van trainers - door trainers - voor trainers
 
 
 
 
Nieuwsbrief NSTV -  15 maart 2019
 
 
 
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief willen we alle NSTV-leden en andere geïnteresseerde trainers en trainers in opleiding steeds informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
  • 13-04-19: ALV met Lezing door Errol Esajas (Lekkerkerk)
  • 18-04-19: Basisoefeningen voor jeugd op skeelers (Doorn)
  • 07-05-19: Loopscholing voor schaatsers (Schoonhoven)
  • 18-05-19: Basisoefeningen op het droge (Haarlem/Alkmaar)
  • 25-05-19: Snelheid op alle fronten (Rotterdam)
  • 15-06-19: Schaatstrainerscongres (Garderen)
 
 
Volop bijscholingen in de planning!
Voor april, mei en juni hebben we weer volop bijscholingen in de planning staan, voor elk niveau, gericht op verschillende thema's, kortom voor ieder wat wils.
Na de zomer volgt er natuurlijk nog veel meer. Maar bekijk hieronder het aanbod en meld je snel aan voordat de bijeenkomst vol geboekt is! 
 
Vooraankondiging Algemene Ledenvergadering
Op zaterdag 13 april vindt de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de NSTV plaats. Dit jaar zijn we welkom in het clubgebouw van IJsclub Lekkerkerk (ja, daar waar de roots liggen van wereldkampioen Patrick Roest).

Graag nodigen we al onze leden uit voor deze vergadering met aansluitend een lezing door Errol Esajas, oud-sprinter 100m, olympisch coach 2008/2012 en bewegingstrainer van tennisster Kiki Bertens. Tussendoor bieden we je een eenvoudige lunch aan.
 
De officiële uitnodiging en stukken ontvang je twee weken vooraf aan de vergadering per mail. Je kunt je echter nu al aanmelden voor de dag.
 
Het programma
10.00-10.30 Ontvangst met koffie en thee
10.30-12.30 Algemene Ledenvergadering (ALV)
12.30-13.30 Lunch (soep en broodjes)
13.30-15.00 Lezing Errol Esajas
15.00-16.00 Gelegenheid om na te praten, onder het genot van een drankje
 
Lezing door Errol Esajas
Alles draait om “beweeglijkheid” bij Errol Esajas. “Heel vaak wordt er wel op kracht getraind, maar je moet kunnen blijven bewegen. Door efficiënter te bewegen, word je sneller. Dat geldt niet alleen voor hardlopers en balspelers, maar ook voor schaatsers. Naar mijn mening zijn veel schaatsers te stijf. Ik denk dat veel schaatsers nog veel harder kunnen schaatsen als ze meer aan hun beweeglijkheid doen.”, meent Esajas.
 
Esajas bruist van de energie en vertelt met veel handgebaren en bewegingen waarbij je tot het bot wordt geïnspireerd. Ondanks zijn 59 jaar is hij ook zelf nog zo beweeglijk als een topsporter. Esajas heeft een duidelijke mening, een heldere visie en zet je aan het denken. In deze lezing neemt hij ons mee in zijn wereld. Van zijn eigen prestaties als 100m sprinter, olympisch coach in Beijing en Londen tot aan bewegingstrainer van o.a. Kiki Bertens.

 
Basisoefeningen voor de jeugd op skeelers: 18 april
Op donderdagavond 18 april organiseren we een bijscholing voor jeugdtrainers die training op skeelers geven. 
 
Op de skeelerbaan van Doorn zal Jacolien Vogelzang uitleg geven en inspirerende oefeningen laten zien en ervaren die je met je jeugdige schaatsers op de skeelerbaan kunt doen ter voorbereiding van het schaatsseizoen. Ook is er uiteraard ruimte voor vragen waar je zelf mee zit en om ideeën met elkaar uit te wisselen.
 
Meer informatie en aanmelden klik hier!
 
Train-de-Trainer workshop Loopscholing voor schaatsers: 7 mei
Op dinsdagavond 7 mei organiseren we een bijscholing gericht op “loopscholing” voor schaatsers.
 
Schaatsers lopen vaak hard tijdens hun warming-up. Ook lopen veel schaatsers hard om hun uithoudingsvermogen van bij te houden of uit te bouwen. Voor schaatsers is hardlopen aldus een belangrijke ondersteunende trainingsvorm. Zij zijn gebaat bij een efficiënte en minder belastende manier van hardlopen. Daarom is het van belang om aandacht te besteden aan de hardlooptechniek en de efficiëntie van de hardloopbeweging.
 
Deze “train-de-trainer workshop” wordt verzorgd door Pauline van Norden van Bewust in Beweging. Zij richt zich in deze workshop op drie van de vijf motorische basisvaardigheden, te weten uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid. De sprint- en krachtvormen laten we in deze workshop buiten beschouwing.
 
Meer informatie en aanmelden klik hier!
 
Basisoefeningen op het droge: 18 mei
Op zaterdag 18 mei organiseren we een bijscholing "Basisoefeningen op het droge" voor trainers vanaf niveau SL2. Deze vindt plaats in Haarlem of Alkmaar. Meer informatie hierover volgt binnenkort.
 
 
Snelheid op alle fronten: 25 mei
Op zaterdag 26 mei organiseren we een bijscholing rondom “Snelheid”. Als een van de motorische vaardigheden is snelheid van groot belang voor onze schaatsers. Maar hoe train je snelheid en wat zijn belangrijke aspecten daarin die je niet mag vergeten?
 
In aanvulling op de lezing die Errol Esajas zal verzorgen na onze ALV, verzorgt hij deze workshop in zijn eigen sportcentrum in Rotterdam.
 
Snelheid is het vermogen van het neuromusculaire systeem om motorische acties (cyclisch) of een afzonderlijke motorische actie (a-cyclisch) in een minimale tijd te volbrengen. Snelheid wordt grotendeels bepaald door genetische aanleg. Door training kan de snelheid nog zo’n 30% toenemen. En dat is wat je als trainer graag wilt: snellere schaatsers! Maar hoe kun je dat bereiken?
 
In deze bijscholing gaan we kijken naar hoe je als trainer-coach diverse soorten snelheid kunt trainen en verbeteren bij jouw sporters. Zodat je meer inzicht krijgt hoe je als trainer-coach zelf een optimale ‘snelheidstraining’ kunt geven, waarbij het verbeteren van startsnelheid, versnellingsvermogen en snelheidsuithoudingsvermogen centraal staan.
 
Meer informatie en aanmelden klik hier!
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook