen originele onderdelen bij JIALING in te kopen. Mocht de lezer van deze nieuwsbrief zelf een JIALING rijden en nog garantie hebben, dan is het goed hier nogmaals erop te wijzen dat deze garantie dan ook eist dat voor het onderhoud van de motor alleen originele JIALING onderdelen mogen worden gebruikt.

Onze webshop heeft sinds kort weer een aantal nieuwe onderdelen. Kijk daar maar eens rustig rond en misschien staat er een onderdeel of accessoire dat aan uw wensen voldoet.
 
Klik op het plaatje en "Shop @ MOTORWERK"
 
 

Klant Alex Blekkenhorst maakt een patiënten-toerrit
Alex Blekkenhorst rijdt al geruime tijd met een Chang Jiang 750 M1M. Net zoals veel andere zijspanrijders, heeft Alex ontdekt hoe leuk en goed het is om zijn zijspanmotor ooks eens voor een goed doel te gebruiken.

Op 10 juni j.l. heeft hij namelijk de zogenaamde "Vechtgenotenrit" gereden.
 
Dat begrip "Vechtgenoten" behoeft enige uitleg. Dan weten we ook meteen over welke patiënten we hier spreken.
 
Vechtgenoten zijn mensen die gezamenlijk met kankerpatiënten tegen deze gevaarlijke ziekte vechten. En dat kan ook het organiseren van een gezellige toerrit met motoren en zijspanmotoren omhelzen. Uiteraard met het doel om deze mensen een mooie dag buiten in de natuur van Overijssel en omstreken te bezorgen.
 
Alex schrijft ons dan ook: "Alles bij elkaar een mooie dag die ik met een goed gevoel afsluit". En zo is dat!
 


 Een heel vroege Sovjet M-72 uit 1946 staat voor de CJ750 von Alex Blekkenhorst

Royal Enfield 350 Bullet uitverkocht!
Ons aanbod van prachtig en goed gerestaureerde oude Indiase Royal Enfield 350 Bullets heeft zich tot een succesnummer ontwikkeld. De laatste levering is inmiddels al weer uitverkocht. Daarbij zat een ook voor Indiase verhoudingen heel oude 1964-er Enfield of India ("Royal" mocht toen nog niet gebruikt worden). In originele staat.

Tijdens de voorlaatste Central Classics hebben wij deze motorfiets tentoongesteld. Daar heeft de huidige bezitter de motorfiets gezien en na enkele overwegingen heeft hij toegeslagen. Hij wil deze Enfield in originele staat en met het patina behouden. Technisch is er nog wel het een en ander te doen, maar dan kan ook hij genieten van de legendarische betrouwbaarheid van de 350 Bullet.

 


Wij zullen beslist weer een volgende bestelling plaatsen. Mocht u daarbij uw eigen wensen (bijv. de kleur British Racing Green of zo) kunnen invullen, maak dan een afspraak met ons!
 

Vakantie met JIALING JH600B-A in de Dolomieten 
Ook wij verheugen ons op de komende zomervakantie. Aan het gedeelte "zomer" heeft het ons tot nu toe helemaal niet ontbroken. In Nederland zijn weer ettelijke hitterecords gebroken. Met de hoogste temperatuur ooit gemeten, in Arcen, van 36 graden dan ook hard aan de grens.

Het gedeelte "vakantie" staat er nu aan te komen. Wij willen een oude wens nu maar eens gaan invullen. We rijden in etappes naar Pfalzes in de noordelijke Dolomieten. Daarvoor een aantal dagen kamperen aan de Achensee. Daarna met een korte etappe over de Brennerpas naar Pfalzes, niet zo ver van Cortina d' Ampezzo. Iedereen die in deze streek al eens heeft rondgetoerd verzekert ons dat er veel motorplezier te beleven valt.

Net als vorig jaar laden we de tent en andere spullen in en op de JIALING JH600B-A en dan rijden we in drie etappen met twee overnachtingen eerst naar Oostenrijk. Onze vakantie begint zodra we de voordeur hebben afgesloten...
 

In 2016 bij de noordelijkste Alpenhoofdkam in Zwitserland

Ook u wensen wij een ontspannende vakantie, hoe en waar dan ook doorgebracht!

 
  
Agenda
 
 
Euro Gespann Treffen (L)
    - 25 tot en met 27 augustus, Weiswampach, Luxemburg
      MOTORWERK is aanwezig op de "Händlermeile" met
      Chang Jiang 750 en JIALING JH600B-A
 
 
 
Tip:
Klik op menu  Andere acties ->
Weergeven in Browser voor een correcte weergave
------------
 
Inhoud
Klant Kloppert ziet het licht
 
Euro Gespann Treffen in Weiswampach
 
Een lange zaterdag met oude  legermotoren
 
Volgende levering Chang Jiang 750 is onder-
weg
 
JIALING JH600B-A parts in webshop
 
Klant Alex Blekkenhorst doet een patienten-toerrit
 
Royal Enfield 350 Bullet uitverkocht
 
Vakantie met JIALING JH600B-A in de Dolomieten
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
 

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl