Nieuwsbrief Schaatscircuit.nl  -  12 augustus 2018 

   
Beste leden,
 
Als aanvulling op de website Schaatscircuit.nl houden we je via deze nieuwsbrief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Schaatscircuit.nl, nieuws vanuit MCLN (Vereniging Masters Circuit Langebaanschaatsen Nederland) en wedstrijden op snel ijs.
 
Wij hebben weer zin in het nieuwe seizoen en wensen je veel schaats- en wedstrijdplezier!
 
Organisatie Schaatscircuit.nl
Marja, Tjeerd, Leen en Monique

 
In deze nieuwsbrief:
 
 
LIDMAATSCHAP SCHAATSCIRCUIT.NL SEIZOEN 2018-2019
Op 1 augustus is het nieuwe seizoen van Schaatscircuit.nl weer gestart. Het lidmaatschap bij Schaatscircuit.nl loopt van 1 augustus (of later in het seizoen) tot en met 31 juli. Daarom kun je vanaf 1 augustus je lidmaatschap voor het seizoen 2018-2019 weer activeren door betaling via de betalingsmodule van iDeal.
 
Was je lid van Schaatscircuit.nl in seizoen 2017-2018?
Als je vorig seizoen ook lid was, dan hoef je alleen maar in te loggen met jouw persoonlijke inloggegegevens, daar jouw gegevens nog even te controleren, jouw categorie voor dit seizoen te kiezen en het lidmaatschapsgeld via IDeal over te maken. Hiervoor ga je naar "Login voor leden".
 
Was je vorig jaar géén lid van Schaatscircuit.nl?
Ook nieuwe leden kunnen zich aanmelden als lid van Schaatscircuit.nl, zodat je op tijd bent om je in te schrijven voor de eerste wedstrijden. Houd er rekening mee dat elk lid moet ingeschreven worden met een uniek (eigen) e-mailadres. Als nieuw lid kun je je aanmelden via de pagina "Lid worden".
 
Bij het aanmelden als lid verklaar je akkoord te gaan met het Wedstrijdreglement.
 
EERSTE WEDSTRIJDEN SEIZOEN 2018-2019
We hebben nog niet alle wedstrijden voor het gehele seizoen kunnen vastleggen, maar de eerste (zaterdagavond-)wedstrijden zijn al wel bekend.
 
Uiteraard komen hier nog meer (zaterdagavond-)wedstrijden en ook doordeweekse wedstrijden bij, maar we willen jullie deze twee dagen alvast niet onthouden. Zet ze vast in je agenda en schrijf je, vanaf vier weken voordat de wedstrijd plaatsvindt, in.
 
Dag  Datum    Tijdstip Locatie Afstanden
Zaterdag     
 
 
 
 
 
 
 
 
27-10-18             
 
 
 
 
 
 
 
     
19:00-23:00
 
 
 
 
 
 
 
 
Thialf
 
 
 
 
 
 
 
 
Pupillen: 100/300/500m
Overige leden kunnen kiezen
uit de afstandscombinaties:
  • 100/300/500m 
  • 500/1000m
  • 500/1500m
  • 3km (vanaf junioren B)
Zaterdag
 
 
 
 
 
 
 
 
17-11-18
 
 
 
 
 
 
 
 
19:00-23:00
 
 
 
 
 
 
 

Thialf
 
 
 
 
 
 
 

Pupillen: 100/300/500m
Overige leden kunnen kiezen
uit de afstandscombinaties:
  • 100/300/500m 
  • 500/1000m
  • 500/1500m
  • 3km (vanaf junioren B)
 
Inschrijven
De inschrijving van elke wedstrijd gaat steeds precies vier weken voordat de wedstrijd plaatsvindt open. Voor de eerste wedstrijd van zaterdag 27 oktober betekent dit dat op zaterdag 29 september om 19:00 uur de inschrijving opengesteld wordt.
 
