Nieuwsbrief nr. 95
 
April 2018
 
Beste ,
 
Lees snel verder in deze nieuwsbrief want, ondanks het matige weer, gaan er diverse voorjaarsactiviteiten van start. Wij hebben er zin in, jij ook?
 
Hortus Bulborum Limme
 
Terugblik Geluksdag Roerdalen
 
De Geluksdag die zondag 18 maart in onze gemeente werd gehouden was een groot succes. Ondanks de kou waren er duizenden mensen op de been. De deelnemende activiteiten vonden gretig aftrek en de hele dag was sprake van goede doorloop. Op de Early Bird and Breakfast wandeling die ik hield in de tuin van kasteel Aerwinkel kwamen ruim 20 mensen af. We hoorden en zagen de meest algemene soorten vogels, dat was ook de bedoeling want zo kon er nog een leermomentje worden ingebouwd voor het oefenen van de zang van onze standvogels. Daarna stond er een ruim buffet klaar voor de deelnemers, ter beschikking gesteld door Metsemakers Starmans Catering. 
 
 
's Middags hield Op een Blaadje open huis en bezochten zo'n 20 mensen de moes- en siertuin waarbij uitleg over de kruiden en onkruiden die er groeien. De inwendige mens werd versterkt met een glas Glühwein, een lekker kopje soep van de eerste zevenblad-toppen en pesto van daslook op een zelfgebakken broodje. Al met al een geslaagde dag.
 
2e Paasdag
 

 
Maandag 2e Paasdag kun je met mij mee door de tuin van Landgoed Kasteel Aerwinkel en zal ik je informeren over de wilde kruiden die we zien en de vogels die we horen. Nadien zijn er wat hapjes van wilde kruiden. De prijs is 22,50. Het gaat door bij minimaal 10 personen. Aanmelden kan hier. 
 
Energie herstellen
 
Elke 1e woensdag van de maand is het mogelijk je aan te sluiten bij een kleine groep om, bij een hapje en een drankje, te praten over het Energie Herstelplan. Wat is het Energie Herstelplan, wat is de invloed hiervan op je gezondheid en welke veranderingen vraagt het in de keuken. Er wordt aan de hand van een vragenlijst vastgesteld welk type je bent, dat kan een mix zijn van  aarde, water, lucht en vuur, Vata, Pitta en Kapha. Je wordt op weg geholpen, vragen worden beantwoord en ook als je er voor het eerst mee kennismaakt ga je met bruikbare informatie naar huis.
 


Je bent welkom bij mij thuis in Vlodrop alwaar voldoende gratis parkeergelegenheid. We beginnen om 19.30 en de avond eindigt omstreeks 21.30 uur. De kosten zijn 10 euro per persoon, dit is inclusief een hapje en een drankje. Voor aanmelden of informatie klik hier. 
 
Recept
 
Een voedzame gezonde soep maak je met onderstaand recept. Het is een maaltijdsoep, die je eet met wat naan of ander brood en een klont verse roomboter of (zelfgemaakte) pesto.
 
 
Ingrediënten:
1 bloemkool
2 uien
3 blikken linzen of een pak bruine linzen (volg dan de aanwijzing op de verpakking)
12 tasty tommies (van die middelmaatjes)
bouillontabletten
600 ml kokosmelk
stuk of vier aardappelen
olie
kerriekruiden of El ras hanout (een kerrie uit de toko)
 
Bereiding:
Was en snijd de roosjes van de bloemkool, snijd de stronk in stukjes tot het eetbare gedeelte
snijd de uien in ringen
schil de aardappels en snijd deze in stukjes
smoor dit gezamenlijk in wat olie even licht aan
voeg kerrie en de bouillontabletten toe
voeg water toe tot ca 1 ltr (kijk zelf even hoe het uitpakt qua dikte)
laat het gezamenlijk garen
voeg de kokosmelk toe als de aardappels beetgaar zijn
breng op smaak met sinaasappelsap, uitgeknepen mandarijn of citroen
en zout en peper naar behoefte
 
De soep is lekkerder na een nacht staan, eet smakelijk.
 
Agenda

 
De activiteiten van Op een Blaadje komen, evenals het seizoen, weer op gang.
 
Tijdens de buitenactiviteiten in groepsverband kunnen we de eerste onkruiden al weer zien in de weilanden en bossen rondom. Steeds meer mensen boeken een groepsactiviteit voor een individuele wandeling met uitleg over planten en kruiden waarbij ook vogels met hun geluiden aan bod komen. Daarna wordt er geproefd van gerechtjes gemaakt met kruiden de we zijn tegengekomen. Als het weer het toelaat branden de vuurkorven en is er een lekker glaasje.
 
Of je nu aan een groepswandeling meedoet of we lopen 1 op 1, je doet veel kennis op.
 
De supermarktservival, kookworkshops en lezingen gaan ook onverminderd door.
Bel of MAIL en vraag naar de mogelijkheden. We maken een passend pakket voor kleine of grote groepen of voor jou alleen!
 
Uitleg over tuinieren, aanleg van een kleine of grotere moestuin, is vanaf nu weer mogelijk. Of je komt ervaring opdoen, dan steken we gezamenlijk de handen uit de mouwen. Natuurlijk is er koffie en thee en iets lekkers. Voor data klik hier. 
 
 
 
 
 
 

Op een Blaadje op Facebook klik hier 
 
Foto's zijn eigendom van Marianne Janssen-Willems
Copyright - niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden overgenomen.