Week 5 - Je mind ziet dingen als bezit
Fijn dat je meedoet met de online cursus! Als je wilt kun je de uitleg en uitgangspunten van deze cursus hier nalezen >
 
Voor als je wel eens jaloers bent:
Je mind ziet dingen als bezit

Je mind wil graag dingen bezitten: land, spullen, werk, partner, kinderen. Jij weet dat de dingen niet van jou zijn, maar het vraagt moed om echt te leven met dit besef.
 
Je partner bijvoorbeeld
Mijn man en ik hadden ooit afgesproken dat we nooit elkaars bezit zouden zijn, dat we elkaar vrij zouden laten. Dat klonk mooi, in theorie. Totdat hij me vertelde dat hij een vrouw had ontmoet die hij heel leuk vond. Ik heb in die tijd heel wat onzekerheid van mezelf gezien. Gelukkig wist ik toen al hoe je dat het beste kunt doen: er helemaal induiken.
 
“You have to jump into the mouth of the tiger”
zeggen ze in India.
 
Ik stelde me voor hoe het zou zijn als hij me zou verlaten en met haar verder zou gaan. Hoe verdrietig en boos ik zou zijn, hoeveel pijn het zou doen. Ik heb het een aantal keer gedaan, en dat was geen pretje. Maar daarna was de jaloezie over.
 
Je kunt dit met alles doen waarvan je bang bent het te verliezen.
 
Oefening
Ga ergens rustig zitten waar je niet gestoord wordt. Kies iets waarvan je bang bent om het te verliezen. Neem de tijd om je voor te stellen hoe het zou zijn als je het kwijt raakt. Maak het voor jezelf zo echt en rottig mogelijk, zodat je het helemaal kunt voelen. Als je al je angst, verdriet en boosheid gevoeld hebt, dan zal je zien dat het oplost en er vrede voor in de plaats komt.
 
Ik wens je veel succes en inzicht.
Vragen en opmerkingen zijn welkom.
Laura
 
Meer zien? Bekijk mijn blog www.somanygurus.nl
Volg (en like!) me op facebook, instagram of twitter.
Reacties zijn welkom.