Wedstrijdreglement
Het aanmelden van de wedstrijden doe je door direct via iDEAL te betalen. Houd je bankpas bij het inschrijven van de wedstrijd dus bij de hand. In het Wedstrijdreglement lees je alles over het aanmelden en eventueel afmelden van een wedstrijd.
 
KNSB WEDSTRIJDKALENDER SEIZOEN 2018-2019 BEKEND
De wedstrijdkalender Langebaan en Kortebaan van de KNSB voor het seizoen 2018/2019 is bekend.
 
De KNSB wedstrijdkalender Langebaan en Kortebaan bestaat, naast de NK’s en WCKT (World Cup Kwalificatie Toernooi) uit de Holland Cup cyclus met daarin de schaatskassiekers Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal en Utrecht City Bokaal als kwalificatiewedstrijden voor de Nederlandse Kampioenschappen. Verder een Juniorencircuit met twee NK’s junioren en het NK Masters Allround en Afstanden.
 
Nieuw dit seizoen is een Sprint League voor het ‘echte’ korte werk, met Superspint, Pure Sprint, Kortebaan en als finale de Zilveren Bal.

En nieuw is dat om je ergens voor te kwalificeren alléén tijden gelden die op Nederlandse banen gereden moeten zijn. Voor alle categorieën, dus voor junioren, senioren en ook voor masters. Dus Nederlandse tijden voor Nederlandse nationale wedstrijden.
 
Ieder onderdeel kent zijn eigen plaatsingsschema en selectiedocument. Kijk daarvoor op de KNSB-site bij Langebaan en Kortebaan | selectieprocedures.
 
 
WK MASTERS SPRINT IN LEEUWARDEN 2019 
Op zaterdag 9 en zondag 10 maart 2019 organiseert Nederland de "11th International Masters' Sprint Games (MSG2019)" in de 11stedenhal in Leeuwarden. Oftewel, het WK Sprint voor Masters.
 
Tijdens de jaarlijkse IMSSC vergadering op 2 juni is vastgesteld dat aan dit WK in totaal 220 Masters kunnen deelnemen, verdeeld over de volgende nationaliteiten: 77x NED, 10x FIN, 8x GBR, 19x GER, 10x ITA, 14x JAP, 39x NOR, 26x RUS en 17x overige landen.
 
Wat te doen om deel te kunnen nemen?
Allereerst meld je je vóór 1 december 2018 aan voor het WK Sprint (dit geldt ook voor deelname aan het WK Allround in Bjugn, Noorwegen). Daarna heb je tot 1 januari 2019 de tijd om aan de gestelde limieten te voldoen om in aanmerking te komen voor deelname (of kwalificatie) aan de WK's. 
 
Kwalificatieprocedure
De kans is groot dat er zich meer Nederlanders aanmelden dan er beschikbare plaatsen zijn. In dat geval zal de kwalificatieprocedure in werking gaan. Deze kwalificatie vindt plaats op basis van tijden gereden tot 28 januari 2019. Hierbij gelden overigens alle tijden die in Europa gereden zijn. Dat kan dus bijvoorbeeld tijdens onze wedstrijden van de Dutch Masters Cup in Leeuwarden, Enschede in Heerenveen. Maar ook tijdens een van de internationale IMSSC-wedstrijden elders in Europa.
 
Voorwaarden en selectiecriteria Nederlandse masters
Onder 
WK's Masters op onze site vind je de voorwaarden en selectiecriteria voor Nederlandse masters aan de WK's Sprint en Allround voor dit seizoen.
 
Speciale MSG2019-pagina
O
p onze speciale MSG2019-pagina kun je het hele seizoen alle informatie vinden over het WK Sprint in Leeuwarden.

 
ADVERTEERDERS
 
Mede dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze website en/of onze nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl.
 
        
 
   
 
 
SCHAATSCIRCUIT.NL is een initiatief van
Masters Circuit Langebaanschaatsen Nederland (MCLN), 
een bij de KNSB aangesloten vereniging.