NIEUWSBRIEF VAN DE KLEINE PLANTAGE
FINALE UITVERKOOP t/m 2 juli
 
KWEKERIJ DE KLEINE PLANTAGE
Handerweg 1, 9967 TC  Eenrum  0595-491604
 
Beste Tuinvrienden,

En wat gaat er dan met de tuin gebeuren? Gaat die helemaal weg? Wanneer komen de bulldozers? Het gaat jullie zeker wel erg aan het hart. Het levenswerk wordt vernietigd. En de vijver dan, gaat die ook weg? ….

We krijgen veel vragen over wat er gaat gebeuren als de kwekerij er niet meer is. We kunnen jullie allen geruststellen: er komen geen bulldozers en grote graafmachines, die de hele tuin weg gaan graven. Het plan is om in de tuin negen huizen, groot en klein, te bouwen binnen de kaders van de tuin en met respect voor alle bomen die er staan. Zelfs grote tuindelen zullen blijven. Er komt een woonerf waarin aandacht voor elkaar en zorg voor de tuin centraal staat. De bewoners variëren van jong tot oud, van single tot gezin, van starter tot gepensioneerde, kortom een zeer divers gezelschap. Ieder heeft zijn eigen kavel en gezamenlijk hebben we de tuin rond het centrale pad met wel vijf meter brede plantstroken, gevuld met onze planten in een natuurlijke en overdadige sfeer. De tuin wordt in werkelijkheid groter dan die nu is. Ruim 3500 m2 bedraagt de gemeenschappelijke grond. Er is al een tuincommissie die plannen maakt. Dus, het antwoord is: integendeel, de tuin wordt groter en wellicht nog mooier.

Of het aan ons hart gaat, ons levenswerk …  We hebben bijna veertig jaar met hart en ziel, met passie en bevlogenheid, gewerkt aan onze droom. En we zijn dankbaar dat het zo’n succes en zo mooi is geworden. Veertig prachtige jaren, gevolgd door een toekomst die we zelf kiezen en die voor een waardige opvolging van tuin en kwekerij zal zorgen. We voelen ons rijk en zien uit naar de volgende fase. Ons 'levenswerk' is meer het fundament, waarop we verder gaan.

De variatie in tuinen zal groter worden, een groene oase, met huizen die erin passen, zonder schuttingen en harde afscheidingen. De uitstraling zal die van eenheid zijn, een familie van huizen in een weelderige tuin.

En wat gebeurt er dan met de planten? Gaan die allemaal weg?

Ook hier kunnen we jullie geruststellen. Veel van onze moederplanten hebben we gedeeld en gaan we nog delen met andere kwekers. Ook openbare tuinen kunnen putten uit ons materiaal. Dus het sortiment blijft. Bovendien hebben we depots gemaakt waarin we de planten, die we later op het woonerf willen toepassen, bewaren. Dat komt goed.

Onze voorraden zijn op. We kweken immers niet meer voor de tweede helft van 2022 en niet meer voor 2023. In voorgaande jaren stonden alle tunnels en pottenvelden in deze tijd boordevol. Nu niet. Wat we hebben, staat op het verkoopplein. Dal lijkt heel veel, en het moet gezegd, de planten die er staan zijn in topconditie en de keuze is nog zeer groot. We hebben ons voorgenomen om tot het moment van sluiting (zaterdag 2 juli) jullie een aantrekkelijk sortiment te bieden van planten in de best mogelijke conditie. Daarnaast houden we de tuinen in optimale staat. We genieten er elke dag van, en het lijkt wel alsof de tuinen weten dat er het komende jaar veel gaat gebeuren, zodat ze nu nog extra moeten schitteren. Alle rozen bloeien overdonderend, de grote border, de frontborder, de hotborder tonen een zomers spektakel en in de schaduwtuinen beginnen de grote bladplanten zich te ontwikkelen.

Het afgelopen themaweekend, de ‘Final Attraction’ was, mede dankzij zo veel tuinvrienden die er zijn geweest, een gigantisch succes. Onze dank gaat naar allen die hier aan hebben bijgedragen.

Zoals eerder gezegd blijven we tot het eind jullie een aantrekkelijk sortiment planten bieden. We hopen natuurlijk dat veel van onze favorieten een goed onderkomen vinden. We bieden daarom vanaf woensdag 15 juni t/m zaterdag 2 juli alle planten op het verkoopplein aan met 50% korting (Dit geldt niet voor planten die we verzameld hebben voor onze tuinontwerpen). Af kwekerij en zelf uitzoeken. Ook geven we kortingen op de spullen uit de winkel.

Wat van de planten overblijft gaat naar collegakwekers en openbare tuinen.

 
Vrij entree. Verdere informatie is te vinden op de website van de kwekerij:  www.dekleineplantage.nl .
 
 
Tot ziens in de tuin en op de kwekerij
Eric Spruit
Fleur van Zonneveld
en medewerkers
 
De Kleine Plantage,  Handerweg 1  9967 TC  Eenrum