van trainers - door trainers - voor trainers
 
 
 
 
Nieuwsbrief NSTV -  28 mei 2019
 
 
 
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief willen we alle NSTV-leden en andere geïnteresseerde trainers en trainers in opleiding steeds informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
  • 12-06-19: Bijscholing 'Droogtraining' (Alkmaar) 
  • 15-06-19: Schaatstrainerscongres (Garderen)
  • September 2019: bijscholing door Jac Orie
  • Najaar 2019: Masterclass Multidisciplinair sporten
  • Najaar 2019: Masterclass Materiaal
 
 
Nogmaals bijscholing Droogtraining!
Wegens succes en veel vragen vanuit de omgeving van Alkmaar wordt de bijscholing "Droogtraining" die Sjoerd Geraets en zijn collega's op 18 mei in Haarlem hebben verzorgd, nogmaals georganiseerd en deze keer dus in Alkmaar.
 
De nadruk van deze bijscholing ligt op techniek, balans, coördinatie en kracht. Een scala aan oefeningen, tips en ook eenvoudige middelen (zoals stokken, elastieken, weerstandbanden, enz.) komt aan bod. 
 
Wat kun je als trainer bij jouw schaatsers in de zomer verbeteren en extra aanleren? Welke oefeningen kun je (nog steeds) aanbieden en welke nieuwe oefeningen en ontwikkelingen zijn er? Waar let je op bij het geven van feedback?
 
Kortom, een intensieve, praktijkgerichte workshop! We starten met een theoretisch gedeelte, waarna een groot stuk praktijk volgt op het terrein van de ijsbaan, om tot slot weer met een stukje theorie af te sluiten.
 
Datum en tijdstip
Woensdag 12 juni 2019
19.00-21.30 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
 
Locatie
Sportcomplex De Meent, Alkmaar
 
Kosten
Leden: gratis
Niet-leden (als de workshop niet vol komt met leden): 20 euro (contant te betalen)
 
Voor wie
NSTV-leden vanaf niveau SL2
 
Praktijk
Let op: het betreft een praktijk bijscholing, dus kom in sportkleding en goede (loop)schoenen
 
Punten
Na afloop krijg je 3 punten voor je technisch-kaderlicentie.
 
Aanmelden
Meld je aan via het digitale formulier op onze site

 
Schaatstrainerscongres 15 juni: laatste kans! Nog 10 plaatsen!
Op zaterdag 15 juni 2019 vindt het 9e Schaatstrainerscongres plaats in het Bilderberg Hotel Groot Heideborgh in Garderen. De NSTV organiseert dit congres jaarlijks samen met de KNSB en NLcoach. Het congres start om 09.15 uur en eindigt om ongeveer 15.30 uur.
 
Het thema dit jaar is "Leren, Ontwikkelen & Opleiden. Het is belangrijk dat je als trainer/coach grenzeloos nieuwsgierig bent, open staat voor nieuwe ontwikkelingen en ideeën en blijft leren. Een trainer/coach is een essentiële schakel waar het gaat om ledenbehoud en om het opleiden en ontwikkelen van sporters; niet alleen op sportief vlak maar ook op persoonlijk vlak.
 
In het plenaire gedeelte komt voormalig waterbondscoach en commercieel directeur van de KNZB Robin van Galen aan het woord. Daarna volgen twee workshoprondes van elk 90 minuten. Het congres wordt afgesloten door Martin Hersman.
 
Inmiddels hebben zich al meer dan 150 trainers (waarvan ruim 80 NSTV-leden!) aangemeld voor het congres, wat betekent dat we nog maar zo'n 30 plaatsen beschikbaar hebben. Wil je nog deelnemen, meld je dan snel aan! Als NSTV-lid kun je met 25 euro korting deelnemen.
 
Kijk hier voor meer informatie over de inhoud en workshops deze dag en hoe je je kunt aanmelden. 

 
Volg ons ook op Twitter of Facebook