VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva  Smile
 
Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.
Du har väl läst tidigare månadsbrev (klicka på tidigare brev)
Se även Info, Nyheter och Aktiviteter här längst ned.
Gå in på www.dromcentrum.se
Där hittar du verksamma drömterapeuter, drömkurser, cirklar, föredrag, m.fl aktiviteter.
 

 

Hej alla drömvänner
 
Än är inte sommaren över. En mycket speciell sommar  - alltför varm för många, alltför torr för några, alltför regnig för några. Mycket solstormar och soleruptioner de senaste dagarna, och därmed stark kosmisk strålning. Gigantiskt energiutflöde och enorma energiförlösningar, som påverkar både vår elektronik, vårt välbefinnande och vädret. Idag har det åskat, blixtrat, haglat och spöregnat. Dessa energier kan generera mycket friktion - spänningsfält - i vår livsupplevelse. Det kan kännas väldigt kaotiskt. Kanske för att vi håller fast vid det gamla och försöker ha kontroll. Känslomässigt kaos visar på att det är dags att släppa taget, sluta tro att jordemänniskan/egot har makten, tillåta förändring, öppna sig för livets flöde och tillit till en större intelligens.

Drömmarna kommer att visa på vad som pågår inom var och en av oss.
Igår fick jag en förfrågan om en dröm. Den visar, som de flesta drömmar, hur vi slits mellan vårt stora och vårt lilla jag, mellan rädsla och kärlek, mellan solsida och skuggsida, mellan vårt ego och vår andes visdom.

DRÖM (från man): AGGRESSIVA VARELSER
Jag simmar under vattnet. Plötsligt kommer stora fiskvarelser med stora huggtänder simmandes emot mig. De är aggressiva, de tänker anfalla mig. Panik. Jag tar mig till ytan för att få luft. Då kommer de också upp men förvandlas då till muskulösa hemska män. Lika illa, jag panikslagen. Tänker att nu är min enda reträtt att göra som jag lärt mig, rikta mig till hjärtat och därifrån sända kärlek till dem. Då förändras de igen, de börjar likna delfiner och de rör sig inte. Vaknar med hjärtat bultande men är inte rädd längre.


TOLKNING
Du tittar in i undermedvetandet (under vattnet). Där möter du aggressiva fiskvarelser med huggtänder, som när du flyr undan förändras till hemska män.  Fiskvarelserna och männen  symboliserar den inre maskulina principen som är självdestruktiv. En sådan aggressivitet som vänds inåt mot en själv, kan också ibland vändas utåt mot andra. Den kan också göra att man möter aggressivitet från män ute i livet. Denna dröm visar en skuggsida som behöver läkning genom insikt, förståelse och kärlek. Vad har gjort att du är så hård mot dig själv (och därmed ibland mot andra) ?
Du har redan i din dröm gjort en stor förändring. Du går till ditt hjärta och söker kärlek, och sänder sedan kärlek till "monstren". Då blir de stillastående och hotar inte längre att anfalla. Dessutom börjar de likna delfiner, vilka är kända för att vara kärleksfulla varelser med stor intelligens. Där visar drömmen på en annan sida av din maskulina princip - en sida som äger kärlek och visdom. Drömmen visar också på att kärlek är lösningen.

DRÖMHEALING
Ta fram de minnen som gjorde dig hård och intolerant mot dig själv. Gå in minnena och se, förstå, förändra med försoning och kärlek. Sänd sedan kärlek både till minnena, de nya förändrade bilderna, och till dig själv. Känn vem/hur du är när du är varsam och ömsint mot dig själv.

Följande dröm kom också in under senaste veckan. Intressant att den åskådliggör just sådant som jag tar upp i inledningen i detta brev.

DRÖM (från kvinna): HUSET FÖRSTÖRS MEN JAG HAR RÖD DATOR
Jag är i ett ganska litet "vanligt" hus.
Kväll eller natt utanför.
Jag är i ett rum tillsammans med några andra.
Vi vet att  någon / några ska komma o förstöra huset o ta allt.
Vi känner oss hotade och jag undrar varför ngn vill förstöra hela huset.
Bestämmer mig föra att iallafall ta med en sak som är min innan vi försvinner ut ur huset.
Det är en väldigt röd dator som har en röd sladd som går upp till en kontakt i taket.

TOLKNING
Huset är "jag". Kväll/natt betyder att dagens ljus är slut, det "mörknar".
Huset ska förstöras och allt ska tas bort - detta verkar vara en varnings-framtidsdröm som förvarnar om stora förändringar där inget av det vanliga vardagliga blir kvar.
Ni går ut ur huset = lämnar det som är, det kända.
Du tar med dig din dator. En dator står för just det det kan göra, nämligen ha tillgång till all sorts information och kommunikation. Den är röd. Den röda färgen står för nystart, styrka, livskraft. Denna informations-kommunikations apparat har kontakt i taket (huvudet, himlavalvet) i samma röda färg.

TOLKNINGSKOMMENTAR
Möjligen kommer en stor förändring att ske i ditt liv och därmed i dig. Förluster kanske, men det är bara något otjänligt som ger vika för något nytt. Men räds inte, för drömmen visar att du tar med dig det viktigaste - din egen förmåga att ta emot och ge ut information och kommunikation "uppifrån", en nystart med styrka och livskraft. Så, ha tillit och förtröstan till att hur det än blir så kommer det att ordna sig till det allra bästa.

Dessa två drömmar för mina tankar till några ord och en meditation som jag ibland använde i min utbildning i Drömterapi. Du får ta del av dem här:

Helvetet är att identifiera sig med det yttre präglade jaget. Himlen är att identifiera sig med det inre gudomliga självet.

Meditation:
Jag har en kropp, men jag är inte min kropp.
Jag har tankar, men jag är inte mina tankar.
Jag har känslor, men jag är inte mina känslor.
Jag har önskningar men jag är inte mina önskningar.
Jag har behov men jag är inte mina behov.
Jag har ett sinne men jag är inte mitt sinne.
Allt detta kan jag se, men vem är Jag som ser.
Allt dett kan jag veta, men vem är Jag som vet.
Vem är Jag ?
Jag Är

- - -
 - - -  - - -
Jag tackar er som delat med er era drömmar
och önskar alla läsare en härlig fortsättning på sensommaren.
Skriv ned dina drömmar och passa på att komma till de drömkurser som erbjuds. Det är en inspirerande upplevelse. Titta in på kalendariet och finn det som passar dig ....
Glädje till er alla Smile
Minerva-Li

 
Aktiviteter:
Nu finns föreläsningar, seminarier, kurser och utbildning i hela Sverige från norr till syd. Allt vad du vill lära om drömmar. Mötesplats Drömcentrum finns också på flera platser i landet. Du hittar dem alla under Kalendarium på www.dromcentrum.se

Själv har jag slutat med utbildning och i stort sett också med kurser. Men den 19-21 augusti erbjuder jag en unik kurs i Drömtolkning och Drömhealing där du också får träning i att hålla din egen drömkurs. I dagsläget finns två platser kvar. Se info på kalendariet på www.dromcentrum.se

Info:
Under hösten kommer två nya drömböcker ut - håll utkik på hemsidan.
Gå in på vår hemsida om du vill stödja DrömCentrum och bli medlem. Där kan du också gå med i vår FaceBook grupp gratis.